Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Απόλλων Λάρισας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (2004-05)

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΣ

ΝΙΚΗ 1-2 ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λ .

Ο ΠΑΣ δείχνει πλέον για τα καλά …τα δόντια του. Χθες με τα γκολ του Μιχαήλ και του Ολιβέιρα πέρασε απ’ την Λάρισα, νικώντας 1-2 τον τοπικό Απόλλωνα και με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Γ Εθνικής, του Β’ Ομίλου.

Χθες ο ΠΑΣ έδειξε τη δύναμή του και τα ψυχικά αποθέματα που έχει. Όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση (στην ισοφάριση των γηπεδούχων) μπόρεσε γρήγορα και αντέδρασε και με τον “μάγο” Ολιβέιρα έκανε το 1-2 παίρνοντας τη νίκη, σε μία όχι και τόσο δύσκολη έδρα, επί ενός αντιπάλου χωρίς μεγάλες δυνατότητες.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΓΚΟΛ

Το ξεκίνημα για τον ΠΑΣ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο. Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, η Γιαννιώτικη ομάδα κέρδισε κόρνερ. Ο “μαέστρος” Μπελά έστειλε τη μπάλα στον Μιχαήλ και ο “μικρός” με φοβερή ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας δεόντως.

Το γκολ αυτό, ήταν… το γιατρικό για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Έδιωξαν το άγχος, έπαιξαν ελεύθερα κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες. Απλά “κοντρόλαραν” το παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο στο κέντρο και πρόσεχαν και την άμυνα, μη γίνει… η ζημιά. Ήταν άνετος ο ΠΑΣ, κρατούσε τη νίκη στα χέρια του και δεν φαινόταν κίνδυνος να έχει απώλειες, αφού και στην επανάληψη είχε τον έλεγχο και πολλές ευκαιρίες.

Έγινε όμως το1-1, υπήρξε προς στιγμήν “μια ανησυχία” όμως η αγωνία δεν κράτησε για πολύ αφού ο Ολιβέιρα έχανε το 1-2 δίνοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ, που πρώτος και καλύτερος οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος (ισόβαθμος με Θράκη). Θα έμενε δε μόνος του στην κορυφή, όμως η Θράκη τυχερή, έκανε το 2- 1 στο 92′. Σημειώνουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ έχει ρεπό.

Ο Απόλλων Λάρισας δεν έδειξε τίποτε το ιδιαίτερο. Δεν μπορούσε με τίποτε να απειλήσει την εστία του Γεωργίου και δεν πίστεψε σε θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και όταν ισοφάρισε.

TΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ απ’ ….τ’ αποδυτήρια

1΄Κόρνερ εκτέλεσε αχό αριστερά ο Μπελά και ο Μιχαήλ με σουτ απ΄ το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα… 0-1.

28′ Ο Κάκος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα, αυτός γύρισε στον Μπελά, σουτ μέσα απ’ την περιοχή και η μπάλα άουτ. Πολύ καλή ευκαιρία για το 0-2.

38’ Γύρισμα της μπάλας απ’ τον Αλεξάντροφ στον Χριστόφ, χλιαρό το σουτ και εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα.

46′ Σέντρα του Βαρσάμη, γυριστό σουτ ο Χριστόφ και ο Τάτσης με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Χριστόφ κεφαλιά ο Μοράλες, νέα κεφαλιά ο Πολύζος άουτ.

55′ Δυνατό σουτ ο Μπελά, δύσκολα ο Μπακαρός.

57′ Φάουλ εκτέλεσε ο Μπελά, ωραία κεφαλιά ο Μιχαήλ και η μπάλα ελάχιστα άουτ.

58′ Μακρινό σουτ ο Μπελά (εκτός εστίας ο Μπακαρός) και η μπάλα ελάχιστα άουτ. Όσο για τον Μπακαρό τυλίχτηκε στα δίχτυα.

59’ Κεφαλιά ο Κόκκινος, εντυπωσιακή απόκρουση απ’ τον Γεωργίου σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Χριστόφ και ο Γεωργαντζιάς με πλασέ μέσα απ’ την μικρή περιοχή ισοφάρισε.

ΓΚΟΛΑΡΑ 71′ Ο Ολιβέιρα κέρδισε τη μπάλα απ’ τον Πολύζο έξω απ’ την περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και μ’ ένα φοβερό αριστερό σουτ, έξω απ’ την μεγάλη περιοχή και πλάγια, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά, πετυχαίνοντας ένα φοβερό γκολ μέσα σε ΑΠΟΘΕΩΣΗ.

75΄ Σουτ του Μπιλιλή απέκρουσε ο Μπακαρός.

81′ Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Κόκκινου (οφσάιντ).

90′ Ο Τάτσης έδωσε στον Μπελά, σουτ και ο Μπακαρός δύσκολα.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Δροσινός με βοηθούς τους κ.κ. Παπαχρήστου, Γρεβένη (4ος ο κ. Παυλίδης), όλοι του Συνδέσμου Χαλκιδικής.

Έδειξε κίτρινη στους Κάκο, Μωράλες, Ντάσιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑP.: Μπακαρός. Μοράλες, Πολύζος (76’ Τσακμακίδης), Χριστόφ (76’ Τόλιας), Βαρσάμης (52΄ Κονταχείλης), Κοντοθανάσης, Αποστόλου, Γκόλτσος, Αλεξάντροφ, Κόκκινος, Γεωργαντζιάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γεωργίου. Παλιάγκας, Τάτσης, Κάκος, Μπελά, Ολιβέιρα (81 ’ Δερμιτζόγλι), Καούνος (11΄ λ,τρ. Δέδες), Ντάσιος, Μιχαλόπουλος (70’ Μπιλιλής), Μιχαήλ, Μελαναρκίτης.

ΣΜΙΛΕΦΣΚΙ: “Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι και νικήσαμε δίκαια. Σημαντικό που περάσαμε νικηφόρα αχό μια τόσο δύσκολη έδρα. Συγχαρητήρια στον κ. Παραφέστα. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Μετά το 1-1 το παιχνίδι ήταν ρουλέτα. Εύχομαι στον Απόλλωνα να σωθεί”.

ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ: “Πήγαμε πολύ άσχημα στο α’ μέρος, επηρεασμένοι απ’ το όνομα του αντιπάλου μ ας. Στο β’ μέρος κάναμε ευκαιρίες, δεχτήκαμε όμως το δεύτερο γκολ από τραγικό λάθος. Έχουμε δύσκολο δρόμο. Ευχόμαστε στον ΠΑΣ να εκπληρώσει το στόχο του”.

ΚΟΥΓΙΑΣ: “Ευχαριστώ τον Απόλλωνα για την εξαιρετική φιλοξενία στην ομάδα και τους φιλάθλους μας. Έδειξαν σεβασμό στο όνομα της ομάδος μας και είμαι ευχαριστημένος. Ανάλογη φιλοξενία θα υπάρχει στον β’ γύρο. Ο Απόλλων προσπαθεί με νέα παιδιά και μπράβο του. Η Λάρισα και ο ΠΑΣ πρέπει να παίζουν με μεγαλύτερες κατηγορίες. Ευχόμαστε του χρόνου εμείς να είμαστε στη Β’ Εθνική και η Α.Ε.Λ. στην Α'”.

Κι αυτά

  • ΑΡΚΕΤΟ κρύο είχε στην ηλιόλουστη Λάρισα, με τη θερμοκρασία όμως να είναι στους 8 βαθμούς, ότι πρέπει για ποδόσφαιρο.
  • ΠΕΡΙΠΟΥ 700 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι.
  • ΚΟΝΤΑ στον ΠΑΣ βρέθηκαν και 150 περίπου φίλαθλοι οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους κερδίζοντας – βεβαίως – τη μάχη της εξέδρας. Είχαν “γεμίσει” με πανό τις εξέδρες και συνέχεια τραγουδούσαν.
  •  ΤΙ τραγουδούσαν; “Ευχαριστώ την Παναγιά που μ’ έχει κάνα παγουρά, ευχαριστώ και το Θεό που μ’ έμαθε να τραγουδώ“.
  • «ΕΙΝΑΙ τρελός, είναι τρελός ο πρόεδρος» τραγουδούσαν ανά διαστήματα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ που αποθέωσαν τον Αλέξη Κούγια όταν εμφανίστηκε στις εξέδρες.
Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο