Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (1974-75)

ΒΟΛΟΣ – (Ιδ. ανταπόκρισις).

Πλήρη γελοιοπήσιν υπέστη χθες ο δημοφιλής ΠΑΣ Γιάννινα εις τον Βόλον. Αφού απέδωσε ποδόσφαιρον το οποίο δύσκολα μα πολύ δύσκολα αντικρίζει κανείς ακόμη και εις συνοικιακά συγκροτήματα συνετρίβει από τον Ολυμπιακόν Βόλου με 4-0 (2-0).

Οι ακριβοπληρωμένοι εις της ακρίβειας τον καιρόν παίκται του, μόλις ησθάνθησαν το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων των δεν εγνώριζαν τι έπρατταν που ευρίσκοντο και γενικώς έδιδον την εντύπωσιν ότι ο καθείς εξ αυτών είχε εις την πλάτην του από 100 κιλά φορτίον!

Το παιχνίδι διά τον ΠΑΣ Γιάννινα εκρίθη εις το α’ 30λεπτον κατά τω όποιον εδέχθη δύο εντελώς αστεία γκολ. Το  κακό ξεκίνησε από τους Βογιατζήν, Κοντογεωργάκην οι όποιοι μόλις αντιλήφθησαν το δυνατό και κατά διαστήματα, σκληρό παιχνίδι ιών παικτών του Ολυμπιακού απέφευγαν να μπουν εις την «φωτιά». Πέραν όμως τούτου και οι υπόλοιποι παίκται δεν απέφυγαν τα χονδρά λάθη. Απαράδεκτα ίσως διά ομάδα Α’  εθνικής. Έτσι οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν από τα πρώτα λεπτά της συναντήσεως τους αντιπάλους των και εις το 4 επέτυχον να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μάντος ο όποιος εύρισκε το έξω από την περιοχήν της ομάδος του εις την προσπάθειαν του να τροφοδοτήσει τον Αλβαρέζ έστειλε την μπάλα εις τον Μαλάκον. Ο παίκτης του Βόλου αφού εξημεταλλεύθη την αδράνειαν των αμυνομένων του ΠΑΣ επραγματοποίησε μπάσιμο από τα αριστερά και με σουτ έστειλε την μπάλα εις τα δίκτυα του Λίσα γράφοντας το 1-0.

Το δεύτερον τέρμα ο Βόλος επέτυχεν εις το 29′ όταν από κτυπήματος κόρνερ και αδρανείας των αμυντικών του ΠΑΣ ο Παγκάκης έγραψε το 2—0.

Μέχρι, λήξεως του α’ μέρους το παιχνίδι επαίχθη εις το κέντρον του γηπέδου χωρίς να δημιουργηθούν αξιόλογες φάσεις από τις δύο πλευρές.

Εις την επανάληψιν ο ΠΑΣΓιάννινα άνοιξε το παιχνίδι διά να επιτύχει την ισοφάρισην. Όμως τους παίκτας του δεν τους διέκρινε ούτε ίχνος δυναμικότητος με φυσικόν επακόλουθον εις το 83′ από τον Τριχιά και 90′ από τον Μαλάκον να δεχθούν δύο ακόμη γκολ και να υποστεί η ομάδα των την μεγαλυτέραν ήτταν εις το πρωτάθλημα.

Το μόνον αξιόλογο από πλευράς φιλοξενουμένων ήτο ένα σουτ του Αλβαρέζ το οποίον απεκρούσθη υπό της δοκού.

Συμπερασματικώς ο ΠΑΣ Γιάννινα εις τον Βόλον επαρουσιάσθη σωστόν «ναυάγιον». Οι παίκται του υπέπεσαν σε τραγικά λάθη ,τα όποια και επλήρωναν ακριβά. Οι μόνοι οι οποίοι ξεχώρισαν κάπως ήσαν οι Σιόντης, Βέργος (αντικατέστησε τον Μπάγιαν εις το 46′) Τσουρλίδας, Γκλασμάνης.

Η επιτυχία του «Βόλου» υπήρξε δίκαια διότι οι παίκται του διετήρησαν εις όλον τον αγώνα την πρωτοβουλίαν των κινήσεων.

Ο διαιτητής κ. Αδαμάκης (Χαλκίδας) επέδειξε μεγάλη ανοχήν εις το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

ΟΠΑΣ ηγωνίσθη με τους Λίσα, Μπάγιαν (46′ Βέργον), Τσουρλίδαν, Σιόντην, Χατζηκαπετάνην, Μάντον, Κοντογεωργάκην (73′ Θωμάν), Βογιατζήν, Αλβαρέζ, Γκλασμάνην, Μπρεντάνον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλβαρέζ ετραυματίσθη εις το πόδι περί του τέλους του αγώνος.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο