Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-αελ 1-2… Ήττα από μια χειρότερη σε όλα τα επίπεδα ομάδα…

Την ήττα γνώρισε η αγαπημένη μας ομάδα με 1-2 στους Ζωσιμάδες από την Λάρισα. Ο ΠΑΣ σήμερα δεν ήταν και στα καλύτερα του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούταν την εντός έδρας ήττα, από μια ομάδα που έπαιζε με τις πλάτες του εξ’ Πιερίας Βρέσκα, ο οποίος απέβαλε με δύο κίτρινες τον Λώλη…. ούτε ο Αλέξης δεν θα έδινε αυτές τις κίτρινες….

Ο προπονητής μας κ. Γιαννίκης επέλεξε τους παρακάτω 11 παίκτες για να ξεκινήσει τον αγώνα:

Χουτεσιώτης στο τέρμα,

Σάλιακας, Παντελάκης Εραμούσπε, Πίρσμαν,

Ελευθεριάδης, Κάργας, Ντομίνγκεζ, Λώλης

Παμλίδης , Λέο

Ο Λώλης στην θέση του Καρτάλη είναι η μοναδική αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή του στο Περιστέρι.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε τον αγώνα μουδιασμένα σε σχέση με την αντίπαλο ομάδα, έδωσε τους χώρους καθώς δεν πήγε από την αρχή στο παιχνίδι κατοχής που μας έχει συνηθίσει έως τώρα φέτος. Παρόλα αυτά όμως ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που έχασε 2 σημαντικές ευκαιρίες με Λεό και Παμλίδη για να ανοίξει το σκορ.

Μόλις στο 13΄ λεπτό ο άρχοντας της συνάντησης κ. Βούστρος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Λώλη…. μια κίτρινη που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν, καθώς το ελεγχόμενο τάκλιν του Λώλη, έγινε με το πόδι του παίκτη να εφάπτεται στο χορτάρι, χωρίς μάλιστα να προτάσσονται οι τάπες του ποδοσφαιρικού παπουτσιού. Ο παίκτης της αντιπάλου ομάδας πατάει τον ποδοσφαιριστή μας και κάνει τον ψόφιο….

Ήταν το πρώτο φάουλ του 18χρονου ποδοσφαιριστή στον αγώνα, και φυσικά η αντιμετώπιση του ρέφερι θα έπρεπε να ήταν τελείως διαφορετική. Όπως ήταν φυσικό ανάλογα φαλτσοσφυρίγματα είδαμε σε όλον τον αγώνα…

Στο 34΄ λεπτό και στο 44΄ λεπτό χάσαμε ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Ελευθεριάδη, να ανοίξουμε το σκορ. Η αντίπαλη ομάδα είχε μια καλή ευκαιρία στο 19΄ λεπτό, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της ομάδας επιλέγει να κάνει την πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας. Περνάει στον αγώνα τον Σιόντη στην θέση του Ελευθεριάδη. Ο Σιόντης παίρνει θέση στον άξονα με τον Κάργα να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας και το σύστημα της αγαπημένης ομάδας να μετατρέπεται σε 3-5-2.

Ο ΠΑΣ μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο κάνει την μεγάλη φάση στο 53′ λεπτό όταν σε εκτέλεση στημένου με τον Σάλιακα, ο Κάργας στο αέρα και ο Εραμούσε στην συνέχεια δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό ο κόρακας βρήκε την ευκαιρία σε ένα απλό φάουλ να τιμωρήσει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Λώλη, και να τον αποβάλει…. με όλη την ομάδα μας να διαμαρτύρεται για αυτήν την απόφαση… Ο διαιτητής πρόλαβε τον Γιαννίκη που είχε έτοιμη την αλλαγή του Λώλη με τον Καρτάλη….

Ο ΠΑΣ παρότι έπαιζε με 10 παίκτες ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ με τον Λεό… Ο Χουτεσιώτης κάνει το βολέ ο Λεό ξεκινάει την κούρσα κάτω από την σέντρα,

εκμεταλλεύεται άψογα την πορεία της μπάλας και τον κακό υπολογισμό του αντίπαλου
βάζει πλάτη τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή με πολύ ωραίο και έξυπνο τρόπο
μπαίνει στην περιοχή

και πλασάρει άψογα στην δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα που δεν μπορεί να αντιδράσει.

Το γκολ πανηγυρίζεται έξαλλα μπροστά στον πάγκο της ομάδας μας, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να κοιτάει αμήχανα τους ποδοσφαιριστές μας.

Στο επόμενο λεπτό και συγκεκριμένα στο 62′ ο Καρτάλης μπαίνει στη θέση του Παμλίδη….

Στο 66΄λεπτό η αελ πετυχαίνει την ισοφάριση από το πουθενά… θα λέγαμε…. Χάνουμε την μπάλα έξω από την περιοχή μας, η μπάλα πάει δεξιά, γίνεται μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά αφύλακτος ο αντίπαλος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ χάνει την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει με τον Λεό ένα δεύτερο τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι μπροστά στον αγώνα στο 69΄ λεπτό. Σε πλάγιο από τα δεξιά όπως επιτίθεται η ομάδα μας ο Λεό κάνει την προσποίηση, ο αντίπαλος παίκτης προσπαθεί να καλύψει την μπάλα για να βγει άουτ, αλλά ο Λεό με επίδειξη υψηλής τεχνικής την παίρνει πάνω στην γραμμή, και προσπαθεί να πλασάρει τον τερματοφύλακα κινούμενος στο πλάι της εστίας.

Ο αντίπαλος τερματοφύλακας εξ’ επαφής αποκρούει την μπάλα. Στο 73′ στη θέση του Λεο μπαίνει ο Κρίζμαν, ο οποίος στο 82΄ λεπτό χάνει πολύ καλή ευκαιρία όταν σε σέντρα από τα δεξιά πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 85΄ λεπτό ο Πινακάς πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του με κεφαλιά από το κέντρο της άμυνάς μας. Από εκεί και μετά με την ανοχή του διαιτητή δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο…. Οι παίκτες της αελ, έπεφταν κάτω πυροβολημένοι, ο τερματοφύλακας της χτυπημένος χωρίς να υπάρχει φάση…. και φυσικά το κόρνερ που κέρδισε ο Κρισμάν, μετατράπηκε σε φάουλ σε βάρος του, χωρίς καν να υπάρχει επαφή….. ούτε στο μπάσκετ δεν ήταν φάουλ…….

Το σκορ δεν μπορούσε να αλλάξει και ο ρέφερι σφύριξε την λήξη ανακουφισμένος….

Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (ΕΠΣ Πιερίας)
Α’ Βοηθός: Τζιουβάρας Θεόδωρος (ΕΠΣ Κοζάνης)
Β’ Βοηθός: Αϊναλής Θεόδωρος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (ΕΠΣ Άρτας)
Παρατηρητής: Δαγκλής Χρήστος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Διαιτητής VAR: Φωτιάς Βασίλειος (ΕΠΣ Πέλλας)
Διαιτητής AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (ΕΠΣ Αθηνών)

όλοι τους ικανοποιημένοι……

Απλά σήμερα όλοι μας θα πρέπει να πάρουμε να πάρουμε το μάθημά μας, να καταλάβουμε ότι με τόσες και καλές εμφανίσεις ο δρόμος της διαιτησίας θα είναι δυσκολότερος, και εμείς θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και σίγουρα με όλες τις δυνάμεις στο γήπεδο για να μπορέσει αυτή η ομάδα να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα και όσο ψηλότερα της αξίζει.

Δεν είναι δυνατόν με 3 κεντρικούς στο 3-5-2, να δέχεσαι δύο γκολ με κεφαλιές μέσα στην καρδιά της άμυνάς σου…..

οι φάσεις του αγώνα από τον super-fm

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι από το “Ζωσιμάδες”. Μαζί θα παρακολουθήσουμε το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Super League μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ. Με μια αλλαγή ο ΠΑΣ σε σχέση με τον αγώνα του Περιστερίου. Ξεκινάει βασικός ο Λώλης αντί του Καρτάλη. Η πρώτη συμμετοχή του Λώλη ως βασικού στη Super League και 5η στο φετινό πρωτάθλημα.

Η σύνθεση της ΑΕΛ

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας, Μούζεκ, Πινακάς, Μπέρτος, Νικολιάς

Στον πάγκο είναι οι: Μπάγιτς, Ντουρμισάι, Τόρζε, Γλυνός, Ζίζιτς, Μαϊδανός, Γρηγορόπουλος, Κωστή, Γιουνές

Δούμτσης και Πανουργιάς έμειναν εκτός 20άδας από τους αρχικούς 22 που είχαν ανακοινωθεί.

Καταβρέχεται το γήπεδο πριν την έναρξη του ματς

Ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους οι δύο ομάδες Την είσοδό τους κάνουν οι δύο ομάδες

1′ Σέντρα στον Αγώνα

8′ Ο Λεο με το τακουνάκι θα βγάλει για τον Ελευθεριάδη από δεξιά, ο δεύτερος θα ανοίξει το κοντρόλ του και η μπάλα βγήκε άουτ

11′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, συνεργασία Λώλη με Ελευθεριάδη, ο δεύτερος άφησε για τον Παμλίδη ο οποίος θα στείλει άουτ την μπαλα

13′ Κίτρινη στον Λώλη

13′ Σέντρα του Μιλοσάβλιεβιτς για τον Νικολιά, θα διώξει ο Εραμούσπε σε κόρνερ

17′ Σέντρα τουν Σάλιακα, χωρίς αποδέκτη και στα χέρια του Ναγκι

19′ Τρομερή φάση για την ΑΕΛ, ο Πινακάς περνάει 4 παίκτες του ΠΑΣ, με κάθετη βρίσκει τον Πλατέλλα, τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη με τον Πορτιέρε του ΠΑΣ να κάνει μεγάλη επέμβαση

23′ Για άλλη μια φορά η ΑΕΛ θα τρυπώσει στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά ο Χουτεσιώτης θα επέμβει έγκαιρα

26′ Κίτρινη στον Πλατέλλα

34′ Καλή φάση με τον Ελευθεριάδη να ντριμπλάρει τους αμυντικούς της ΑΕΛ και τον Ηλιάδη να απομακρύνει

44′ Πολύ καλή φάση για τον ΠΑΣ, με σέντρα του Πίρσμαν από αριστερά και τον Ελευθεριάδη να αστοχεί

Πολύ καλή η ΑΕΛ στα πρώτα 30 λεπτά, όπου έχασε και μεγάλες ευκαιρίες, όπως εκείνη με τον Πλατέλλα, ο ΠΑΣ ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι μετά το 30′ είχε δύο φάσεις με Κάργα και Ελευθεριάδη, αλλά δεν έχει βγάλει ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι του. Επιστρέφουν οι δύο ομάδες για το β’ ημίχρονο

46′ Ο Σιόντης στη θέση του Ελευθεριάδη 46′ Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Αλλάζει σύστημα ο ΠΑΣ, με τριάδα στην άμυνα

53′ Καλή φάση για τον ΠΑΣ, από εκτέλεση στημένου με τον Σάλιακα, ο Εραμούσε αδύναμο πλασέ

53′ Ο ΠΑΣ παίζει με τριάδα πλέον στην άμυνα με Παντελάκη δεξιά, Κάργα στο κέντρο και Εραμούσπε αριστερά

54′ Δεύτερη κίτρινη στον Λώλη

61′ Βολέ του Χουτεσιώτη, ο Λεο κάνει άψογο κοντρόλ, νικά τον προσωπικό του αντίπαλο και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα

62′ Αλλαγή για τον ΠΑΣ με τον Καρτάλη στη θέση του Παμλίδη

63′ Ο Ντουρμισάι στη θέση του Μιχαήλ

66′ Γκολ για την ΑΕΛ με τον Πινακά

68′ Ο Γρηγορόπουλος στη θέση του Μπέρτου  68′ Ο Τορζε στη θέση του Νικολιά

69′ Σουτ του Λεο στην κλειστή γωνία, τον σταματάει ο Ναγκι

73′ Στη θέση του Λεο ο Κρίζμαν και αντί του Ντομίνγκεθ ο Λιάσος

77′ ΑΕΛ Κίτριη στον Τορζε

79′ Ο Κωστή αντί του Σπαρβ και ο Γιουνες αντί του Πλατέλλα

82′ Σέντρα του Σάλιακα, κεφαλιά του Κρίζμαν στην αγκαλιά του πορτιέρε της ΑΕΛ

85′ Γκολ ο Πινακάς

90′ 5 Λεπτά καθυστερήσεις

96′ Κίτρινη στον Κρίζμαν

οι δηλώσεις των προπονητών…

Τα σχέδια του Αργύρη Γιαννίκη χάλασαν, καθώς η αποβολή του Λώλη ήρθε τη στιγμή που ο Καρτάλης έπαιρνε θέση δίπλα από τον 4ο για αλλαγή, ωστόσο αυτό που κόστισε περισσότερο στην ομάδα ήταν το γεγονός ότι βγήκαν δύο σέντρες χωρίς πίεση και μπήκαν δύο «φθηνά» γκολ που υποχρέωσαν τον ΠΑΣ στη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν χάλασαν τα σχέδιά του στην αποβολή τη στιγμή που ετοίμαζε την αλλαγή με τον Καρτάλη: «Είναι εμβόλιμη η αγωνιστική, δεν είχαμε καλό α’ ημίχρονο. Εκεί που ισορροπήσαμε το παιχνίδι με τακτική αλλαγή στο β’ ημίχρονο δέχεσαι την κόκκινη την ώρα που πας να κάνεις την αλλαγή. Παρ’ όλα αυτά προηγείσαι με 1-0 και τρως δύο πάρα πάρα πολύ φθηνά γκολ. Για ‘μενα σήμερα ίσχυσε ο νόμος του Μέρφι. Αν και εσωτερικά στην προετοιμασία του παιχνιδιού δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι, θα σου γυρίσει το παιχνίδι.

Για το αν πλήρωσε την κούραση: «Κούραση και κόπωση υπήρχαν και στις δύο ομάδες, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Απλά εκεί που απαιτούμε να φτάσουμε, πρέπει να είμαστε και εξωαγωνιστικά λίγο πιο επαγγελματίες.

Για το τι θα έπρεπε να γίνει για να βγάλει περισσότερη «φρεσκάδα» η ομάδα: «Κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Στο πρώτο μας ημίχρονο δεν είχαμε τα στοιχεία που θέλουμε. Αλλά αυτά συμβαίνουν σ’ ένα πρωτάθλημα, να έχεις ημίχρονο που δεν πηγαίνεις καλά.  Εκεί που πήγαμε να ισορροπήσουμε το ματς δεχτήκαμε τη 2η κίτρινη κάρτα και μείναμε με 10. Παρ’ όλα αυτά προηγηθήκαμε με 1-0, γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε πιο πολύ στα γκολ που δεχτήκαμε, γιατί δεν έγιναν άλλες φάσεις από τη Λάρισα στο β’ ημίχρονο. Για ‘μενα είναι πολύ φθηνά αυτά τα δύο γκολ, γιατί χάσαμε την μπάλα εύκολα και δεν πιέσαμε στις σέντρες. Αυτά είναι βασικά πράγματα κι εμείς σήμερα τα πληρώσαμε ακριβά».

Για την ασίστ του Χουτεσιώτη στον Λέο: «Είναι μία φάση που θέλει αντίληψη, την είχε εκείνη την ώρα ο Χουτεσιώτης, ο Λέο έβαλε το σώμα του και βάλαμε ένα ωραίο γκολ με 10 παίκτες που είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν μας έδωσε ολική σιγουριά το γκολ αυτό, γιατί δεχτήκαμε μετά τα δύο φθηνά γκολ».

Για το εν μέρει μάθημα που πήραν οι παίκτες του από το πάθημα του Βόλου, όπου εκεί με 9 ο Βόλος πήρε ισοπαλία, έκανε λόγο ο κ. Γρηγορίου στις δηλώσεις του.

Για το ματς: «Νομίζω ότι μετά το μάθημα στο προηγούμενο παιχνίδι, είπαμε κάποια πράγματα για το πως πρέπει να λειτουργούμε όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες. Μας προβληματίζει ότι δεχτήκαμε γκολ με υπεραριθμία. Αυτό που κρατάω είναι ότι αυτή η ομάδα παλεύει. Θα έπρεπε να έχουμε αρκετούς βαθμούς, αλλά από λάθη μας και ατυχία δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτή η νίκη θα δώσει στα παιδιά ψυχολογία να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα».

Για το αν η ομάδα του παρουσιάζει δυσκολία στο σκοράρισμα: «Δεν θα έλεγα ότι δεν τα πήγαινε καλά η επιθετική γραμμή. Αν ανατρέξουμε στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Γενικά δημιουργούμε, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε όσες φορές θα θέλαμε. Δουλεύουμε για να είμαστε επιθετικοί και να παράγουμε φάσεις».

Για το αν βρίσκουν ρυθμό οι παίκτες του:
«Μία νίκη εκτός έδρας είναι τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για τα παιδιά. Ειδικά για αυτά τα παιδιά που έβλεπαν τους κόπους τους να μην καρποφορούν. Κρατάω όπως είπα ότι αυτή η ομάδα παλεύει».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο