Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 (1986-87)

Αυτός ήταν ο ΠΑΣ. Αυτή ήταν ομάδα που όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει αλλά θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια καλύτερη θέση σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Μιλάμε ασφαλώς για τον χθεσινό ΓΙΑΣ, τον ΠΑΣ του Ολυμπιακού Σταδίου, τον ΠΑΣ που έδωσε την απάντηση στον τέως προπονητή του αλλά και τους πατρώνες του ότι «είναι επιθετικά ανίκανοι οι παίκτες». Τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Αποστόλωφ και Μανέφσκυ ήταν η αποστομωτική απάντηση μαζί με την παράλληλα μεγαλειώδη εμφάνιση ολόκληρης της ομάδας και του συνόλου των παικτών.

Ο προχθεσινός αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου απέδειξε ότι ο ΠΑΣ δεν είναι τόσο εύκολο να τελειώσει όπως πίστεψαν ορισμένοι, αλλά κατέδειξε κατά τον καλύτερο τρόπο, ότι η αλλαγή που συντελέστηκε στην ομάδα είχε καθοριστικό ρόλο για ορισμένους παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο η εμφάνιση προχθές του Μανέφσκυ, του Αποοτόλωφ, του Κώνστα και των υπολοίπων παικτών του ΠΑΣ.

Και είναι πλέον βέβαιο ότι αν δεν υπήρχαν οι άτυχες στιγμές για την ομάδα που δέχτηκε τα γκολ ασφαλώς ο ΠΑΣ θα ήταν ο τροπαιούχος στο προχθεσινό παιγνίδι.

 Ένας ΠΑΣ που ούτε στιγμή δεν κλείστηκε στα καρέ του υπερασπίζοντας την εστία του όπως ο ΠΑΣ που βλέπομε τα δυο τελευταία χρόνια. Η ομάδα γεμάτη επιθετικές αρετές έπαιξε άλλο ποδόσφαιρο και αυτό μας δίνει την βεβαιότητα, ό τι με την παρουσία και του Φοφιέ στον πάγκο θα αλλάξει εντελώς νοοτροπία, θα παίξει με σωστή τακτική και ασφαλώς θα δικαιώσει τους φιλάθλους που δεν μπόρεσαν ούτε στιγμή να “χωνέψουν” ότι ΠΑΣ σημαίνει αυτό το “κατάντημα” του Πρόκοπ..

ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Κάτω από συνεχή βροχή έγινε ο προχθεσινός αγώνας. Είναι γεγονός ότι η Γιαννιώτικη ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο και έτσι μέχρι που δέχτηκε το γκολ έπαιζε παθητικό ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιώντας πρέσιγκ σ’  όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου προσπαθούσε να αποτρέψει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού που όμως ανακόπτονταν έγκαιρα.

Βέβαια είχαμε στο 13′ το 1-0 όταν ο Μπονόβας ανάμεσα από τρείς αμυντικούς έκανε το 1-0 αλλ’ αυτό δεν σημαίνει οι γηπεδούχοι έπαιζαν και σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Η επανάληψη βρήκε τον ΠΑΣ αντίπαλο του Ολυμπιακού επί ίσοις όροις και αυτό ασφαλώς αναπτέρωσε τους παίκτες που ’’ανοίχτηκαν” και έπαιξαν αυτά πού οι ίδιοι γνώριζαν, μακριά από την “τακτική” Πρόκοπ, και αυτά που λίγο πριν στα αποδυτήρια είχαν συζητήσει με του Γείτονα, Πασιαλή και Μάιπα.

Έτσι στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν υπέροχος και αν δεν δεχόταν το τρίτο γκολ-καθαρά από ατυχία, σίγουρα θα μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1.

Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το παιγνίδι έτσι κι’ αλλιώς χαμένο ήταν. Εκείνο που έχει σημασία είναι η εμφάνιση. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση αλλά και η θέληση των παικτών για την κατηγορία.

Θανάσης Μπουτσουρής και Λάκης Παλαιωμένου σε μια προσπάθεια τους στον αγώνα να εμποδίσουν την σέντρα που επιχειρεί ο Θοδωρής Παχατουρίρης.
Νίκος Λάππας και Νίκος Αναστόπουλος διεκδικούν την μπάλα. Την φάση παρακολουθούν οι Φώτης Μαντζούκης, Βασίλης Μπελεβέντης (7) του ΠΑΣ και Θόδωρος Ζελελίδης και Χόρχε Μπάριος (8) του Ολυμπιακού.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

Στο 5′ κινδύνεψε ο ΠΑΣ, όταν ο Αλεξίου σούταρε δυνατά γιο να φύγει η μπάλα μόλις άουτ.

ΤΟ 1-0

Ήταν το 13′ όταν ο Μπονόβας που δέχτηκε κεφαλιά-πάσα του Μητρόπουλου και έξυπνα ανάμεσα από αμυντικούς του ΠΑΣ πλάσαρε τον Βουκελάτο ανοίγοντας το σκορ.

Στο 14’φοβερό σουτ του Ζελελίδη απέκρουσε έξοχα ο Βουκελάτος.

Στο 22′ ο Βουκελάτο επιχειρεί άστοχη έξοδο και συγκρούεται με Μαντζούκη-Γκόλια για να τραυματισθεί ο δεύτερος και να βγει οπ’ τον αγώνα. Ήταν και η πρώτη αναγκαστική αλλαγή του ΠΑΣ.(Να σημειωθεί ότι στον Γιαννιώτη παίκτη τοποθετήθηκαν τέσσερα ράμματα στο πρόσωπο).

ΤΟ 1-1

Στο 44 Μαντζούκης κέρδισε φάουλ έξω απ’ την περιοχή. Εκτέλεσε ο Αποστόλωφ που με δυνατό αριστερό σουτ ισοφάρισε. Να σημειωθεί ότι η μπάλα βρήκε σε κάποιο κεφάλι του τοίχους, άλλαξε πορεία και ..έφυγε μέσα από τα χέρια του Σκούνα.

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ 1-2

Στο 53′ ο Κώνστας βρίσκεται σε καλή θέση βολής, επιχειρεί σουτ καλοτραβηγμένο που βγήκε μόλις άουτ.

ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ 2-1

Στο 56′ ο Κώνστας, αντί να γυρίσει στον Βουκελάτο διώχνει αδέξια για να καταλήξει η μπάλα στον Ζελελίδη ο οποίος “βρήκε” τον Αναστόπουλο. Ο “κοντός” ξεφεύγει απ την αμυντική ζώνη του ΠΑΣ και έξυπνα πλασάρει τον Βουκελάτο.

ΤΟ 3-1

Δευ έφτανε το ένα λάθος που  ήταν κατά κάποιο τρόπο και δικαιολογημένο, αλλά είχαμε και ένα δεύτερο ολέθριο αυτή τη φορά από του Λάππα. Προσπαθεί να συνεργαστεί με τον Βουκελάτο και ν’ αλλάξει την μπάλα, αλλά δεν υπολογίζει τον Αναστόπουλο που καιροφυλακτούσε και κυριολεκτικά τους “έκλεψε”  την μπάλα και πλάσαρε γράφοντας το 3-1.

ΤΟ 3-2

Ο ΠΑΣ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έτσι στο 73 ο Κώνστας (πού είχε μεγάλη επιθετική δραστηριότητα) τροφοδοτεί τον Μανέφσκυ . Ο Γιουγκοσλάβος άσσος προχωρεί με την μπάλα, ανατρέπει δύο αμυντικούς και με φοβερό σουτ από πλάγια θέση κεραυνοβολεί τον άναυδο Σκούνα στο “Γ”.

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ πιέζει αλλά χωρίς αποτέλεσμα όμως τον Ολυμπιακό που μαζεμένος στα καρέ του προσπαθεί να διατηρήσει το αποτέλεσμα, πράγμα που επιτυγχάνει.

ΑΠΟΔΟΣΗ

Από τον ΠΑΣ δεν υπάρχουν υστερήσαντες παίκτες. Όλες οι γραμμές του Γιαννιώτικου συγκροτήματος συνεργάστηκαν αρμονικό και οι παίκτες μηδενός εξαιρουμένου απέδειξαν ότι έχουν απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες απ’ αυτές που “έβλεπε” ο Πρόκοπ.

Ιδιαίτερα όμως ξεχώρισαν για την απόδοσή τους οι Κώνστας, Μαντζούκης, Μανέφσκυ, Αποστόλωφ και Χαρίσης χωρίς όπως είπαμε να υστερήσει κανένας.

Από του Ολυμπιακό καλύτερη οι Μπονόβας, Αλεξίου και Αναστόπουλος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Διαιτητής κ. Μπουρουτζόγλου δεν ικανοποίησε. Έπαιξε και αυτός όπως και οι άλλοι την μεγάλη ομάδα, αγνοώντας το δίκαιο των μικρών. Δεν ικανοποίησε.

Έδειξε κίτρινες στους Λάππα, Μαντζούκη και Μίχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σκούνας, Παπαχρήστου (74’ Καπουράνης), Αλεξίου, Μίχος, Αποστολάκης, Μπονόβας, Μπάριος, Μητρόπουλος, Ζελελίδης (62΄Χαρδαλιάς), Αναστόπουλος, Κωστικός.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βουκελάτος, Κώνστας, Γκόλιας (25’ Κατσίφας), Μαντζούκης, Λάππας, Βρεττός, Μπελεβέντης (81’ Τσάλης), Χαρίσης, Ρίζος, Μανέφσκι, Αποστόλωφ.

…………………………………..

…………………………………..

Μέχρι την Τετάρτη (αναφέρουν πληροφορίες),οι παίκτες του ΠΑΣ θα ρωτηθούν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Χρίστο Μήτση αν θέλουν για προπονητή τον κ. Φαφιέ. Κάτι που συνέβη και με την περίπτωση του Β. Μάντζιου ο οποίος θα ήταν προπονητής στον ΠΑΣ για 4 μέρες. Τώρα τι τακτική είναι αυτή μόνο ο Μήτσης ξέρει, αφού αυτός παίρνει τις αποφάσεις και μετά ρωτάει και…αναθεωρεί.

…………………………………..

Στο ξενοδοχείο και στην υπογραφή των συμβολαίων παρόντες ήταν ο κ. Μήτσης, ο κ. Νασιάκος και ο κ. Πρόκος του ερασιτέχνη ΠΑΣ. Φυσικά και ο κ. Φαφιέ με τον διερμηνέα του.

Ο Ολλανδός τεχνικός έρχεται σήμερα στην πόλη μας, συνοδευόμενος από τα τέσσερα παιδιά του και την γυναίκα του και θα εγκατασταθεί στο διαμέρισμα που έμενε ο προκάτοχός του κ. Πρόκοπ. Όσο για το αν υπάρχει πρόβλημα με την πρόσληψή του επειδή είναι αλλοδαπός θα πρέπει να πούμε ότι καμιά ανησυχία δεν υπάρχει αφού ο Πρόκοπ δεν εκδιώχθηκε από τον ΠΑΣ αλλά έφυγε μόνος του.

Ο Νόμος 75)75 που ισχύει και σήμερα δεν διευκρινίζει κάτι τέτοιο και έτσι και νομικά ο ΠΑΣ καλύπτεται.

Για το θέμα αυτό ζητήσαμε και τη γνώμη του Νομικού κ. Πύρρου Γιαννάκου ο οποίος και μας είπε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με δεύτερο ξένο. Ο Πρόκοπ δεν διώχτηκε. Έφυγε μόνος του».

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 600 ΧΙΑ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΦΙΕ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας και αυτή τη φορά η ΠΑΕ δεν έβγαλε ανακοίνωση ο μισθός του Φαφιέ δεν είναι μικρότερος των 600 χιλιάδων, αλλά ούτε και ξεπερνάει τις 700. Συνολικά δηλαδή για ένα εξάμηνο που θα εργαστεί στον ΠΑΣ θα εισπράξει περί τα τέσσερα εκατομμύρια.

Βέβαια- και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει εκ μέρους της ΠΑΕ το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο.

Ασφαλώς και οι φίλαθλοι θα θυμούνται από το καλοκαίρι όχι ο Ολλανδός προπονητής από το καλοκαίρι στην ΑΕΚ είχε επιβάλει στρατιωτική πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα της αθηναϊκής ομάδας. Κατά την ολιγόμηνη παραμονή του στη χώρα μάς έδειξε ότι δεν του αρέσουν, τα πολλά και “κούφια” λόγια, ενώ στη δουλειά του είναι…Γερμανός (όχι τύπου Πρόκοπ φυσικά).

Τέλος η τελευταία του ενέργεια στην ΑΕΚ, να επιστρέφει τις επιταγές που κατείχε δείχνει τον υψηλό βαθμό ήθους που έχει ο νέος προπονητής του ΠΑΣ.

ΔΗΛΩΣΗ

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Φαφιέ περιορίστηκε να πει : «Χρειάζεται χρόνος. Είδα καλά στοιχεία στον ΠΑΣ. Θα βελτιωθούν πολλά πράγματα…».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΓΕΙΤΟΝΑΣ (Αφού πρώτα εξήγησε ποιος είναι):

«Σήμερα (προχθές) ο ΠΑΣ έκανε ένα από τα καλύτερα του παιγνίδια. Αν είχε λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει καλό αποτέλεσμα. Είχαμε ελλείψεις που επηρέασαν (Μάιπας, Πασιαλής, Κλείτσας).

Αδικούμαστε από την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Είναι πλασματική. Χάσαμε πολλούς βαθμούς στην έδρα μας. Πιστεύω ότι στη συνέχεια η ομάδα θα πάει καλύτερα και θα μείνει στην κατηγορία.

Η διοίκηση μου ανέθεσε μαζί με τον Μάιπα και Πασιαλή να κουμαντάρουμε την ομάδα μέχρι να αναλάβει υπεύθυνα κάποιος προπονητής».

Σε ερώτηση του κ. Στράτου Σεφτελή αν οι παίκτες θα έπαιρναν πριμ σε περίπτωση καλού αποτελέσματος ο κ. Γείτονας είπε:  «Σίγουρα θα ήταν γενναίο το πριμ αν κέρδιζαν τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως είναι θέμα της διοικήσεως. Πάντως δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα».

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ (αντικαθιστούσε τον κ. Παναγούλια):

«Τα εύκολα παιγνίδια κρύβουν πολλές παγίδες. Το Γιάννινα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός έκανε κακή εμφάνιση, ίσως επηρεασμένος οπ’ την απουσία του κ. Παναγούλια. Αυτή η εμφάνιση θα αποτελέσει παρελθόν».

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

Κόπηκαν 37.047 εισιτήρια και εισπράχθησαν 9.176.925 δραχ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΒΡΥΩΝΗ

Δεν πρέπει να μάθει με τίποτε ο Βρυώνης ότι θα φύγει ο Πρόκοπ” επεσήμανε ο κ. Γέροντας στον πρόεδρο Χρίστο Μήτση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Το γιατί ίσως ο κ. Βρυώνης ξέρει. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο κ. Γέροντας έγινε ρυθμιστής της κατάστασης (εκτός κι αν παραιτήθηκε) με τον κ. Μήτση να συζητάει ακόμα και να επιμένει πως το ποδόσφαιρο στηρίζεται στο …εμπορικό δίκαιο.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «το Σουτ»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο