Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 2-0 (1975-76)

ΓΙΑΝΝΙΝΑ. (Του ανταποκριτού μας). Εντυπωσιακή όσο και δίκαια νίκη επέτυχαν τα Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ με 2-0. Και ολόκληρη η Ήπειρος πανηγυρίζει για το σπουδαίο γεγονός, που επιβεβαιώνει ότι, η ομάδα των Ιωαννίνων, αποτελεί πλέον συγκρότημα μεγάλων δυνατοτήτων στον χώρο της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Ο Αλβαρέζ στο 4′ και ο Γκλασμάνης στο 67′ ήσαν οι σκόρερς της περίλαμπρης αυτής νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα. Μία νίκη που υπήρξε προϊόν της αποφασιστικότητος και θελήσεως των παικτών της τοπικής ομάδος. Χωρίς να παιχθεί τεχνικό ποδόσφαιρο, το παιγνίδι στηρίχτηκε κατά βάση στο δυναμισμό και το πείσμα και στα στοιχεία αυτά, υπερίσχυσε καταφανώς η νικήτρια με το πολύ πιο εύψυχο και αντρίκιο παιγνίδι της. Τα ίδια αυτά στοιχεία από την πλευρά των ηττημένων εκδηλώθηκαν με πιο βίαιο τρόπο.

Και αποτέλεσμα αυτού υπήρξε και η παρεκτροπή του Ασλανίδη ο όποιος στο 67΄ διαμαρτυρόμενος για το δεύτερο γκολ γρονθοκόπησε τον επόπτη με συνέπεια να αποβληθεί.

Η γενική εικόνα του πρώτου μέρους δεν παρουσίασε τίποτα το ιδιαίτερο. Και το γκολ του Αλβαρέζ στο 4′ ήταν ένα ανεκμετάλλευτο αβαντάζ για τους γηπεδούχους ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν την αναμενομένη αντίδραση. Χάθηκαν βέβαια στο διάστημα αυτό και ορισμένες ακόμη ευκαιρίες από τα Γιάννινα όπως αύτη του 17′ όταν ο Μοντέζ  τροφοδότησε τον Κοντογεωργάκη και αυτός αργώντας κάπως να σουτάρει έδωσε την ευκαιρία, στον Φορτούλα να πέσει στα ποδιά του και να του αποσπάσει την μπάλα. Επίσης στο ίδιο πάντοτε μέρος σημειώσαμε μια κεφαλιά του Αλβαρέζ που την απέκρουσε θαυμάσια ο Φορτούλα (11 ) και ένα δυνατό σουτ του Αλβαρέζ στο 41′ που έφυγε μόλις άουτ. Περιοδικά, οι αντίπαλοι στο διάστημα αυτό ανέπτυξαν κάποια πρωτοβουλία με τον ΠΑΟΚ καλύτερο στο διάστημα 5΄-20΄και τα Γιάννινα υπερέχοντα από το 20΄μέχρι το 45΄.

Στο β΄ μέρος παίχθηκε καλύτερο ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες πρωτοβουλίες μέχρι το 60΄χωρίς όμως και να είναι απειλητικός. Στην συνέχεια τα Γιάννινα ισοφάρισαν το παιγνίδι και με το δεύτερο γκολ εδραίωσαν την νίκη τους αφού ο ΠΑΟΚ δεν φαινόταν ικανός να αντιδράσει αποτελεσματικά. Ένα σουτ του Γκουερίνο στο 46΄που έφυγε ξυστά άουτ, μια απόκρουση του Λίσα στο 55΄σε σουτ του Κούδα και μια σωτήρια απόκρουση του Λίσα στο 89΄πέφτοντας στα πόδια του Κούδα ήσαν οι κυριότερες φάσεις στο β΄ μέρος.

 Τα δυο γκολ

Στο 4΄ο Τσουρλίδας έκανε εντυπωσιακή εισβολή και διαφεύγοντας των Γούναρη και Πέλλιου έκανε σέντρα. Ο Φορτούλα επενέβη αλλά έχασε την μπάλα που κατέληξε στον Αλβαρέζ που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Στο 67΄ ο Ιωσηφίδης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον γκολκίπερ του αλλά παρενέβη ο Καλδάρα κερδίζοντας την μπάλα και δίνοντας πάσα στον Κοντογεωργάκη. Αυτός αμέσως μετεβίβασε στον Γκλασμάνη που πλασάρισε στην κενή πλέον εστία. Για το γκολ αυτό διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι ΠΑΟΚτζήδες υποστηρίζοντας ότι προηγήθη φάουλ του Αλβαρέζ όταν «έκλεψε» την μπάλα.

Κορυφαίοι από τα Γιάννινα ανεδείχθησαν οι Βογιατζής. Αλβαρέζ, Λίσα και οι Τσουρλίδας και Βέργος στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκαν.

Από τον ΠΑΟΚ διεκρίθησαν οι Γούναρης, Ιωσηφίδης και Γκουερίνο.

Η διαιτησία του Πρωτονοτάριου πολύ καλή.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λίσα, Γραμμενιάτης, Βογιατζής, Σιόντης, Χ”Καπετάνης. Γκλασμάνης, Κοντογεωργάκης, Μοντέζ (42′ Μάντος), Αλβαρέζ, Λεβεντάκος, Τσουρλίδας (50 Βέργος).

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Κούδας, Ασλανίδης.

Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Φως»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο