Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-οφη 1-0… ένα και να καίει…

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με ένα γκολ του Παμλίδη στο 4ο λεπτό, κέρδισε σήμερα στους Ζωσιμάδες την ομάδα του ορη. Ο ΠΑΣ κυρίαρχος σε όλον τον αγώνα, έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, παρότι φάνηκε κουρασμένος από τον αγώνα κυπέλλου με τον βάζελο. Ο οφη σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε και την διάρκεια του αγώνα ότι είναι ομάδα της κατηγορίας και ουσιαστικά ήταν η χειρότερη ομάδα που είδαμε φέτος στα Ιωάννινα.

Ο κ. Γιαννίκης επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για τον σημερινό αγώνα: Λοντίγκιν – Σάλιακας Παντελάκης Εραμούσπε Πίρσμαν – Παμλίδης (60’ Μπρένερ) Ντομίνγκες – Κάστρο Ελευθεριάδης (89’ Πήλιος) Καρτάλης (60’ Κρίζμαν) – Λεό (78’ Λιάσος).

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Παμλίδη.

όταν σε εκτέλεση φάουλ από θέση μέσα δεξιά, από τον Καρτάλη, ο Παμλίδης πιο ψηλά από όλους θα νικήσει με μια ωραία κεφαλιά τον Σωτηρίου. Στην συγκεκριμένη φάση φάση φάνηκε η γύμνια της αντίπαλης ομάδας, αφού 3 παίκτες μας ήταν μόνοι τους στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής.

Ουσιαστικά ο αγώνας έγειρε προς τον ΠΑΣ καθώς ο οφη έδειξε ανίσχυρος επιθετικά, ( 1 γκολ στα τελευταία 7 ματς) και σε καμιά περίπτωση δεν έκανε νατιληπτή την παρουσία του στην περιοχή του ΠΑΣ.

Η αγαπημένη μας ομάδα πέτυχε μια εύκολη νίκη, κάνοντας συγχρόνως και συντήρηση μετά από τον αγώνα της Πέμπτης στο Αγρίνιο με τον βάζελο για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

έχασε δε την μέγιστη ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ με τον Πήλιο στο τέλος του αγώνα,


όταν το πλασέ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον αμυντικό της αντίπαλης ομάδας, λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος με τον τερματοφύλακα, Σωτηρίου να είναι πλήρως εκτός φάσης.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Κουμπαράκη, βρήκε την ομάδα μας νικήτρια, απέναντι σε μια ομάδα που και 48 ώρες να παίζαμε δεν έδειχνε ικανή να πετύχει τέρμα. Μπορεί να σώθηκε με κρατική παρέμβαση πριν από 2 χρόνια, αλλά δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι το υγιές, όπως περίτρανα δήλων τότε ο κ. Τσίπρας.

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα…..

……Πολύ καλή η ομάδα μας και σήμερα….

…..Μετά από έναν αγώνα με τον βάζελο που πέτυχε μια μεγάλη νόκη την Πέμπτη αγωνίστηκε σήμερα με τον οφη και τον κέρδισε και αυτόν με σβηστές τις μηχανές θα λέγαμε….

……δεν μα έκανε καμιά εντύπωση που σήμερα ο σπήκερ της nova δεν έκανε καμιά αναφορά για τον αγωνιστικό χώρο…..

…. Την Πέμπτη οι υπεύθυνοι της επο από τις καρέκλες στην Αθήνα τον έκρινα ακατάλληλο για να παίξει το μπαλέτο του Αλαφούζου, και μας έστειλαν στο Αγρίνιο……

……Ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε στην επιτροπή της Επο όπως αυτά καταγράφονται στο μέτροσπορ….

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (πενταμελής επιτροπή) για την απόφαση της Ομοσπονδίας να μεταφέρει στο Αγρίνιο την έδρα του σημερινού προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν πήρε εγγυήσεις για την καταλληλότητα των «Ζωσιμάδων».

Για την ΕΠΟ, ο δικηγόρος της, Νίκος Μπάρτζης ισχυρίστηκε η απόφαση πάρθηκε διότι δεν έχει δηλωθεί εναλλακτική έδρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο κι ότι το γήπεδο της Ανατολής που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα στο Πρωτάθλημα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις και είναι μόνο για προπονήσεις.

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε χωρίς λόγο, αν είχε δηλωθεί εναλλακτική έδρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν είχε δηλωθεί μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και αυτή που έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις» ανέφερε ο κ. Μπάρτζης.

Την πλευρά του ΠΑΣ εκπροσώπησε η Χρύσα Σεβαστοπούλου που υποστήριξε ότι η απόφαση πάρθηκε αυθαίρετα, χωρίς να έχει έρθει έγγραφο περί ακαταλληλότητας.

«Έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες, το περιεχόμενο τους διαψεύδουμε. Σίγουρα δεν ζητήθηκε καμία δέσμευση για την καταλληλότητα του γηπέδου. Θα έπρεπε να στείλει η ΕΠΟ ένα έγγραφο» σημείωσε η κ. Σεβαστοπούλου.

Στη διαδικασία παρέστη και ο μεγαλομέτοχος του «Αγιαξ της Ηπείρου», , Γιώργος Χριστοβασίλης.

«Διαθέτω το τηλέφωνό μου να το ανοίξετε και να δείτε τις συνομιλίες που είχα. Ποτέ τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΠΟ δεν μου ζήτησε τίποτα. Θα πρέπει να πληρώσω 250.000 ευρώ ρήτρα σε χορηγούς. Το Αγρίνιο δεν έχει ξενοδοχείο, ένα είχε και το πρόλαβε ο Παναθηναϊκός. Θα ήξερε προφανώς την απόφαση νωρίτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Ιωαννίνων.

Η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, στάθηκε στον τρόπο που γράφτηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση και τη χαρακτήρισε διάτρητη νομικά.

«Για να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρω αν υπήρχε νομικός στην επιτροπή που πήρε την απόφαση αυτή, ελπίζω να μην υπήρχε. Η απόφαση είναι διάτρητη νομικά, δεν έχει τον (σ.σ. νομικό) λόγο της αλλαγής έδρας. Ελπίζω ότι αυτός που την έγραψε δεν είναι νομικός. Υπάρχει νομικός στην Επιτροπή;» ρώτησε τον νομικό της ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζη που απάντησε αρνητικά. «Κακώς» απάντησε η κ. Μπιτζούνη.

Η πρόεδρος του Διαιτητικού έκρινε μόνο το νομικό της σκέλος, λέγοντας ότι «σε ένα κανονικό δικαστήριο αυτό το χαρτί πιθανότατα δεν θα λαμβανόταν καν υπόψιν».

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε η ατάκα της: «εντάξει, μια ώρα από τα Γιάννενα είναι το Αγρίνιο, δεν είναι τίποτα για εσάς».

…… Να τα λέμε και αυτά……

….. όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παλιά…… αφιέρωμα στο δεύτερο μπαράζ από την πρώτη σελίδα το 2001…. https://www.bluevayeros.gr/?p=11288 με απίθανα βιντεάκια από τον αγώνα από την κάμερα των Blue Vayeros.

……Η ενέργεια των ποδοσφαιριστών μας, να πάνε να χειροκροτήσουν τους οπαδούς μας στις ταράτσες των πολυκατοικιών, γύρω από το γήπεδο, δείχνει φυσικά το μεγάλο ήθος που διαθέτουν.

…… έχουμε πει πολλές φορές, ότι είμαστε άτυχοι φέτος και δεν μπορούμε να θαυμάσουμε αυτή την θαυμάσια ομάδα του Γιαννίκη, μέσα από το γήπεδο, και μέσα από μια καθαρά ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα….

….Βάλαμε τα βιντεάκια από τον αγώνα του 2001 για να καταλάβουμε την διαφορά….

… Από την άλλη έχουμε και τον Κλέτεμπεργκ, που αν αληθεύει το δημοσίευμα της kerkidas.net…. τότε έχουμε πολύ γέλιο….

…. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ την περασμένη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διαιτητές της Super League, συζήτησε μαζί τους διάφορα θέματα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο Άγγλος πρώην ρέφερι παρουσίασε και τον συμπατριώτη του, Τζέικ Κόλινς, προσθέτοντας έτσι ακόμα ένα μέλος δίπλα του, με το οποίο συνεργάζεται πολλά χρόνια. Ο παλαίμαχος διεθνής βοηθός, ήταν για χρόνια στο πλευρό του Κλάτενμπεργκ, ενώ φαίνεται ότι θα έχει στην ευθύνη του τους βοηθούς των διαιτητών.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τα έβαλε με τους Έλληνες ρέφερι, καθώς όπως τους εξήγησε ,ορισμένοι από αυτούς πληρώνουν τους δημοσιογράφους ή άλλους συναδέλφους τους για να τους «προστατεύσουν» για τα διαιτητικά τους λάθη στους αγώνες.

«Μιλάτε με δημοσιογράφους και τους πληρώνετε. Δίνετε 50-100 ευρώ, για να σας προστατεύουν στα λάθη σας, αλλά δεν κάνετε καλό, θα το βρείτε μπροστά σας. Μην έχετε ανασφάλεια, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Στηρίξτε με για να σας στηρίξω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλάτενμπεργκ.

….. πολύ γέλιο και απόλυτη ξεφτίλα για τους διαιτητές….

…… Τον τσίμπησε τον βαθμό η Λάρισα μέσα στο Περιστέρι….. προηγήθηκε μάλιστα, αλλά ισοφαρίστηκε ….. μετά…. Ο Αλέξης έφυγε από τις κερκίδες, γιατί υβρίστηκε λέει….. τι καλόόόόςςςςςς!!

…… Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1 (44′ Ακούνια – 76′ Αγκάγιεφ)

… Ο Αστέρας αν και προηγήθηκε 0-2 στην αεκ, ισοφαρίστηκε σε 2-2…..

……ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 (40′, 68′ Σιμάνσκι – 16′ Φερνάντεθ, 18′ Σουάρες)

……Καθάρισε ο Παοκ την Λαμία που έπαιζε με 11 αλλαγές…. έχει το μυαλό της στους αγώνες με την λάρισσα και τον Πας είπε ο σπήκερ της συνδρομητικής τηλεόρασης…

…..ΠΑΟΚ – Λαμία 4-0 (18′ Μπαμπά, 48′ Τζόλης, 52′ Ουάρντα, 66′ Ζίβκοβιτς)

…….Χαραλά ο Βόλος τον Απόλλωνα….

……Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0 (34′ Δουβίκας, 52′ Ριένστρα)

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το Φως των ΣΠΟΡ:

Με γκολ του -μόνιμου σκόρερ του φέτος- Γιώργου Παμλίδη, ο ΠΑΣ επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League.

Μία ακόμη σπουδαία νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Κυριακής -έστω και με το μίνιμουμ σκορ- σε βάρος του ΟΦΗ, ο οποίος συμπλήρωσε επτά διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα της Super League!

Το τελικό 1-0 κρίνεται δίκαιο, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι ήταν μεν συνολικά καλύτεροι από τους Κρητικούς, ωστόσο κι αυτοί με τη σειρά τους δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς.

Σε κάθε περίπτωση, με οδηγό τον εκπληκτικό φέτος Γιώργο Παμλίδη που πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα με υπέροχη κεφαλιά στο 4′, ο ΠΑΣ κατέκτησε μια νίκη ψυχολογίας, δεδομένου ότι ήταν μόλις η δεύτερη στη σεζόν εντός έδρας.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ συμπλήρωσε επτά σερί ήττες και το χειρότερο ακόμα και από αυτή καθαυτή την ήττα ήταν ότι για περίπου 85 λεπτά αγώνα δεν έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λοντίγκιν…

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΦΗ 1-0

Σκόρερ: 4′ Παμλίδης

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Κίτρινες κάρτες: 5’ Παμλίδης, 41’ Εραμούσπε, 51’ Σάλιακας – 14’ Ντε Γκουζμάν, 74’ Λυμπεράκης, 81’ Σόουζα

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν – Σάλιακας Παντελάκης Εραμούσπε Πίρσμαν – Παμλίδης (60’ Μπρένερ) Ντομίνγκες – Κάστρο Ελευθεριάδης (89’ Πήλιος) Καρτάλης (60’ Κρίζμαν) – Λεό (78’ Λιάσος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου – Ουές Διαμαντής Γιαννούλης Κοροβέσης (64’ Λυμπεράκης) – Ντε Γκουζμάν (69’ Σόουζα) Μεγιάδο Νέιρα (15’ λ. τρ. Βαφέας) Στάικος – Καστάνιος Γρίβας (69’ Μπαλογιάννης).

Απογοητευμένος ήταν ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, έπειτα από τη νέα ήττα της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Super League 1, αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα για την 23η αγωνιστική.

Ο ΟΦΗ δεν βρίσκεται σε καθόλου καλό φεγγάρι, καθώς υπέστη την έβδομη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και να μην αισθάνεται καθόλου σίγουρος ενόψει της συνέχειας.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Ηρακλείου έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 23η αγωνιστική και ο προπονητής των Κρητικών, Γιώργος Σίμος, αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος:

Για το παιχνίδι: «Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε μια αντίδραση, αλλά δεν έφτασε για να κερδίσουμε. Δεν έχω να πω πολλά… Τα λόγια αρχίζουν να μην έχουν μεγάλη αξία…».

Για την πίεση που υπάρχει πλέον στην ομάδα: «Η ευθύνη είναι δική μου, το έχω πει ξανά. Η ομάδα χρειάζεται να αντιδράσει και αυτό θα γίνει».

Για τον Νίκο Νιόπλια: «Είναι μέρος της ιστορίας του ΟΦΗ. Είναι καθημερινά μαζί μας στις προπονήσεις. Σήμερα βρέθηκε και στο γήπεδο, ακόμα πιο κοντά μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το γεγονός».

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα (1-0) με τον ΟΦΗ ανέφερε ότι η ομάδα του πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, γιατί ήταν πολύ αποτελεσματική σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΣ ΓιάννιναΑργύρης Γιαννίκης, μετά την πολύτιμη νίκη (1-0) της ομάδας του επί του ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ο κόουτς του «Άγιαξ της Ηπείρου» δήλωσε αρχικά: «Σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο με ένα γρήγορο γκολ, φάσεις και για δεύτερο, μεγάλη κατοχή μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε η δύναμη, αλλά ήμασταν δυναμικοί και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Ο ΟΦΗ αν θυμάμαι καλά είχε μία ευκαιρία, αφού πήγαμε πολύ καλά και στην αμυντική λειτουργία. Ασκήσαμε πίεση στον αντίπαλο, άμεσο καλό πρέσινγκ και είχαμε ηρεμία».

Στην ερώτηση αν αισθάνεται πλέον πιο άνετα μετά το πολύτιμο τρίποντο που κατέκτησε σήμερα (21/2) η ομάδα του απάντησε: «Ήταν σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, γιατί είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Αυτή η νίκη μάς δίνει σίγουρα μια ανάσα ενόψει του τέλους της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο