Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Εξώδικο της ΠΑΕ στον Γ. Σαϊτιώτη

saitiotis_g.jpgΕνώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής
Εξώδικη πρόσκληση
Της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966», που εδρεύει στο ΠΕΑΚΙ (Ανατολής) Ιωαννίνων και εκπροσωπείται νόμιμα.
Προς
Τον Γεώργιο ΣΑΪΤΙΩΤΗ, ποδοσφαιριστή, κατοίκου Ανατολής Ιωαννίνων (Σαμψούντος 19)…
Όπως σας είναι γνωστό μεταξύ μας έχει υπογραφεί το από 11.8.2006 συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο υποχρεούστε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, ως ποδοσφαιριστής, στην ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 από 11.8.2006 μέχρι την 30.6.2010 με τους όρους και συμφωνίες που εκεί αναφέρονται.
Ενώ όμως εμείς είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντί σας, εσείς επιδείξατε μια κακόπιστη, αντισυμβατική και ανήθικη συμπεριφορά. Ειδικότερα:
i. Πριν την αναμέτρηση ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, που διεξήχθη στα Ιωάννινα, όταν σας ανακοινώθηκε από τον προπονητή ότι δεν θα είστε στην ενδεκάδα, αναφερθήκατε σ΄ αυτόν με προκλητικότατο τρόπο κατά της ομάδας λέγοντας ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο αγώνας αυτός για να σας δει όλη η Ελλάδα και να πετύχετε μια μεταγραφή και όχι η ομάδα. Μάλιστα στη συνέχεια και αυτού αντιληφθήκατε ότι όντως δεν θα είστε στην ενδεκάδα, προφασιστήκατε τον τραυματία, προκειμένου να μην καθίσετε ούτε καν στον πάγκο της ομάδας. Τούτο έγινε εμπρός στα έκπληκτα μάτια του προπονητικού επιτελείου, λοιπών συναδέλφων σας και μελών του Δ.Σ., αναταράσσοντας φυσικά την ηρεμία της ομάδας. Τότε αποφεύχθηκε η τιμωρία σας από την διοίκηση, εξαιτίας και μόνο της παρέμβασης του μάνατζέρ σας, ο οποίος ζήτησε συγνώμη και υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα είστε συνεπής στις συμβατικές σας υποχρεώσεις.
ii. Εν συνεχεία, και παρά τις υποσχέσεις σας, πριν την επαναληπτική αναμέτρηση με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, καταφερθήκατε εναντίον της ομάδας αυτής με περιφρονητικά σχόλια, χωρίς να έχετε καμία τέτοια αρμοδιότητα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων.
iii. Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα ζητήσατε άδεια από τον προπονητή σας, προκειμένου να μεταβείτε στην Θεσσαλονίκη για σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας σας. Πράγματι ο προπονητής σας, ενέκρινε την αιτούμενη άδεια, πλην όμως εσείς με την άφιξή σας στην Θεσσαλονίκη, την 14.2.2007 εμφανισθήκατε στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ, όπου αφού φωτογραφηθήκατε με την φανέλα της ομάδας του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη που δώσατε (και η οποία δημοσιεύθηκε και στο site www.fcpaok.gr), ενώ γνωρίζατε ότι δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δηλώσατε ότι είστε ΠΑΟΚΤΖΗΣ και ότι θα ενταχθείτε στην ομάδα του ΠΑΟΚ (αναφορά σας: «… Υπομονή έρχομαι…») περιφρονώντας κατά τρόπο προκλητικό την ομάδα στην οποία σήμερα αγωνίζεστε. Και όλα αυτά έλαβαν χώρα ενώ γνωρίζατε ότι ανήκετε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, ενώ γνωρίζατε ότι το πανελλήνιο σας έμαθε εξαιτίας και μόνο της ένταξής σας στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που εσείς με την συμπεριφορά σας απαξιώσατε, αφού προηγούμενα αγωνιζόσαστε δανεικός σε ομάδες σαφώς μικρότερου βεληνεκούς από την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ενώ γνωρίζατε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Κούγιας, κατέβαλε στην ΞΑΝΘΗ, όπου ανήκατε, ποσό πλέον των 100.000 , προκειμένου να σας αποκτήσει, ενώ γνωρίζατε ότι οι δηλώσεις σας αυτές θα προκαλέσουν αναταραχή τόσο μεταξύ των συναδέλφων σας ποδοσφαιριστών όσο ακόμη και στους φιλάθλους της ομάδας μας, ενώ γνωρίζατε ότι η ομάδα από την οποία βγάζετε κυριολεκτικά το ψωμί σας είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και καμία άλλη, ενώ γνωρίζατε ότι οι κανόνες δεοντολογίας, συμβατικής αλλά και ηθικής συμπεριφοράς αξιώνουν να σέβεστε και να τιμάτε το συμβόλαιό σας με την ομάδα στην οποία αγωνίζεστε, ενώ γνωρίζατε ότι με τις δηλώσεις σας αυτές προσβάλλατε βάναυσα, μειώνοντας το κύρος του, το ιστορικό σωματείο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τους συμπαίκτες σας, την διοίκηση, αλλά πολύ περισσότερο τις χιλιάδες φιλάθλων μας, που σας είχαν ως ίνδαλμα και φώναζαν κάθε Κυριακή το όνομά σας. Παρ΄ όλα αυτά εσείς αγνοώντας όλα τα παραπάνω και δείχνοντας αγνωμοσύνη μεγίστου βαθμού, προβήκατε στις ανωτέρω δηλώσεις δημιουργώντας αναταραχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αποπροσανατολίζοντας την προσοχή όλων, ποδοσφαιριστών, προπονητών, διοίκησης και φιλάθλων από τους στόχους της ομάδας, αφού δώσατε αφορμή να ασχολούνται καθ΄ όλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας με αυτό το θέμα.
Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι άκρως αντισυμβατική και αντιδεοντολογική, έχουσα άμεσες συνέπειες στην ηρεμία και την διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα.
Επειδή δικαιούμεθα, εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς σας, να σας καλέσουμε σε απολογία.

Για τους λόγους αυτούς
Διαμαρτυρόμαστε μετ΄ αγανακτήσεως για την απαράδεκτη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.
Σας καλούμε: α) Να πάψετε, ως έχετε συμβατική και ηθική υποχρέωση, κάθε ενέργεια που θίγει το κύρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και β) την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 20.00 μ.μ. να παρουσιαστείτε ενώπιον του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, στα γραφεία της (ΠΕΑΚΙ Ανατολής Ιωαννίνων) προκειμένου ν΄ απολογηθείτε για την παραπάνω απαράδεκτη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται για να λάβει γνώση και ν΄ ακολουθήσουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Ιωάννινα, 20 Φεβρουαρίου 2007
Για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966
Ο Διευθύνων Σύμβουλος

Κων/νος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σχόλια

Σχολιάστε