Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ριστάνης Σταύρος

Ο Δρ. Σταύρος Ριστάνης είναι ορθοπαιδικός χειρουργός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2001 (έτος εισαγωγής 1995). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής τον Ιούνιο του 2012 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με “Άριστα“ το 2009.

Εξειδικεύτηκε στην Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (Knee Fellowship) στο Νοσοκομείο Epworth (Μελβούρνη, 2012-2013), υπό την επίβλεψη του παγκοσμίου φήμης χειρουργού γόνατος Prof. Julian Feller.

Επίσης εξειδικεύτηκε και στη Χειρουργική Άκρου Ποδός & Ποδοκνημικής (Foot & Ankle Fellowship) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Alfred (Μελβούρνη, 2013-2014).

Εργάστηκε ως επιμελητής (Senior Trauma Fellow) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Alfred (το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στη Νότια Αυστραλία) για το 2014-2015.

Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον εργάζεται ως επιμελητής στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Metropolitan και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε Αθήνα και Ιωάννινα.

Έχει αποκτήσει μακρόχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών, ενώ κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του διετέλεσε μέλος του ιατρικoύ επιτελείου σε δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες football (AFL) της Μελβούρνης. Είναι επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ποδόσφαιρο) και του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (μπάσκετ).

Ο Δρ. Ριστάνης έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις (32 στο PubMed) σε μεγάλα διεθνή ορθοπαιδικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε ελληνικά, αλλά και ξένα συγγράμματα ορθοπαιδικής. Το ερευνητικό του έργο έχει αναφερθεί (cited) από ξένους συγγραφείς σε τουλάχιστον 1.400 δημοσιευμένα άρθρα στη διεθνή βιβλιογραφία, κάτι που φανερώνει και την τεράστια απήχηση της έρευνάς του στο διεθνή χώρο.

Έχει λάβει αρκετές υποτροφίες (ΙΚΥ, ΠΕΝΕΔ κ.ά.) και έχει βραβευθεί πολυάριθμες φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση τον τίτλο του “Best European Young Researcher (under 40 years old)” που του απονεμήθηκε στο Innsbruck (Austria) το 2006 από την European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery & Arthroscopy (ESSKA), την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στο χώρο των αθλητικών κακώσεων και της αρθροσκόπησης γόνατος.

Κατέχει τον τίτλο μέλους πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών και είναι ενεργό μέλος και κριτής άρθρων του κορυφαίου διεθνούς ορθοπαιδικού ερευνητικού οργανισμού, Orthopaedic Research Society (ORS). Έχει κάνει περίπου 90 προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι κριτής σε μεγάλα διεθνή περιοδικά.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο