Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ιωνικός-ΠΑΣ 2-2… καναμε το 0-2, 2-2, αλλά δεν τα καταφέραμε για την ολική ανατροπή!!!

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να φύγει  με το διπλό από την Νίκαια. Βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο, μετά από δύο μυστήρια γκολ, ειδικά το πρώτο ήταν πολύ τυχερό.

Στο δεύτερο ο προπονητής της αγαπημένης ομάδας κ. Στάικος, έκανε δύο αλλαγές βάζοντας μέσα Τζήμα και Κιάκο στις θέσεις του Μπιμλπάο και του Ριένστρα.

Ο ΠΑΣ παρουσιάζεται πολύ πιο επιθετικός ειδικά με τον Τζήμα, να πατάει την αντίπαλη περιοχή και αρχίζει να αλλάζει την ροή του αγώνα. Τελικά με δύο πέναλτυ ισοφαρίζει και χάνει τις μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να φαίνεται ότι έχει τον έλεγχο, στον χώρο του κέντρου και η ομάδα του Ιωνικού να είναι στην άμυνά της. Δέχεται ένα σπάνιο γκολ (για μια ακόμη αγωνιστική), όταν σε χτύπημα κόρνερ στο 26ο λεπτό,  από τα δεξιά όπως επιτιθόταν η ομάδα του Ιωνικού, έξω από την περιοχή μας, ο αντίπαλος παίκτης πιάνει απ’ ευθείς το σουτ, που περνά από πολλά πόδια και καταλήγει στην δεξιά γωνιά του Αθανασίου. Ουσιαστικά πρώτη ευκαιρία, αν λέγεται ευκαιρία, πρώτο γκολ.

Πέντε λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή δεχόμαστε κρύα το δεύτερο γκολ. Από το πουθενά έγινε το 2-0, και δεν φτάνει αυτό…. Στο 40ο λεπτό, χάνουμε την σπάνια ευκαιρία, όταν ο Εραμούσπε εκμεταλλευόμενος ολέθριο λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, πιάνει την κεφαλιά  και την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Συνοπτικά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου θεωρείται άδικο, με βάση την εικόνα του αγώνα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Στάικος, έκανε τις δύο αλλαγές όπως είπαμε. Ειδικά ο Τζήμας, έδωσε περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα και από τα δεξιά, δεν άργησαν να έρθουν τα γ\ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 55ο λεπτό, μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση, έφερε τον Ροσέρο μέσα στην περιοχή και να κερδίζει ένα πεντακάθαρο πέναλτυ σε απόκρουση με το χέρι παίκτη του Ιωνικού. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Εραμούσπε και με σουτ στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα μειώνει το σκορ.

Ο ΠΑΣ συνεχίζει να πιέζει για την ισοφάριση, ο διαιτητής δεν δίνει καταφανέστο πέναλτυ σε απόκρουση πάλι με το χέρι σε σέντρα του Σόρια αυτή την φορά. Η πίεση οδηγεί σε πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Παμλίδη να χάνει τα άχαστα. Η ισοφάριση έρχεται στο 85ο με τον Εραμούσπε να εκτελεί πέναλτυ στην δεξιά γωνιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το πέναλτυ κέρδισε ο Τζήμας και υποδείχτηκε από το var.

Το γήπεδο είχε πάρει κατηφόρα και οι παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-3…. Ειδικά ο Μπάλαν έχασε το άχαστο από το ένα μέτρο.

Από αυτόν τον αγώνα κρατάμε τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών μας, που ενώ έχαναν με 0-2, δεν παράτησαν τον αγώνα. Βέβαια όλα θα ήταν πολύ καλύτερα αν γινόταν το 2-3, ειδικά για την ψυχολογία της ομάδας μας.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το Φως των Σπορ:

Ο Ιωνικός προηγήθηκε 2-0 με πανέμορφα τέρματα των Λοβέρα (26’), Άοσμαν (31’) αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε και πήρε τον βαθμό (2-2) με δύο πέναλτι του Εραμούσπε (55’, 85’). Ο ίδιος είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο! 

Τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν τα δυο καταπληκτικά τέρματα των γηπεδούχων. Το 1-0 του Λοβέρα στο 26’ με σουτ βολέ στην κίνηση μετά το κόρνερ του Άοσμαν, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 για τον Ιωνικό που έβαλε τις βάσεις για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι με άμυνα από τα…παλιά και τον Άοσμαν να θυμίζει τον περσινό MVP του πρωταθλήματος, έχοντας δίπλα του τους εξαιρετικούς Λοβέρα, Φαντιγκά ήταν καλύτεροι και είχαν την ουσία απέναντι στον ΠΑΣ που μετά το 15’ δεν είχε τον έλεγχο ενώ μετά το 2-0 προσπάθησε, είχε το δοκάρι με τον Εραμούσπε ύστερα από λάθος του Χουτεσιώτη αλλά είχε χάσει τη μεσαία γραμμή εκεί όπου οι Κάνιας, Φαντιγκά έκαναν μεγάλο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Στάικος με την είσοδο των Κιάκου, Τζίμα άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στη μεσαία γραμμή. Ο Ροσέρο πήρε πρωτοβουλίες από το δεξί άκρο της επίθεσης και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι (χέρι του Βαλεριάνου), με τον Εραμούσπε να μειώνει σε 2-1 και γενικότερα δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν χώρους, είχαν τις δικές τους καλές στιγμές αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο τέρμα.

Έτσι ο ΠΑΣ όσο ήταν μέσα στο ματς, πίεζε, προσπαθούσε, πάλευε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Ο Τζίμας που βοήθησε φυσικά με την είσοδό του όπως είπαμε και παραπάνω, κέρδισε το πέναλτι από τον Βαλεριάνο και ο Εραμούσπε ξανά βρήκε στόχο γράφοντας το τελικό 2-2 στο 85ο λεπτό.

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο Νεάπολης

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 26’ Λοβέρα, 31’ Άοσμαν – 55’ πέναλτι, 85’ πέναλτι Εραμούσπε

Δοκάρι: 36′ Εραμούσπε

Οι συνθέσεις…

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Κάνιας, Φαντιγκά – Λοβέρα (86’ Μεντόσα), Άοσμαν (79’ Μασάς), Ελευθεριάδης (59’ Σεμπά) – Μάντζης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46’ Κιάκος), Ριένστρα (46’ Τζίμας) – Ροσέρο, Παμλίδης (75’ Μορέιρα), Μπάλαν

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Δημήτρης Σπανός μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως η ομάδα του μόνη της χάλασε ότι έχτισε, ενώ δήλωσε πως είναι σίγουρος για τα πέναλτι που δόθηκαν.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Σπανός μίλησε:

Για τα δύο πρόσωπα του Ιωνικού: Στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου χάσαμε ευκαιρίες για το 3-0 και στο 2-1 χάσαμε ευκαιρία για το 3-1 και στο 2-2 χάσαμε ευκαιρίες. Δεν οπισθοχωρήσαμε λόγω του αντιπάλου και της πίεσης του. Θεωρώ ήταν μία καλή εμφάνιση, αλλά θα πρέπει να βάζουμε παραπάνω από δύο γκολ για να νικάμε.

Για το παιχνίδι με τον τελικό και αν είναι τελικός: Για να λέμε τώρα τελικοί δεν βοηθάει. Αν είναι τελικοί ας τους κερδίζαμε. Σήμερα δεν κερδίσαμε και μόνοι μας χαλάσαμε ότι χτίσαμε. Δεν είμαι σίγουρος για τα δύο πέναλτι. Τουλάχιστον για το ένα βλέπω ότι εύκολα έχει δοθεί.

Από το 2-0 επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα που κατάφερε και πήρε την ισοπαλία στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Εραμούσπε. Ο Θανάσης Στάικος μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του έβγαλαν το DNA του ΠΑΣ.

«Το σημερινό ματς ήταν ιδιαίτερο, ήταν δύο ομάδες πιεσμένες. Παίξαμε με μια ομάδα δουλεμένη με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και ο Ιωνικός έδειχνε πως ψάχνει γκολ όμως γυρίσαμε το παιχνίδι που θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε. Νιώθω περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, έδωσαν ψυχή και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη.

Να γίνει η αρχή για μια καλύτερη πορεία. Πιστεύω πως μέσω των ποδοσφαιριστών σήμερα, εμφανίστηκε το DNA του ΠΑΣ, αυτή τη ψυχή και την αίσθηση που βγάλαμε δεν την είχαμε ξαναδεί», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Στάικος.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο