Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ο. ΣΥ. Φ.Ε

osife.pngKοντεύει να κλείσει ένα χρόνο μια εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στον οπαδικό χώρο προκειμένου όλοι οι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων της χώρας να οργανωθούν κάτω από την σκέπη ενός ενιαίου συνδικαλιστικού φορέα.
Την πραγματικά δύσκολη προσπάθεια, που ξεκίνησαν οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού και του Άρη, ακολούθησαν αμέσως άλλοι 21 σύνδεσμοι οι οποίοι αποτελούν και τα ιδρυτικά μέλη ενός φορέα με την ονομασία Ομοσπονδία Συνδέσμων Φιλάθλων Ελλάδος (Ο.ΣΥ.Φ.Ε) τα γραφεία του οποίου εδρεύουν στην Αθήνα και αναμένεται σε σύντομο διάστημα να αναγνωρισθεί επίσημα και από το κράτος…

Σκοπός της Ο.ΣΥ.Φ.Ε. είναι να αποκτήσουν, για πρώτη φορά, «φωνή» οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων και να αναδειχθεί επιτέλους προς τα έξω, πως τα μέλη που αποτελούν τους συνδέσμους δεν είναι κουκουλοφόροι νεοναζί ή αλήτες που επιδιώκουν την βία και το κάψιμο αυτοκινήτων ή καταστημάτων, αλλά φίλαθλοι που έχουν ένα πάθος με την ομάδα τους και τους αρέσει να παρακολουθούν τους αγώνες της όπου κι αν πηγαίνει αυτή.
Κυρίαρχο σύνθημα λοιπόν και αρχή της ομοσπονδίας είναι η φράση «όχι στην βία» και έχοντας σαν σημαία αυτή ξεκινάει και η μεγάλη προσπάθεια της δημιουργίας της.
Εφόσον υλοποιηθεί τελικά αυτή η προσπάθεια, τηρουμένων των αρχών που όλοι ένθερμα στηρίζουν σήμερα, θα πρόκειται για μια επανάσταση στον οπαδικό χώρο αλλά και ένα γεγονός σημαντικότατο. Κι αυτό γιατί ο οπαδός θα έχει επιτέλους την δυνατότητα να ακούγεται και να παρουσιάζει την εικόνα που πραγματικά τον εκπροσωπεί κι όχι αυτή που επιλεκτικά παρουσιάζουν τα κανάλια, αλλά και επιτέλους κάποιος οργανωμένα θα υψώνει φωνή και θα διεκδικεί με κάθε νόμιμο τρόπο το δίκιο, ενάντια είτε σε περιπτώσεις άδικης κακοποίησης οπαδών, είτε σε νομοθετικά διατάγματα που ψηφίζονται σε μια νύχτα και αντιμετωπίζουν τον οπαδό σαν πολίτη δευτέρας διαλογής και πολλές φορές μάλιστα με πρωτοφανή ρατσιστικό τρόπο.
Στην τελευταία συνάντηση που έγινε τα μέλη της ομοσπονδίας έκαναν την πρώτη ουσιαστική κίνηση δραστηριοποίησης της Ο.ΣΥ.ΦΕ. αποφασίζοντας τις εξής σημαντικές ενέργειες:
1) Την ανάθεση σε Συνταγματολόγο και ομάδα νομικών, της μελέτης και προσβολής των νόμων για την αναγνώριση των συνδέσμων και για τις ποινές που αφορούν αγωνιστικές δραστηριότητες.
2) Την κατάθεση συγκεκριμένου πλάνου (ποσοστό εισιτηρίων εκτός έδρας, ελεύθερες μετακινήσεις, ανώτατη τιμή εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους) προς τη Σούπερ Λίγκα και την Ε.Ε.Π., με τις οποίες επιζητούμε την άμεση συνεργασία, θεωρώντας ότι οι ιθύνοντές τους έχουν καλές προθέσεις για το ποδόσφαιρο και τις ενέργειες των οποίων στηρίζουμε. Η κίνηση λοιπόν που γίνεται είναι καλή και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής της.
Οι Blue Vayeros έχοντας ούτως ή άλλως και αυτοί σαν αρχή τους το σύνθημα «όχι στην βία», αλλά και σεβόμενοι τα μέλη τους που πρέπει να προστατεύουν με κάθε νόμιμο τρόπο δεν ήταν δυνατόν να λείπουν από αυτή την προσπάθεια. Σήμερα, αποτελούν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ο.ΣΥ.Φ.Ε, μιας και όχι τυχαία, ήταν από τους πρώτους συνδέσμους που ζητήθηκε η συνδρομή τους.
Αντιπροσωπεία τους βρίσκεται πάντα σε κάθε συγκέντρωση καταθέτοντας τις απόψεις τους και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως λειτουργούν σαν σύνδεσμος που έχει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και το κυριότερο ενδιαφέρεται ενεργά για όποια προσπάθεια γίνεται και αφορά το καλό του χώρου .
Οι Blue Vayeros είναι δεδομένο πλέον ότι δεν αποτελούν απλά μια ομάδα οπαδών στην πόλη. Αποτελούν την εικόνα και τον ορισμό των οργανωμένων οπαδών της πόλης μια και αυτοί είναι οι μόνοι που εκτίθενται τόσο τοπικά πρωτοστατώντας κατά καιρούς σε εκδηλώσεις είτε για την σωτηρία της επαγγελματικής είτε βοηθώντας κατά καιρούς τις εκδηλώσεις ή στις εγκαταστάσεις της ερασιτεχνικής ομάδας μας, όσο και Πανελλήνια πλέον στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην Ο.ΣΥ.Φ.Ε.
Με αυτά και με αυτά λοιπόν, οι Blue Vayeros, είναι αδύνατον να μένουν έξω από τις εξελίξεις μιας και πάντα συμμετέχουν σε αυτές. Κι αν αυτό είναι που ενοχλεί, κακώς, ορισμένους ας καταλάβουν επιτέλους πως πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό που γίνεται μονίμως αποδεκτός αλλά και υπολογίσιμος από όλους.
Κι εξαιτίας αυτού, αρέσει δεν αρέσει, πάντα οι εκάστοτε διοικήσεις του ΠΑΣ θα επιδιώκουν, και θα έχουν, την συνεργασία τους μιας και ως φαίνεται είναι οι μόνοι που μπορούν να βοηθούν, σε μεγάλα μεγέθη, πραγματικά την ομάδα και μάλιστα ανιδιοτελώς επιβεβαιώνοντας έτσι διαρκώς και τον λόγο της ύπαρξης τους..

Ο οπαδικός χώρος λοιπόν πλέον οργανώνεται και σε πείσμα κάποιων δυναμώνει. Η εικόνα του: «οργανωμένος οπαδός σημαίνει απαραίτητα χούλιγκαν», μέσω της Ο. ΣΥ. Φ.Ε σίγουρα θα αποδυναμωθεί. Τρανή απόδειξη της δύναμης που αποκτά η Ο. ΣΥ. Φ.Ε αλλά και του σκοπού που υπηρετεί είναι και η παρουσία των Blue Vayeros στο Καραϊσκάκη με τα κασκόλ του ΠΑΣ όπου με την παρουσία μελών της θύρας 7 και της Ο. ΣΥ. ΦΕ, παρακολούθησαν χωρίς κανένα πρόβλημα τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Ο.Σ.Φ.Π…
Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι αξιοπρεπείς (και ισότιμοι ως προς τον νόμο με οποιονδήποτε άλλον) πολίτες και σαν τέτοιοι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Μόνοι τους θα προφυλάξουν τον χώρο τους και κανένας δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους.. Κι αυτό μέσω της Ο.ΣΥ.ΦΕ θα το καταλάβουν σύντομα όλοι…

Υ.Γ. Ενδεικτικοί είναι ο προβληματισμοί και τα δίκαια παράπονα της Ο.ΣΥ.Φ.Ε. όπως αναπτύσονται στην ανακοίνωσή που ακουλούθησε μετά από την τελευταία συνάντηση των μελών της:

"….Δεν μπορεί για να αναγνωριστεί ένας σύνδεσμος, δηλαδή ένα σωματείο, από το Κράτος (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), να απαιτείται η έγκριση από την εκάστοτε διοίκηση του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, δηλαδή από ένα άλλο σωματείο ή από μια εταιρία, όπως και η αποστολή υπεύθυνων δηλώσεων ΟΛΩΝ των μελών του, πράγματα που δεν ισχύουν για κανέναν άλλο σωματειακό κλάδο!!
Δεν μπορεί για να αναγνωριστεί ένας σύνδεσμος από την αστυνομία, να απαιτείται έγκριση από τον ενοικιαστή ή από το διαχειριστή του εκάστοτε οικήματος, από τη στιγμή που η κρίση του μπορεί να είναι καθαρά υποκειμενική, για τους ευνόητους λόγους!!
Δεν μπορεί οι πολίτες να διαχωρίζονται σε οπαδούς και μη (!!!), διαχωρισμός που συντελείται με τη διάταξη που προώθησαν στη Βουλή οι κ.κ. Ορφανός – Παπαληγούρας!!
Δεν μπορεί, δηλαδή, άλλες ποινές να επιβάλλονται – ή να μην επιβάλλονται καθόλου – για ένα «αδίκημα» εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας και άλλες να επιβάλλονται για το ίδιο «αδίκημα» εντός αγωνιστικής δραστηριότητας!!
Δεν μπορεί το Κράτος να απαιτεί αναγνώριση στους συνδέσμους και έλεγχο – κάτι το οποίο και εμείς επιζητούμε 100%, από αρμόδιους φορείς όμως και όχι από ιδιώτες!! – από την άλλη όμως να καταπατά τα στοιχειώδη δικαιώματά μας, με τη σύμφωνη γνώμη των ιθυνόντων του αθλητισμού!!! Και τα δικαιώματα αυτά έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις, τα εισιτήρια, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, την αντιμετώπιση μας από την αστυνομία κ.α…."

A.K.


Σχόλια

Σχολιάστε