Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Καστοριά – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (1984-85)

paspor_85.jpgΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως δείχνουν τα πράγματα μετά από ένα χρόνο απουσίας από την Α΄ Εθνική ξαναγυρίζει πολύ σύντομα στην κατηγορία των μεγάλων. Ο χθεσινός βαθμός που απέσπασε από την ουραγό Καστοριά μέσα στην έδρα της σε συνάρτηση με τις αποτυχίες της Καβάλας και του Λεβαδειακού του δίνει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει από τώρα την άνοδό του. Μάλιστα από χθες έθεσε ουσιαστικά εκτός νυμφώνος την υπολογίσιμη Καβάλα, αφού αποσπάστηκε τρεις βαθμούς και η μόνη ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα –αυτό είναι απίθανο- είναι η Λιβαδειά που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πίσω. Βέβαια όπως προαναφέραμε κάτι τέτοιο είναι ουσιαστικά αδύνατο να γίνει και θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να χάσει ο ΠΑΣ το τρένο για την Α΄ Εθνική. Ωστόσο όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά και μπορούν να διαφοροποιηθούν συγκεκριμένες καταστάσεις αν και στη συνέχεια η ντόπια ομάδα δεν αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της με σοβαρότητα και προσοχή.
Εκ πρώτης όψεως λοιπόν όλα δείχνουν ότι ο ιστορικός Άγιαξ της Ηπείρου αποχαιρετάει σε λίγες μέρες το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ένα πρωτάθλημα με πολύ άγχος αφού οι διαξιφισμοί της Διοίκησης και οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί της δεν επέτρεψαν στο «κυανόλευκο» συγκρότημα να πανηγυρίσει την επιτυχία πολλούς μήνες πιο πριν. «Τέλος καλό, όλα καλά» λέει όμως η λαϊκή ρήση. Γι΄ αυτό και εμείς προς το παρόν θα επαναπαυτούμε στη χθεσινή εκτός έδρας επιτυχία. Στην επιτυχία δηλαδή που ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Τώρα λοιπόν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μπορεί να βλέπει με άνεση τη συνέχεια αφού οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσει στην έδρα του δεν φαίνονται ικανοί όχι μόνο να αποσπάσουν κάτι το θετικό αλλά ούτε την εστία του Γκόλα να πλησιάσουν. Πάντως αν η ντόπια ομάδα πάρει ένα τουλάχιστον βαθμό στα Τρίκαλα, τότε σίγουρα επιστρέφει στην Α΄ Εθνική.
Το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΣ στην Καστοριά ήταν το πιο κρίσιμο της ντόπιας ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Με μια πιθανή αποτυχία ο ΠΑΣ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τους αντιπάλους του, ενώ αν κέρδιζε το παιχνίδι όλα θα είχαν τελειώσει από χθες. Εν τούτοις όμως και η ισοπαλία που απέσπασε από το δυνατό συγκρότημα της Καστοριάς θεωρείται «χρυσή», αφού η αντίπαλος και δυνατά έπαιξε και προπαντός δεν χαρίστηκε σε καμία περίπτωση στο Γιαννιώτικο συγκρότημα.
Ο ΓΚΟΛΑΣ
Θα ήταν όμως σοβαρή παράλειψη να μην επισημάνουμε την τεράστια προσφορά του Θόδωρου Γκόλα στο χθεσινό ματς.
Πράγματι ο λεβεντόκορμος αίλουρος τερματοφύλακας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που τόσα πολλά τράβηξε φέτος από μερικούς που δεν έχουν μάθει να εκτιμούν καταστάσεις, όρθωσε χθες το πληθωρικό αγωνιστικό του ανάστημα και στην κυριολεξία χάρισε μόνος του στον ΠΑΣ τον ένα βαθμό και συγχρόνως τον οδήγησε με σιγουριά μπροστά από το σκαλοπάτι της Α΄ Εθνικής.
Ο 24χρονος τερματοφύλακας που πέρυσι τέτοια εποχή έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει από συγκίνηση στο Αλκαζάρ μπορεί βέβαια τότε να μην κράτησε τον ΠΑΣ στην μεγάλη κατηγορία, αλλά κατάφερε χθες να επαναλάβει την εμφάνιση του εκείνη και να φέρει και πάλι τον ιστορικό Άγιαξ της Ηπείρου στην Α΄Εθνική.
Θα ήταν όμως μεγάλη αδικία να μην αναφερθούμε και στους υπόλοιπους ήρωες ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι άξιοι κάθε επαίνου.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η Καστοριά κατέβηκε στο γήπεδο πλήρης και μετά από πολύ καιρό προκειμένου να δώσει το ματς της περιόδου, αφού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Έτσι λοιπόν με συμπαραστάτες της τους πολυπληθείς φιλάθλους της, που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, προσπάθησε να πετύχει το θετικό γι΄ αυτήν αποτέλεσμα που ήταν η νίκη, αλλά παρά την επιμονή των ποδοσφαιριστών της, πήρε μόνο τον ένα βαθμό από τον σφριγηλό χθες ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Η «κυανόλευκη» ομάδα από την άλλη πλευρά κατέβηκε στο παιχνίδι με ένα σχήμα «θετικό». Με τον Παπαδημητρίου και τον Μανέφσκυ σαν ακραίους προωθημένους και τον Χατζηιωαννίδη σαν τον μοναδικό φορ κρούσεως, κάτι που επέδρασε ευνοικά για το σύνολο, αφού ο υψηλόσωμος κυνηγός δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην άμυνα της γηπεδούχου Καστοριάς. Στη μεσαία γραμμή ήταν τοποθετημένος ο Χατζηελευθερίου που είχε περισσότερο επιθετικές αρμοδιότητες, παρά αμυντικές, ενώ πιο πίσω ο Γκόλας –όπως προαναφέραμε- φάνηκε σωτήρας της ομάδας, αφού τον «χρυσοφόρο» βαθμό τον οφείλουμε αποκλειστικά σ΄ αυτόν.
Ακόμα χθες υπήρχε ένας νευρώδης Λαδιάς που καθάριζε όλε στις φάσεις μπροστά από την περιοχή του Γκόλα, ενώ θετική ήταν και η υπόλοιπη αμυντική γραμμή.
Έτσι το α΄ μέρος κύλησε χωρίς κανέναν ιδιαίτερο κίνδυνο. Οι Κατοριανοί στενά μπλοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να περάσουν τις μπαλιές τους και περιορίστηκαν στα μακρινά σουτ. Πάντως στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο επιθετικοί και οι Γιαννιώτες με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Λαζάρου.
Στο 13΄όμως και στο 17΄ οι παίχτες της Καστοριάς είχαν δύο επικίνδυνα σουτ τα οποία όμως απέκρουσε ο εκπληκτικός Γκόλας. Στο 19΄επίσης είχαμε ένα κτύπημα κόρνερ από δεξιά με τον Σιδηρόπουλο και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το «Γάμα» του Γιαννιώτη τερματοφύλακα, εκείνος ως από μηχανής θεός απέκρουσε με φανταστική εκτίναξη τη μπάλα σε νέο κόρνερ. Το κόρνερ κτύπησε πάλι ο Σιδηρόπουλος, για να πιάσει καρφωτή κεφαλιά ο Τριανταφυλλίδης, που απέκρουσε πάλι με ετοιμότητα ο Γκόλας.
Μετά το α΄ 20λεπτο οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έτσι φτάνουμε στο 40΄ που έχουμε ένα ισχυρότατο σουτ του Λάππα από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Λαζάρου.
Στην επανάληψη οι ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς καμία αλλαγή. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά χωρίς πάλι να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Αντιθέτως η Καστοριά σε μια αντεπίθεση της κέρδισε ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Καλλιμάνης Α. για να πιάσει καρφωτή κεφαλιά ο Τσιλιδης, η οποία όμως πέρασε σύρριζα άουτ από την εστία του Γκόλα.
Από τη φάση αυτή και μέχρι το 70΄, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με διαδοχικές εναλλαγές της μπάλας και από τις δυο ομάδες. Προηγουμένως, στο 65΄ ο Λάππας εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Λαζάρου με υπερένταση.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Στο 70΄ έχουμε επεισόδια και την αποβολή του Σιδηρόπουλου. Τότε ο διαιτητής σφύριξε ένα φάουλ. Αμέσως ο ποδοσφαιριστής της Καστοριάς μπροστά από τον διαιτητή χτύπησε εν ψυχρώ τον Χατζηϊωαννίδη και τον ξάπλωσε στο έδαφος. Αυτό ανάγκασε τον διαιτητή να δείξει αμέσως στον Σιδηρόπουλο την κόκκινη κάρτα και την ώρα που ο παίχτης κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια χτύπησε με κεφαλιά τον Γκόλα με αποτέλεσμα ο Γιαννιώτης γκολκίπερ να μείνει στο έδαφος λιπόθυμος για πέντε λεπτά.
Στην συνέχεια σε μια αντεπίθεση της Καστοριάς έχουμε ένα πέναλτυ στο 77΄, καθώς ο Ρίζος κράτησε τον Νικηφόρου με τα χέρια μέσα στην περιοχή. Το παρατραβηγμένο πέναλτυ το χτύπησε ο ίδιος ο Νικηφόρου στην αριστερή γωνία του Γκόλα και συρτά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπεσε και απέκρουσε και με δεύτερη θεαματική απόκρουση μπλόκαρε την μπάλα αποθεούμενος από τους 500 φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Στο 79΄ έχουμε μια κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στον Μανέφσκυ, ενώ στο 82΄ έχουμε μια άλλη κίτρινη κάρτα στον Καλλιμάνη Χ. Μέχρι την λήξη του παιχνιδιού δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση.
Από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκτός του έξοχου Γκόλα, ξεχώρισαν και οι Παπάζογλου, Λαδιάς, Πρίσκας και ο πολύς χθες Χατζηιωαννίδης.
Από την Καστοριά που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις το παιχνίδι, καλύτεροι ήταν οι Λαζάρου, Καλλιμάνης Α., Σιδηρόπουλος και Τσιλίδης.
Ο Διαιτητής κ. Τζανέτος και οι επόπτες κ.κ Δήμου και Λεπέσης (Αθηνών) ήταν πολύ καλοί. Αν απέφευγαν μάλιστα το πέναλτυ, η διαιτησία τους θα ήταν άριστη.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Λαζάρου, Σιδηρόπουλος, Καραταίδης, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Παράσχος, Καλλιμάνης Χ., Καλλιμάνης Α., Ποντίκης (62΄ Κίτσιος, 86΄ Νικολάου), Τσιλίδης.
ΠΑΣ: Γκόλας, Πρίσκας, Κώνστας, Ρίζος, Παπάζογλου, Λάππας, Παπαδημητρίου, Λαδιάς, Χατζηιωαννίδης, Χατζηελευθερίου (78΄ Οικονόμου), Μανέφσκυ (67΄ Γιάτσος).

ΕΙΠΑΝ
ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ
: « Ήταν ένα νευρικό και σκληρό παιχνίδι που ταίριαζε στο βαθμολογικό ενδιαφέρον των δύο ομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο η Καστοριά είχε μια ευκαιρία ενώ είχαμε και εμείς μία με τον Λάππα. Στην επανάληψη η ομάδα μπήκε διαφορετικά στο γήπεδο, αλλά παρά την εντολή που είχα δώσει για επιθετικό παιχνίδι οι προσπάθειες των παιχτών μου δεν ολοκληρώθηκαν λόγω του σκληρού παιχνιδιού και του σκληρού γηπέδου. Ο σκοπός μας να ελέγχουμε το κέντρο επιτεύχθηκε. Το πέναλτυ για να μην το χαρακτηρίσω ανύπαρκτο το λέω πολύ αυστηρό! Πρέπει να τονίσω ότι την σημερινή ισοπαλία την οφείλουμε στον Γκόλα».
ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ: « Χάσαμε έναν βαθμό άδικα, διότι στο τέλος του αγώνα μπορούσαμε να βάλουμε το πέναλτυ. Έβγαλα τον Ποντίκη για να δώσω περισσότερο ρυθμό στην ομάδα. Τα Γιάννινα είναι μία ομάδα πολύ καλή, με καλούς παίχτες που ξέρουν να στήνονται στο γήπεδο και μπορούν άνετα να ανέβουν».

Σχόλια

Σχολιάστε