Άγιος Δημήτριος-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1 (30/3/2008)
Αξιολύπητος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα
Με αμφισβητούμενο πέναλτι ισοφάρισε 1-1 τον ουραγό Άγιο Δημήτριο που έπαιζε με 10 παίκτες
Αξιολύπητος με όλη τη σημασία της λέξης ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο προχτεσινό παιχνίδι στο γήπεδο Μπραχαμίου, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ουραγό και υποβιβασθέντα από τα Χριστούγεννα Άγιο Δημήτριο, που έπαιζε από το 63’ με 10 παίκτες και έφερε ισοπαλία 1-1. Πάλι καλά που ο ΠΑΣ απέσπασε και τον βαθμό της ισοπαλίας, γιατί μπορούσε και να χάσει το παιχνίδι, καθώς ο Άγιος Δημήτριος προηγούνταν από το 51’ με 1-0 με γκολ του Γιαννιτσανάκη. Ευτυχώς ο Αγρινιώτης διαιτητής στο 80’ έδωσε ένα αυστηρό και αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ και έτσι ο Σαϊτιώτης βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 1-1.
Αποτέλεσμα όμως που κάθε άλλο παρά επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί, καθώς η ομάδα του Μπραχαμίου έχει να κερδίσει από τις… 23 Σεπτεμβρίου (νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί της Καλαμάτας) και μέσα στην έδρα της έχει όλο κι όλο μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, μικρές και μεγάλες, πέρασαν νικηφόρα από το Μπραχάμι, πλην του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος και φέτος άρχισε να επαναλαμβάνει τα περσινά του λάθη και ολισθήματα. Δηλαδή να τσακώνεται με όλο τον κόσμο, πάντα να ανακαλύπτει εξιλαστήρια θύματα για να επιρρίπτει εκεί τις ευθύνες και να μη βλέπει την φωτιά που σιγοκαίει κάτω από τα μπατζάκια του.
Δεν υπάρχει εβδομάδα που ο ΠΑΣ να μην έχει κάνει κάποια καταγγελία, δεν υπάρχει παιχνίδι που να τελείωσε χωρίς… παρεπόμενα τρίτου ημιχρόνου (πλην ελαχίστων περιπτώσεων που υπήρξαν εύκολες νίκες), με συνέπεια η ομάδα να είναι συνεχώς σε εντάσεις και οι παίκτες να κινούνται μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Και αυτή η ένταση τελευταία μεταφέρθηκε και στον πάγκο της ομάδας, όπου σε δύο παιχνίδια που κάθισε εκεί ο Αλέξης Κούγιας αποβλήθηκε από τον διαιτητή και το ίδιο έγινε και με τον Περικλή Αμανατίδη στο ματς με τον Θρασύβουλο. Κι όταν είναι σε ένταση ο πάγκος, ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του γιατί είναι εκνευρισμένος, αλλά και η νευρικότητα αυτή μεταφέρεται στον αγωνιστικό χώρο.
Έφτασε στο σημείο η πιο δημοφιλής ομάδα της ελληνικής περιφέρειας να μη έχει κανένα στήριγμα και να είναι όπου κι αν πάει το «κόκκινο πανί».
Κρίση και όχι συνομωσία
Επίσης είναι γνωστό από καιρό σ’ όλους όσοι παρακολουθούν από κοντά την ομάδα και τους αγώνες της, ότι υπάρχει μια παρατεταμένη αγωνιστική κρίση. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προπονητής για να αντιληφθεί ότι ο ΠΑΣ δεν στέκεται καλά στα πόδια του, δεν μπορεί εύκολα να πάρει αποτελέσματα, είναι πολύ ευάλωτος και τρώει εύκολα πρώτος γκολ και ότι έχει πολλά κενά στο παιχνίδι του. Και αντί να κάτσουν κάτω και να βρουν τι φταίει και να εντοπίσουν την εστία της φωτιάς που σιγοκαίει κάτω από τα μπατζάκια τους και να την σβήσουν πριν πάρει διαστάσεις, συνεχίζουν την γνωστή τακτική.
Να μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες και πάντα να ανακαλύπτουν «εχθρούς» που επιβουλεύονται τα συμφέροντα του ΠΑΣ Γιάννινα. Λες και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν, από το να… συνωμοτούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για μη πάει στην Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ! Για την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου έφταιγαν δύο παίκτες και ήθελαν από τότε να τους λύσουν τα συμβόλαια, για την ήττα από την Καστοριά έφταιξε ο Σιντιμπέ, για την ισοπαλία με τον Πιερικό έφταιξε ο… κακός αγωνιστικός χώρος, για την ήττα από τον Θρασύβουλο έφταιξε ο διαιτητής και για την προχτεσινή ισοπαλία στο Μπραχάμι (όπως θα δείτε σε μια ανακοίνωση της ΠΑΕ) έφταιξε πάλι ο διαιτητής και λίγο το υπέρμετρο πάθος των παικτών του Αγίου Δημητρίου που πριμοδοτούν άλλες ομάδες! Φταίει δηλαδή η… μισή Ελλάδα για τα άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΣ και όχι ο ίδιος που με εμφανίσεις σαν την προχτεσινή στο Μπραχάμι μόνο θλίψη και οίκτο προκαλεί! Που αν συνεχίσει έτσι σε λίγο καιρό θα κάνει αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων, γιατί ο κόσμος στα Γιάννινα δεν τρώει… κουτόχορτο, ξέρει από ποδόσφαιρο και δεν δέχεται απερίσκεπτα ότι του σερβίρουν.
Ευτυχώς
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Αν δεν αλλάξουν όλοι ρότα στον ΠΑΣ για να διορθώσουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους, η ομάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάει μπροστά και να πείσει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί αν δεν δουν τι συμβαίνει και δεν διορθώσουν τα λάθη τους, το πρόβλημα θα παραμένει και σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα το δουν μπροστά τους. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς η ομάδα εξακολουθεί να είναι στην 3η θέση και σε τροχιά ανόδου.
Ευτυχώς βαθμούς έχασαν και οι άλλες ομάδες και ο ΠΑΣ δεν έμεινε πίσω. Είναι σε θέση που μπορεί να κάνει την αντεπίθεση και να ανεβεί ψηλά, καταλαμβάνοντας πάλι την πρώτη θέση! Δεν είναι δυνατόν η ομάδα που έχει πολλούς καλούς παίκτες, να μην μπορεί να σταυρώσει μια νίκη μακριά από τα Γιάννινα και να διασύρεται από ομάδες σαν τον Άγιο Δημήτριο που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είναι πεσμένες από τα Χριστούγεννα και αγωνίζονται για 27 λεπτά με 10 παίκτες! Όσο ανεκτικός και αισιόδοξος είναι κάποιος, κάποια στιγμή πικραίνεται και αγανακτεί από τέτοιες εμφανίσεις. Η δε έξοδος στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε ήταν ένα πραγματικό στραπάτσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε στην Φυλή από τον Θρασύβουλο και έφερε ισοπαλία 1-1 προχτές στο Μπραχάμι με τον Άγιο Δημήτριο.
Ο αγώνας
Όσον αφορά την εικόνα του προχτεσινού αγώνα, ο ΠΑΣ μπήκε πολύ μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός. Και μάλιστα σε ένα γήπεδο που οι γηπεδούχοι ένιωθαν σαν… φιλοξενούμενοι καθώς ήταν πάνω από 400 Γιαννιώτες οπαδοί, ενώ οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας είναι ζήτημα αν ήταν 70 στον αριθμό. Ο Άγιος Δημήτριος ήταν περισσότερο απειλητικός και αν ο Ζαφειρόπουλος δεν έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, μπορούσε να παραβιάσει την γιαννιώτικη εστία από το πρώτο 45λεπτο.
Ο «Άγιαξ» άρχισε να συνέρχεται μετά το γκολ που σημείωσε ο Άγιος Δημήτριος, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη καίτοι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας διαδοχικές ευκαιρίες. Το αν έχασε μερικές ευκαιρίες στην επανάληψη και αν πίεσε για ένα δεύτερο γκολ σε τίποτα δεν μετριάζει την πίκρα του κόσμου ούτε φτιασιδώνει και την κακή αγωνιστική του παράσταση.
Το άσχημο είναι ότι αρκετά νωρίς άρχισε η αμφισβήτηση –κακώς ασφαλώς- και προς το πρόσωπου του νέου προπονητή Περικλή Αμανατίδη και για τον λόγο αυτό υπήρξε και ένα επεισόδιο του Κούγια με μερίδα φιλάθλων και παρ’ ολίγο να έρθουν στα χέρια Γιαννιώτες με…Γιαννιώτες σε ξένο αχυρώνα κατά τη λαϊκή έκφραση.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄ σέντρα ο Τσιώλης, κεφαλιά απ’ τον Σκαφτούρο και ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε.
13΄ ο Σκαφτούρος έδωσε στον Ρουσάκη, βγήκε τετ α τετ με τον Ζαφειρόπουλο, διαγώνια, σουτ και η μπάλα άουτ.
23΄ σέντρα απ’ τον Μιχαλόπουλο, έπιασε την κεφαλιά ο Σαϊτιώτης απ’ το ύψος του πέναλτι, άουτ.
29΄ ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Μιχαήλ άλλαξε με το κεφάλι την πορεία της μπάλας, στα χέρια του Θέμελη.
40΄ σουτ απ’ τον Γιαννιτσανάκη απ’ το ύψος της περιοχής, άουτ.
47΄ σουτ απ’ τον Αντάντο έξω απ’ την περιοχή και δύσκολα ο Θέμελης έδιωξε σε κόρνερ.
51΄ ο Ρουσάκης βρήκε τον Γιαννιτσανάκη στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, αυτός έφυγε μόνος του, πλασέ και 1-0.
58΄ φάουλ απ’ τον Ντα Σίλβα, κεφαλιά ο Σαίτιώτης απ’ το ύψος του πέναλτι και ο Θέμελης έπεσε στη δεξιά γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
68΄ ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ, βρήκε τον Σαϊτιώτη, δυνατό το σουτ αλλά ο Θέμελης απέκρουσε.
80΄ ο Σολάκης βρήκε τον Γεωργιάδη δεξιά, τον μάρκαρε ο Τζουρμίδης ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Πέναλτι, εκτέλεσε ο Σαϊτιώτης και 1-1.
90+΄ σέντρα ο Γεωργιάδης από δεξιά, ο Σαϊτιώτης σούταρε η μπάλα βρήκε σώματα αμυντικών, άλλαξε πορεία και την τελευταία στιγμή καθάρισε ο Θέμελης.
Μέτρια η διαιτησία
Διαιτητής ο κ. Κωνσταντίνου (Αιτωλ/νίας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νίας), Δραναδά και Λασιθίου. Κίτρινες: Ρουσάκης, Άγγος 62΄ και 67΄ (κόκκινη), Συρίγος, Ζαπρόπουλος, Γεωργιάδης. Μέτρια γενικά ήταν η διαιτησία. Αν έχει κάποιος παράπονα, αυτός είναι ο Άγιος Δημήτριος καθώς και στην τηλεόραση δεν φάνηκε τόσο καθαρά η ανατροπή στον Γεωργιάδη.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Θέμελης, Κομπούλης, Τσιώλης (64΄ λ.τρ. Τζουρμπίδης), Σαββίδης, Γιαννιτσανάκης, Διαμαντής, Ρουσσάκης (82΄ Κοταΐτης), Ζαΐμη, Σκαφτούρος (70΄ Πέτκοβιτς), Άγγος, Συρρίγος.
ΠΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος (46΄ Τσάτσος), Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος, Σιλά (65΄ Καζναφέρης), Γεωργιάδης, Αντάντο (54΄ Σολάκης), Κούσσας, Μιχαλόπουλος, Ντα Σίλβα, Σαϊτιώτης.
Αρθρογράφοι : ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ (vgiftopoulos@agon.gr)
Copyright “Ηπειρωτικός Αγώνας”
Σχόλια
Σχολιάστε