Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Καλλιθέα-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1 20/9/2008

Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον κ. Γιαννάκη

Καλλιθέα – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1 (Τζάνης)

Κράτησε την Καλ(η)θέα!
20.09.08

Η νέα εποχή, η εποχή Όγιος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τα Γιάννενα και μάλιστα σπάζοντας μια από τις πιο «σκληρές» παραδόσεις για την «κυανόλευκη» ομάδα, που όχι απλά δεν έπαιρνε συχνά νίκες εκτός έδρας, αλλά και δύο στη σειρά, παλιότερα θα αποτελούσε «άθλο». Όχι όμως, φέτος, αφού στην ημερήσια διάταξη του ΠΑΣ μπαίνει για τα καλά οι λέξεις «νίκες παντού».
Οι Γιαννιώτες πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο Ελ Πάσο επί της Καλλιθέας με 0-1 και απέδειξαν ότι το 6-2 της πρεμιέρας επί του Ηλυσιακού δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα μιας επίπονης και συστηματικής δουλειάς. Απέδειξαν και κάτι άλλο, ότι κανένας σ’ αυτήν την ομάδα δεν πετάει στα σύννεφα, αλλά όλοι μαζί με χαμηλούς τόνους κινούνται να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Μετά από 2 αγωνιστικές στη Β’ Εθνική ο ΠΑΣ κράτησε την «καλή θέα» στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά συγκράτησε και την Καλλιθέα, που ερχόταν με φόρα από το 1-4 επί του Πυρσού Γρεβενών.

«Χτύπημα με το καλημέρα»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού μόλις στο 3ο λεπτό πέτυχε γκολ με τον Τζάνη, μετά από σέντρα του Μιχαλόπουλου. Το γκολ αυτό του έδωσε «φτερά» να συνεχίσει την προσπάθεια και τουλάχιστον μέχρι το 13ο λεπτό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, πάντως, η Καλλιθέα άρχισε να ισορροπεί το ματς και να επισκέπτεται απειλητικά τα καρέ του Σικαλιά, χωρίς να δημιουργεί συνθήκες πίεσης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες του ΠΑΣ γέμιζαν τα κενά και δεν άφηναν την μπάλα να ανοιχτεί στα πλάγια ή να περάσει από κάθετες πάσες. Υπήρχαν, όμως, στιγμές αδράνειας που έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν μεμονωμένες ευκαιρίες.

Με το παιχνίδι, λοιπόν, να είναι μοιρασμένο και την Καλλιθέα να απαντάει στον ΠΑΣ με δύο δοκάρια, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τους «κυανόλευκους» να έχουν το ουσιαστικό και ψυχολογικό προβάδισμα.

Στην επανάληψη είδαμε για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν τους Γιαννιώτες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά και η αγωνία της Καλλιθέας να φτάσει στην ισοφάριση, ανάγκασαν τον Όγιος να φτιάξει ένα πιο αμυντικογενές σύνολο με τις αλλαγές και τελικά να κρατήσει -και με τη βοήθεια της τύχης- το υπέρ του 0-1. Η Καλλιθέα δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο, αλλά αυτό και μόνο. Η εδαφική υπεροχή ήταν κατά βάση άκαρπη.

Μεγάλο παιχνίδι έκαναν Κούσας και Ριμόλντι, που δεν άφησαν την Καλλιθέα να γίνει ιδιαιτέρως απειλητικη. Πανταχού παρόντες οι δυο τους. Πολύ καλά πήγε και ο Σικαλιάς, που στις φάσεις που δημιούργησε η Καλλιθέα ακουμπούσε όσο έπρεπε την μπάλα για να την απομακρύνει από την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων.

Καλλιθέα: Παπαδόπουλος, Τόσκας, Καραδήμος, Παραράς, Σύρος, Νατσούρας, Μαρκόφσκι (59′ Γιάμπρουσιτς), Μαρκομιχάλης (77′ Μουσταφίδης), Γεωργίου (88′ Νούτσος), Καζαντζής, Σαρμιέντο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Λουμπούτης, Κούσας, Κάστρο, Ντάσιος, Τζάνης (53′ Παγώνης), Ριμόλντι, Μέζα, Λουτσιάνο, Μιχαλόπουλος (62′ Βαρτζιώτης), Σαϊτιώτης (77′ Στάθης).

Κίτρινες: Μουσταφίδης, Σικαλιάς

Το φιλμ του αγώνα

3′ Σέντρα Μιχαλόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Τζάνη που με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1.

7′ Σέντρα Λουτσιάνο από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά Σαϊτιώτη από τη μικρή περιοχή, ενστικτωδώς ο Παπαδόπουλος έπεσε πάνω στη γραμμή του και απόκρουσε.

9′ Ο Παπαδόπουλος βγήκε εκτός εστίας για να διώξει με το κεφάλι προ του Μέζα, η μπάλα έφτασε στον Μιχαλόπουλο, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε σε αφύλακτη εστία κόντραρε σε αμυντικό.

13′ Ο Μιχαλόπουλος έκοψε ωραία την μπάλα στη μικρή περιοχή στον επερχόμενο Τζάνη, βγήκε γρήγορα στα πόδια του ο Παπαδόπουλος και μπλόκαρε.

14′ Φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γεωργίου βρήκε τη συμβολή των δοκών του Σικαλιά.

26′ Σε εκτέλεση πλαγίου από τον Ντάσιο, ο Λουτσιάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, Σαϊτιώτης και Μιχαλόπουλος πιεζόμενοι δεν μπόρεσαν να βάλουν την προβολή και να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

34′ Ο Σαρμιέντο «άδειασε» Λουμπούτη και Κάστρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε από πλάγια δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

37′ Ο Μαρκομιχάλης έπιασε την κεφαλιά, ο Μαρκόφσκι έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά, αλλά προηγουμένως είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ.

56′ Ο Γεωργίου έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, αλλά πάνω στο πλασέ έπιασε αέρα δίνοντας την ευκαιρία στον Σικαλιά να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

63′ Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ, κεφαλιά του Μαρκομιχάλη η μπάλα βρήκε το δοκάρι, στην επαναφορά ο Καζαντζής έκανε ένα δυνατό σουτ, η δύναμη της μπάλας αλλοιώθηκε από τον Σικαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Λουμπούτης έδιωξε από τα καρέ του.

71′ Μακρινό σουτ του Λουτσιάνο, η μπάλα ίσως κόντραρε και στον Παραρά, κατέβηκε απότομα προς την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά βρήκε την πάνω πλευρά των διχτύων.

74′ Αντεπίθεση του ΠΑΣ από αριστερά, ο Λουτσιάνο έβγαλε τη σέντρα στον Σαϊτιώτη, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στη μέση έφτασε ο μικρός Γολγοθάς

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο ΠΑΣ έφτασε ως τη μέση του μικρού Γολογοθά χωρίς καμία απώλεια. Νίκη στο κύπελλο, νίκη και στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν άλλα δύο ματς μακριά από το «Ζωσιμάδες» την Τετάρτη με Κέρκυρα και την Κυριακή με Καστοριά, μέχρι να μπορέσουν να ξανανασάνουν οι παίκτες του κ. Όγιος.

Μικρά-Μικρά

-Στα μανίκια της χρυσής φανέλας υπήρχε το λογότυπο της Δωδώνης, όπως και στο σορτσάκι. Είναι ο τρίτος χορηγός της εμφάνισης μετά το Ζαγόρι και τον ΟΠΑΠ.

-Ο βροχερός καιρός στην Αθήνα και κυρίως η τηλεοπτική μετάδοση έφεραν ελάχιστο κόσμο στο Ελ Πάσο. Περίπου 200 ήταν οι Γιαννιώτες.

Ο Σαϊτιώτης στην ΕΤ-3

Σχολιάζοντας το παιχνίδι ο Γ. Σαϊτιώτης είπε: «Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε στο στόχο μας. Έχουμε 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, πετύχαμε ήδη τους δύο στόχους που ήταν να συνεχίσουμε στο κύπελλο και να κερδίσουμε στην Καλλιθέα, τώρα έχουμε άλλους δύο μέσα σε Κέρκυρα και Καστοριά. Θα δουλέψουμε πολύ. Πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί τα επόμενα είναι δύσκολα παιχνίδια.

Αυτή η ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται έχει υψηλούς στόχους. Βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι.

Ευχαριστώ τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Σήμερα παίξαμε σε μια σκληρή έδρα».

Σχόλια

Σχολιάστε