Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑ-ΠΑΣ 0-0 (23/11/2008)

Το ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Άφησε βαθμούς στην Καισαριανή ο ΠΑΣ

Με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) έφυγε από το “Μιχάλης Κρητικόπουλος” ο ΠΑΣ Γιάννινα, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν τον αφήνει ικανοποιημένο και εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας, αλλά και εξαιτίας της εικόνας του παιχνιδιού, όπου και χαμένες ευκαιρίες είχε και με παίκτη παραπάνω έπαιζε από το 59′.

Ωστόσο το σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν τα δύο πεντακάθαρα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ και για τα οποία δικαίως διαμαρτύρεται.
Μάλιστα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον διαιτητή Ιωαννίδη να βρίσκεται σε κλοιό παικτών του ΠΑΣ, αλλά ευτυχώς στο φύλλο αγώνος δεν καταγράφηκαν κάποιοι διαπληκτισμοί, παρά μόνο η είσοδος φιλάθλων του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο και η ρίψη αντικειμένων.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο κ. Όγιος ξεκίνησε το ματς με 2 αλλαγές σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, με τον Σιλά να παίρνει τη θέση του Μιχαλόπουλου και τον Τζάνη τη θέση του τιμωρημένου Κάστρο, αν και στη… σκακιέρα του αγώνα ο Ριμόλντι ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε μπροστά από τα δύο στόπερ και ο Τζάννης έπαιξε πιο μπροστά στα χαφ.
Νευρικό και χωρίς ευκαιρίες ήταν το πρώτο 35λεπτο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν παιχνίδι κέντρου. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου οι “κυανόλευκοι” πίεσαν και το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν μια απίστευτη ευκαιρία σε ανάποδο ψαλίδι του Τζάνη, στο οποίο ο Σολάκης δεν μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της μπάλας έστω ελάχιστα, με αποτέλεσμα ο Γκίτκος να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

“Έπνιξε” δύο πέναλτι

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο αποφασιστικός, αλλά τουλάχιστον μέχρι το 59′ απλώς διατηρούσε την κατοχή, χωρίς να κάνει μεγάλες ευκαιρίες. Από το 59′ και μετά που είχε την αριθμητική υπεροχή έκλεισε τον Εθνικό Αστέρα στα καρέ του, αλλά στάθηκε άτυχος σε κάποιες φάσεις, όπως και αδικημένος στις περιπτώσεις του 65′ και του 94′ όπου δύο καταφανέστατα πέναλτι δεν δόθηκαν υπέρ του.
Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση του ΠΑΣ ήταν από μέτρια ως καλή, αλλά θα μπορούσε να ήταν και πολύ-πολύ καλύτερη, αφού ο αντίπαλος δεν μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στον ΠΑΣ. Ο Όγιος παίζοντας με 3 στόπερ, αφού είχε κάνει 4 λεπτά νωρίτερα από την αποβολή του Καρατζά την αλλαγή του Γόγολου, αναγκάστηκε στη συνέχεια να ανεβάσει πολύ τα μπακ, αλλά δεν του βγήκε όσο θα ήθελε η σκέψη, παρότι οι Ντάσιος και Λουμπούτης δημιουργούσαν κινδύνους από τις πτέρυγες. Γενικώς έλειψε η “σπιρτάδα” στη δημιουργία φάσεων. Έτσι η δυσμενής παράδοση με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα συνεχίζεται, αφού ο ΠΑΣ δεν έχει κερδίσει ποτέ από το 1972.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Καρατζάς, Γκασπάρ, Λιόσης, Βλαστέλης (74′ Λουνταλά), Σακελλαρίου, Πασσάς, Παριανός, Αραβίδης (63′ Προβατίδης), Ρέγες (64 Διαμάντης), Ματσούκας.
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας, Λουμπούτης (78′ Μιχαλόπουλος), Λουτσιάνο, Σαϊτιώτης, Σίλα (55′ Γόγολος), Τζάνης (80′ Γεωργιάδης), Ριμόλντι, Βαρτζιώτης, Σολάκης.

Σχόλια

Σχολιάστε