Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 (30-11-2008)

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα ο ΠΑΣ
02.12.08

Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, τουλάχιστον για το α’ ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τελικά με τη βοήθεια του υπέροχου κόσμου του τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης απέναντι στην εξαιρετική Καλαμάτα και συνεχίζει από θέση ισχύος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Σ’ ένα παιχνίδι που έμοιαζε ότι θα είναι εύκολο για τους παίκτες και τον Όγιος, τελικά αποδείχτηκε ότι η βαθμολογική θέση κάποιων ομάδων δεν παίζει κανένα ρόλο και ότι όλοι δικαιούνται να ζητούν βαθμούς σε κάθε έδρα, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική διαφορά.

Απόλυτα «διαβασμένος» ο Στράτος Βουτσακέλης, έπαιξε πανέξυπνα, εκμεταλλευόμενος τα τεράστια αμυντικά κενά του ΠΑΣ, τους χώρους που υπήρχαν για να κινηθούν οι Λουτσιάνο και Πουρτουλίδης, που τροφοδοτούσαν την αιχμή του δόρατος, τον Βαγγέλη Καούνο και την παντελή έλλειψη μαρκαρισμάτων στα χαφ από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους Καλαματιανούς, που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 28ο λεπτό με τον Καούνο, αλλά θα μπορούσαν να είχαν δώσει τρομακτικές διαστάσεις στο σκορ, αν είχαν εκμεταλλευτεί άλλες 3 κλασικότατες ευκαιρίες, στις οποίες πότε ο Σικαλιάς και πότε ο Κούσας, έδωσαν τις λύσεις.
Κι ενώ η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ότι για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν ένα δύσκολο απόγευμα, στην επανάληψη ο κόσμος υποδέχτηκε την ομάδα σε κλίμα αποθέωσης, με συνεχή φωνή και τραγούδι έδωσαν ψυχολογική ώθηση στην ομάδα, που έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Καλαματιανούς και τελικά έλυσε το γόρδιο δεσμό με δύο σοφές κινήσεις του Όγιος από τον πάγκο. Περνώντας τον Μιχαλόπουλο στη θέση του Παγώνη έδωσε ταχύτητα και πλαγιοκοπήσεις και με το πέρασμα του Γόγολου στη θέση του Καζναφέρη, έπαιξε με 3 στόπερ και απελευθέρωσε πλήρως τα μπακ, που πατούσαν ακόμα και περιοχή πολλές φορές.
Ο ΠΑΣ κατόρθωσε λοιπόν να φέρει το ματς στα μέτρα του και να χτυπήσει σε καίρια σημεία. Ισοφάρισε με τον Μιχαλόπουλο στο 57’ και πήρε πρωτοπορία στο σκορ με τον Ηλία Σολάκη που ξαναβρήκε δίχτυα μετά από το τριπλό «χτύπημα» στην Καρδίτσα.
Πλην της τεράστιας υποστήριξης του κόσμου, την Κυριακή άπαντες του έβγαλαν το… καπέλο για έναν επιπλέον λόγο. Για την επίδειξη μεγαλοψυχίας στο γκολ του Καούνου που καταχειροκροτήθηκε, αλλά και για την αποθέωση του «αρχηγού» Γιώργου Κάκου, που έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον ΠΑΣ.ήταν μια ομάδα μόνος του. Καούνος, Λουτσιάνο και Κάκος ξεχώρισαν από τους αντιπάλους.
Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να εξάρουμε την παρουσία του Σικαλιά, που κράτησε το 0-1 με τις επεμβάσεις του, διαφορετικά η Καλαμάτα θα έκανε πάρτι, ενώ στο β’ ημίχρονο που ο ΠΑΣ συμμαζεύτηκε στα μετόπισθεν, ο Ριμόλντι
Το παιχνίδι θα πρέπει να περάσει στο παρελθόν. Μετράνε οι 3 βαθμοί και στον ΠΑΣ Γιάννινα βλέπουν από τώρα το ντέρμπι κορυφής με την Καβάλα, η οποία από χθες έχει στον πάγκο της τον Νίκο Αναστόπουλο.
*Στις 19 Δεκεμβρίου πιθανότατα θα ανοίξει η μπουτίκ ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με όνομα «Απει Ρωτάν Shop»
*Σύμφωνα με την κυριακάτικη Sportday, ο Αργεντινός που ενδιαφέρει τον ΠΑΣ ενδέχεται να είναι οι 26χρονος Λινονέλ Ρίος της Ιντεπεντιέντε, που είναι «10άρι».

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Παγώνης (53’ Μιχαλόπουλος), Κούσας, Βαρτζιώτης, Κάστρο, Καζναφέρης (54’ Γόγολος), Ριμόλντι, Λουτσιάνο, Σαϊτιώτης, Σολάκης (85’ Καρακώστας).
Καλαμάτα: Καλομοίρης, Πλάτανος, Γκράιμς, Τάσιτς, Ψυχογιόπουλος, Καούνος, Πουρτουλίδης, Μπριλάκης, Δέδες, Λουτσιάνο Μάουρο (74’ Σπυριδάκης), Κάκος (84’ Φονσέκα).
Κίτρινες: Κούσας, Ντάσιος, Δέδες.

LIVE…LIVE…LIVE

4’ Καούνος και Λουτσιάνο έπαιξαν το 1-2, ο τελευταίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σικαλιά, που βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει κόρνερ.
6’ Σουτ του Κάστρο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλομοίρη.
16’ Γρήγορη αντεπίθεση της Καλαμάτας με τον Πουρτουλίδη από αριστερά, σουτ του τελευταίου, η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σικαλιά.
20’ Αντεπίθεση του ΠΑΣ με τον Σαϊτιώτη, γύρισε στον Λουτσιάνο μέσα στην περιοχή, αυτός αμέσως το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
28’ Σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Καούνος που από κοντά πλάσαρε τον Σικαλιά κάνοντας το 0-1! Ο σκόρερ της φάσης δεν πανηγύρισε το γκολ, κάνοντας τους φιλάθλους του ΠΑΣ να τον καταχειροκροτήσουν.
41’ Ο Καούνος έσπασε το τεχνικό οφσάιντ (σ.σ. κάλυπτε ο Παγώνης), πήγε να περάσει και τον Σικαλιά που δεν «τσίμπησε» στις προσποιήσεις, βούτηξε στα πόδια του Καούνου και μπλόκαρε.
43’ Ο Λουτσιάνο σε μια ατομική προσπάθεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε πέφτωντας τον Καλομοίρη που μπλόκαρε με 2πλη προσπάθεια.
45’ Ο Καούνος έφευγε και πάλι μόνος σε αντεπίθεση, μπήκε στη μεγάλη, αλλά την τελευταία στιγμή τον ανέκοψε ο σωτήρια ο Κούσας.
57’ Γύρισμα του Σαϊτιώτη στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, προβολή του Μιχαλόπουλου και 1-1!
63’ Πάσα του Ντάσιου για τον Σολάκη, δεν πρόλαβε να απλώσει το πόδι του ο έμπειρος φορ για να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.
76’ Έξοχη κάθετη πάσα του Κάστρο στον Σολάκη που έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, πλάσαρε τον Καλομοίρη και έκανε το 2-1!
80’ Φαλτσαριστό σουτ του Λουτσιάνο από πλάγια θέση δεξιά, εκτίναξη του Καλομοίρη στη δεξιά του γωνία.
87’ Γκολ του Σαϊτιώτη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
92’ Ο Σαϊτιώτης έκανε το σουτ αμαρκάριστος, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
93’ Ψηλεκρεμαστό του Λουτσιάνο που είδε τον Καλομοίρη εκτός εστίας, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σχόλια

Σχολιάστε