Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΕΘΝΙΚΟΣ -ΠΑΣ 0-2 (14/12/2008)

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

«Ποτισμένος» με το πνεύμα του νικητή ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Το λέμε, το γράφουμε, το εννοούμε, πραγματοποιείται. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε. Έγινε ξανά «Άγιαξ» όπως παλιά. Μια ομάδα «ποτισμένη» με πνεύμα νικήτριας, παίκτες με αυτοπεποίθηση, προπονητής ΜΑΓΚΑΣ, που είναι μια πραγματική «αλεπού» των γηπέδων. Ο σύγχρονος ΠΑΣ Γιάννινα μέρα με τη μέρα ξαναγίνεται ο «μύθος» που λάτρεψαν οι παλιότεροι και κάνει υπερήφανους τους απανταχού φίλους του, που για μία ακόμα φορά μετέτρεψαν αντίπαλη έδρα σε «Ζωσιμάδες».
Το 0-2 επί του Εθνικού αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον, αρκεί να παραμείνει προσγειωμένη και να συνεχίσει την καλή δουλειά του Όγιος, που μετατρέπεται σε αρχιστράτηγο της όλης ιστορίας. Ένας άνθρωπος που ξέρει μπάλα, βλέπει γήπεδο, παίρνει ρίσκα και του βγαίνουν και παρά τα όσα λέγονται, δίνει ευκαιρίες σε όσους πρέπει να δώσει, όπως έκανε την Κυριακή με τον Αλέξη Μιχαήλ, που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ως αλλαγή στη θέση του Λουμπούτη.
Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε, τι ζητούσε και πώς να το πάρει, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κρατούσε με ευκολία στα μετόπισθεν χάρη στα 3 στόπερ και τον Κάστρο που έπαιζε μπροστά τους για βοήθειες. Παράλληλα ο κ. Όγιος έδωσε αυξημένα καθήκοντα στον Τζάννη, καλώντας τον να παίξει ένα ρόλο αντι-Λουτσιάνο, μοιράζοντας πάσες στους δύο προωθημένους, Σαϊτιώτη και Σολάκη.
Η εμφάνιση του α’ μέρους επιβράβευσε γρήγορα τους παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος που μόλις στο 24ο λεπτό προηγήθηκαν με κεφαλιά του Κούσα έπειτα από σέντρα του Χρήστου Τζάνη, ο οποίος αποδεικνύεται η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αμέριστη εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Όγιος τον έχει δικαιώσει απόλυτα. Το ματς κύλησε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του α’ μέρους, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα από τους γηπεδούχους.
Στο β’ ημίχρονο ο Εθνικός ξεκίνησε με στόχο τη γρήγορη ισοφάριση και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Ναλιτζή, αλλά η αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων στο 57’ με την αποβολή του Φαρινόλα δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθεια των παικτών του Εθνικού που ναι μεν κατάφεραν να κρατήσουν τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν έφτιαξαν μεγάλες φάσεις μπροστά από την εστία του Σικαλιά. Ο Όγιος με τις αλλαγές του θωράκισε τα μετόπισθεν, ζήτησε το αποτέλεσμα και μόνο και σε μια αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά ο Σολάκης σφράγισε τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Εθνικός: Παγούδης, Ζαραδούκας (37’ Τούλιο), Φαρινόλα, Πετράς (43’ Ναλιτζής), Καζάκης, Ουαταρά, Σιλαγαρδάκης, Χαλιμούρδας, Λίμα, Ζαπρόπουλος, Μάτεϊτς (57’ Κρητικός).
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Λουμπούτης (70’ Μιχαήλ), Κούσας, Βαρτζιώτης, Κάστρο, Τζάνης, Γόγολος, Γεωργιάδης (71’ Στάθης), Σαϊτιώτης (80’ Καρακώστας), Σολάκης.
Κίτρινες: Βαρτζιώτης, Φαρινόλα, Ζαραδούκας, Κάστρο, Σιλιγαρδάκης, Τζάνης, Κρητικός, Καρακώστας.
Κόκκινη: Φαρινόλα (57’)

Σχόλια

Σχολιάστε