Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Απαλλάχτηκα από σένα… απαλλάχτηκα Βόλος-ΠΑΣ 1-1

“Απαλλάχτηκα από σένα απαλλάχτηκα και για με πιο όμορφες αγάπες τώρα πιάστηκα” λέει το λάϊκό μας άσμα και ταιριάζει απόλυτα στην φετινή “περίπτωση” μας. Απαλλαχτήκαμε από την Β΄Εθνική σήμερα, καθώς η αγαπημένη μας ομάδα έδωσε τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στο Βόλο και φυσικά από εδώ και πέρα θα πάμε για την Α΄Εθνική. Όλα μοιάζουν μαγικά φτιαγμένα, αφού τον δρόμο της πτώσης που άνοιξε η βοριοαφρικάνα Φόφη και το σπίτι… με θέα, ολοκληρώθηκε σήμερα με την πτώση της ομάδας του μπακάλη. Ετσι λοιπόν τα φέρνει η ζωή… άλλοι πάνε από εδώ και άλλοι πάνε από κει…

 

Περάσαμε λοιπόν φέτος μια από τις πιο ονειρεμένες σεζόν της ιστορίας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Έτσι λοιπόν δεν ήταν δυνατόν να χάσουμε με τίποτε τον τελευταίο φετινό αγώνα της αγαπημένης ομάδας στο Βόλο, παρόλο που τα πανηγύρια είναι για τους μοδάτους. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, γεμίσε με τους συνήθεις γνωστούς άγνωστους το γνωστό λεωφορείο με περίσσια ευκολία και ξεκινήσμαε ως είθιστε από την Νομαρχία για την τελευταία μας φετινή πολιτιστική περιήγηση, που έμελε να είναι από τις καλύτερες από την ίδρυση του συνδέσμου μας. Ακόμη και αυτοματάκια, επιστρατεύτηκαν για τους βαγερεμένους, που δεν υπολόγισαν την απόσταση και φυσικά την κούραση, για να έρθουν στον Βόλο.
          

Η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή, φεύγοντας λοιπόν από την Νομαρχία, στο ύψος της Ακαδημίας  σταματήσαμε και προμηθευτήκαμε δωρεάν κουτάκια κόκα-κόλα, αφού εκείνη την ώρα υπήρχε σε εξέλιξη  διαφημιστική προώθηση της εταιρίας. Ξεπερνώντας κάποια μικρομπερδέματα στα ραντεβού μας με τα μέλη μας που ξεκίνησαν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, φτάσαμε στο Βόλο όπου υποβληθήκαμε στον καθιερωμένο έλεγχο από την αστυνομία.

 

Το γέλιο με τους αστυνομικούς ήταν απίστευτο, βλέποντας ότι μέσα στο λεωφορείο ήταν 5 γυναίκες τις οποίες δεν μπορούσαν να τις ψάξουν, αφού δεν είχαν προνοήσει να έχουν γυναίκα αστυνομικό μαζί τους.

Φτάσαμε στο γήπεδο, όλοι στον αέρα, με φωνές και συνθήματα…

                                

Εκεί συναντήσαμε τα καθιερωμένα τερτίπια της Β΄ Εθνικής.  Εισιτήριο 15€για το πέταλο και 10€ εισιτήριο για την ευθεία. Δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση ο σύνδεσμός μας να ανεχτεί τέτοια αδικία. Έτσι λοιπόν μετά από τις απαραίτητες “διαβουλεύσεις” (είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη με επικοινωνίες στελεχών μας με την ΠΑΕ Βόλος) και με την παρέμβαση του κ. Μπέου οι φίλαθλοί μας μπήκαν στο γήπεδο πληρώνοντας μέσο όρο 5€ εισιτήριο. Ένα από τα συνηθισμένα σχέδια του συνδέσμου μας στέφηκε με απόλυτη επιτυχία για μια ακόμη φορά.  

Η κερκίδα είχε για μια ακόμη φορά πανηγυρικό χαρακτήρα, μη έχοντας κανένα βαθμολογικό άγχος για τον αγώνα. Έτσι λοιπόν τα τραγούδια και τα συνθήματα, έδιναν και έπαιρναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, αδιαφορώντας για την προκλητική στάση των οπαδών του Βόλου, οι οποίοι προφανέστατα ήταν αρκετά παραπληροφορημένοι.

 

 

Ο νεαρός Γιάκος πέτυχε το  γκολ της ομάδας μας και το πανηγύρισε δεόντως, ερχόμενος στα κάγκελα της κερκίδας του πετάλου.

 

 

Ονειρεμένη η σημερινή του εμφάνιση, αφού συνοδεύτηκε με γκολ, εκθέτοντας παράλληλα τους ανθρώπους της ομάδας, που δεν είχαν δώσει μέχρι σήμερα, περισσότερες ευκαιρίες στον παίκτη. Ο πιτσιρικάς με τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ, έδειξε, ότι διαθέτει το απαραίτητο πάθος που χρειάζεται για την ομάδα.

Στη διάρκεια του ημιχρόνου, ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου μας ζήτησε από τον υπεύθυνο της αστυνομίας να συναντηθεί με τον πρόεδρο του συνδέσμου των φιλάθλων του Βόλου, για την καλυτέρευση του κλίματος μεταξύ των οπαδών. Μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι οι οπαδοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, καθώς είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν, από αυτά που τους χωρίζουν. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους οπαδούς του Βόλου, για την εν γένη συμπεριφορά τους, όπως επίσης έγιναν και οι απαραίτητες συζητήσεις για τα μετά το τέλος του αγώνα. Φυσικά αυτά κάποιοι χτεσινοί δεν μπορούν να τα καταλάβουν, καθώς είναι καταδικασμένοι να είναι χούλιγκαν, πίσω από τα κάγκελα και τους αστυνομικούς και φυσικά πάντα με τις πλάτες των άλλων, ακόμη και εκεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι η ομάδα μας δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης η κερκίδα μας πήρε “φωτιά” 

 

Αυτό που ενδιέφερε περισσότερο στον αγώνα, ήταν αν ο Γ. Σαϊτιώτης, πετύχει γκολ, έτσι ώστε να χριστεί πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

 

 

Δεν τα κατάφερε όμως, αλλά σημασία έχει για όλους μας ότι ο Σαϊτιώτης, έκανε φέτος την καλύτερή του με διαφορά χρονιά στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, καθώς ήταν από τους σταθερούς παίκτες της ομάδας μας ενώ πέτυχε πολλά κρίσιμα και σημαντικά γκολ, κερδίζοντας τις καρδιές όλων των φιλάθλων μας. 

Ποσώς ενδιέφερε τους περισσότερους το αποτέλεσμα και όλοι μας περιμέναμε τον διαιτητή του αγώνα να σφυρίξει τη λήξη για να πανηγυρίσουμε για μια ακόμη φορά με τους παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας όπως και έγινε…

 

 

Η αυλαία μέσα στα γήπεδα έπεσε και περιμέναμε όλοι μας υπομονετικά για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Η επόμενη στάση μας ήταν στην Καλαμπάκα, όπου σταματήσαμε για φαγητό. Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε όλοι μας την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημόσια το ιδιοκτήτη του κέντρου  “PALAZZO”, για το τραπέζι που έκανε στο σύνδεσμό μας. Φυσικά δεν ήταν άγνωστος σε εμάς, καθώς τον γνωρίζαμε, από τις στάσεις που κάναμε, πριν να ανοίξει ο δρόμος της Εγναντίας τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα στη χλύδα λοιπόν, σε μια φανταστική αίθουσα που διέθετε ζωντανή ορχήστρα και χορευτικό, περάσαμε υπέροχα για δύο ώρες, παρέα με τα γκρούπ τουριστών που διασκέδαζαν εκέινη την ώρα. Συντροφιά μας κράτησε με τα τραγούδια του ένας ακόμη γνώριμος από την νύχτα των Ιωαννίνων (την είχε υπηρετησει πιστά για 25 χρόνια), ο Σιδηρόπουλος.

 

 

Φυσικά δεν άργησαν οι της ομάδας να δείξουν και τις χορευτικές τους ικανότητες…

αναγκάζοντας και τις τουρίστριες να ανεβούν στην πίστα και να τους χτυπάνε παλαμάκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ

Για την ιστορία το πλήρες ρεπορτάζ του αγώνα από τον κ. Γιαννάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολ. Βόλου: Κολίτσι, Ρομοντίνι, Παρόντι, Στεφανής, Αλβάρεζ, Δήμας (46′ Σκαρτσίλας), Μιχάλης, Λιόλιος, Γουσούλης, Ιακωβάκης (46′ Χανιώτης), Τσεκούρας (65′ Γιακάκογλου).
ΠΑΣ Γιάννινα: Κουβεντάρης, Στάθης, Παγώνης, Μιχαήλ, Καρακώστας, Ντάσιος (59′ Σιλά), Κούσας, Τζάνης, Γιάκος (67′ Παππάς), Σαϊτιώτης, Γκουγκουλιάς

Το φιλμ του αγώνα
12′ Ο Γκουγκουλιάς σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή κέρδισε την κόντρα και τη στιγμή που ήταν έτοιμος να σουτάρει ο Αλβάρεζ του πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα.
34′ Σέντρα του Τζάνη από αριστερά, κεφαλιά του Γιάκου από τη μικρή περιοχή που τρύπωσε ανάμεσα σε αμυντικούς και τερματοφύλακα και 0-1!
47′ Κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο, ο Μιχαήλ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε τον Κουβεντάρη και ισοφάρισε σε 1-1!
59′ Ο Γιάκος έκανε τις τρίπλες, σούταρε στη γωνία του Κολίτσι, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.
85′ Ο Γκουγκουλιάς μπήκε επικίνδυνα από πλάγια δεξιά, αλλά τη στιγμή που ήταν έτοιμος να σουτάρει γλίστρησε και έπεσε.
90′ Ο Χανιώτης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Μικρά-Μικρά

-Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν εκτός γηπέδου και επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά οι υπεύθυνοι του Βόλου έτρεξαν να σβήσουν τις όποιες μικροεστίες έντασης, προεξάρχοντος του Αχιλλέα Μπέου που φώναζε «αν είστε μάγκες να τα βάλετε ένας μ’ έναν, όχι 50 την πέφτετε σ’ έναν. Τι έκανε, την ομάδα του ήρθε να δει ο άνθρωπος, ο πολιτισμός του Βόλου είναι να προστατεύει τους φιλοξενούμενους».

-Εξαιρετική η φιλοξενία των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου, που μας κέρασαν καφέδες, νερά, πορτοκαλάδες και μας μοίραζαν απλόχερα συγχαρητήρια για την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα.

-Εκπληκτικό το ΔΑΚ Βόλου και μακράν το καλύτερο χόρτο σε όλη την κατηγορία. Αλλά και οι χώροι του το καθιστούν ένα πραγματικό στολίδι για τον Βόλο. Μεσογειακοί Αγώνες γαρ, μη φανταστεί κανείς ότι η Πολιτεία φτιάχνει γήπεδα αν δεν παρίσταται έκτακτη ανάγκη.

-Αποδοκιμάστηκε από μερίδα 30 φανατικών του Βόλου ο Σαϊτιώτης, λόγω του ότι στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Νίκης Βόλου και είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε Νέα Ιωνία και Βόλο.

-Ρεμίξ τα «3 παιδιά Βολιώτικα» είναι ο ύμνος του Βόλου.

-Ένταση υπήρξε στο ημίχρονο όταν κάποιοι θερμόαιμοι γηπεδούχοι εισήλθαν στο στίβο και πέταξαν πέτρες στους 150 Γιαννιώτες φιλάθλους που παρακολουθούσαν ημίγυμνοι τον αγώνα. Παρενέβησαν τα ΜΑΤ και τους επέστρεψαν στην κερκίδα τους.

-Τους 150 ηρωικούς φιλάθλους τους χαιρέτησαν στο τέλος του ματς οι παίκτες του ΠΑΣ ευχαριστώντας τους συνολικά για την παρουσία τους στα εκτός έδρας ματς.

Μάστορας:      
«Ήταν το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, μιας πετυχημένης χρονιάς για την ομάδα μου. Αν και αδιάφορο βαθμολογικά θέλαμε να διασκεδάσουμε μέσα στο γήπεδο και προσπαθήσαμε και οι δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ευχαριστώ τους παίκτες και τον κόσμο που ακολουθεί την ομάδα παντού. Εύχομαι στον Βόλο να επιτύχει του χρόνου τους υψηλούς του στόχους.
Είναι αξιοσημείωτο για τη δική μου ομάδα ότι έπαιξαν μερικά νεαρά παιδιά. Ο Γιάκος για ολόκληρο 90λεπτο, ο Κολιός έκανε ντεμπούτο και ο Παππάς έπαιξε για δεύτερο παιχνίδι. Αυτό είναι απόδειξη ότι υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες στον ΠΑΣ. Με καλύτερη οργάνωση στα τμήματα υποδομής θα βγουν περισσότερα παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας».

Μπολοβίνης
«Ήταν το τελευταίο ματς του μαραθωνίου. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη για να κλείσουμε τη χρονιά με καλές εντυπώσεις. Κυνηγήσαμε τη νίκη από το πρώτο λεπτό, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ σε ολιγωρία. Στο β’ ημίχρονο ήμασταν ακόμα καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη στο ματς. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για την άνοδο και εύχομαι του χρόνου να είμαστε κι εμείς σ’ αυτήν τη θέση».

Γιάκος
«Ευχαριστώ τους προπονητές Μάστορα και Τσιριμώκο που έπαιξα κι έβαλα και γκολ σήμερα. Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας ακολούθησε».

Στεφανής
«Σκεφτόμασταν μια εβδομάδα αυτό το ματς. Θέλαμε να κλείσουμε με μια νίκη. Δεν τα καταφέραμε και μείναμε στην ισοπαλία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας και του χρόνου εύχομαι να είμαστε εμείς στη θέση του ΠΑΣ».

Σχόλια

Σχολιάστε