Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1 (18//2009)

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΣ με 20 γκολ ο Γιώργος Σαϊτιώτης

Στην σούπερ λίγκα ανεβαίνουν Ατρόμητος, ΠΑΣ, Καβάλα, ενώ στην Γ’ Εθνική υποβιβάζονται Βέροια, Καλλιθέα και Καστοριά. Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής ανακηρύχτηκε ο Νίκος Σουλτανίδης της Καβάλας με 24 γκολ και στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ είναι με 20 γκολ ο Γιώργος Σαϊτιώτης του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηλίας Κάμπας του Ηλυσιακού. Το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής εστιάστηκε σε ορισμένα γήπεδα όπου γίνονταν μάχες για την παραμονή στην κατηγορία. Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στη Βέροια, όπου η γηπεδούχος ομάδα ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση από την Αναγέννηση Καρδίτσας γιατί με νίκη ή ισοπαλία εξασφάλιζε την κατηγορία. Όμως η Θεσσαλική ομάδα πάλεψε γενναία και με το γκολ του Μάριαν στο 19’ κέρδισε 1-0, ρίχνοντας τη Βέροια στην Γ’ Εθνική, η οποία πέρσι τέτοιο καιρό είχε υποβιβαστεί και από τη σούπερ λίγκα. Όσον αφορά το παιχνίδι του ΠΑΣ στο Βόλο, χαρακτηρίστηκε από δύναμη και πάθος καίτοι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Μίλτος Μάστορας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά από την αρχή τον 18χρονο Ευριπίδη Γιάκο, ντεμπούτο έκανε ο 19χρονος Κώστας Κολιός και την 2η συμμετοχή έκανε ο 18χρονος Κώστας Παππάς.
Τα παιχνίδια αυτά που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, έδωσαν την ευκαιρία στον «υπηρεσιακό» προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, αλλά και σε παίκτες που δεν είχαν πάρει πολλά παιχνίδια στο προηγούμενο διάστημα του πρωταθλήματος.
12’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Γκουγκουλιάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στα καρέ του Βόλου και εκεί που πήγε να πλασάρει τον Κολίτσι, απέκρουσε ο Δήμας.
25΄: Καλό σουτ του Γουσούλη πάνω από τα δοκάρια του Κουβεντάρη.
Διαιτητής του αγώνα ο κ. Κεμεντσετσίδης (Κιλκίς) με βοηθούς τους κ.κ. Γιοβανόπουλο (Ημαθίας), Κουρομπίλια (Καρδίτσας).
35’: Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με τον νεαρό Ευριπίδη Γιάκο. Έγινε μια καλή κίνηση από το Τζάνη από δεξιά, έγινε η σέντρα και ο Γιάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου διαμορφώνοντας το σκορ σε 0-1. Ο Ευριπίδης Γιάκος αποκτήθηκε πέρσι από τον ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου και γεννήθηκε στις 9-4-1991. Είναι το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του που ξεκινά με την βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ και φέτος είναι η δεύτερη συμμετοχή του, αφού έπαιξε αλλαγή του Καρακώστα και στον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα.
40’: Ο Σαϊτιώτης πήγε να αιφνιδιάσει από μακριά με ξαφνικό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Κολίτσι.
43’: Ο Μιχάλης βγήκε στην αντεπίθεση για το Βόλο, αλλά πριν προλάβει να κάνει το σουτ από κοντά τον ανέκοψε ο Καρακώστας.
46’: Ο Ολυμπιακός Βόλου ισοφάρισε 1-1 με τον Μιχάλη. Έγινε ένα καλό γέμισμα από τον Παρόντι, ο παίκτης του Βόλου βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του ΠΑΣ και με πλασέ έκανε το 1-1.
58’: Μπάσιμο του Ρομοντίνι στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά βγήκε και απέκρουσε έγκαιρα ο Κουβεντάρης.
59’: Καλό σουτ του Γιάκου στη γωνία, απέκρουσε θαυμάσια ο Κολίτσι.
65’: Σε σέντρα του Γιακάκογλου κοντινή κεφαλιά του Χανιώτη απέκρουσε ο Κουβεντάρης.
90′: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Γκουγκουλιά που σε μπαλιά του Τζάνη έκανε κακό κοντρόλ απέναντι από την εστία του Ολυμπιακού.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Κεμεντσετσίδης (Κιλκίς) με βοηθούς τους κ.κ. Γιοβανόπουλο (Ημαθίας), Κουρομπίλια (Καρδίτσας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν 54’ Μιχαήλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κολίτσι, Αλβάρες, Λιόλιος, Γουσούλης, Στεφανής, Ρομοντίνι, Παρόντι, Ιακωβάκης, Μιχάλης, Δήμας, Τσεκούρας (63’ Γιακάκογλου).

ΠΑΣ: Κουβεντάρης, Στάθης (77’ Κολιός), Παγώνης, Καρακώστας, Κούσας, Ντάσιος (57’ Σιλά), Τζάνης, Γιάκος (63’ Παππάς), Μιχαήλ, Γκουγκουλιάς, Σαϊτιώτης.

-Στον πάγκο του ΠΑΣ είναι οι Ζαφειρόπουλος, Παππάς, Κολιός, Τζίμας, Λουμπούτης, Σιλά, Γκαρσία.
-Ένσταση υπήρξε πριν από την έναρξη του αγώνα όταν κάποιοι νεαροί οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν να επιτεθούν σε κάποιους μεμονωμένους Γιαννιώτες, αλλά επενέβη έγκαιρα ο Αχιλλέας Μπέος και δεν υπήρξε κανένα άλλο πρόβλημα.
-Ορισμένοι φίλαθλοι των γηπεδούχων θα είχαν με τον Γιώργο Σαϊτιώτη, ο οποίος πριν έρθει στον ΠΑΣ πέρασε από Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου.

Σχόλια

Σχολιάστε