Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Πανιώνιος-ΠΑΣ 3-1 Εγκληματική αδράνεια και πάλι…

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, καταστρέψαμε μόνοι μας, ότι μπορούσαμε να πάρουμε από τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Το ίδιο είχε συμβεί και στον προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα στην Τούμπα και βέβαια το ζητούμενο είναι να βρεθούν οι λύσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε και στο μέλλον τέτοια μπλάκ-άουτ, που στοιχίζουν στην ομάδα μας.  Κανείς μας δεν είχε τις απαιτήσεις για να πάρουμε οπωσδήποτε βαθμούς σε 2 δύσκολες έδρες, αλλά ο τρόπος που ήρθαν οι ήττες μας δημιουργούν προβληματισμούς.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και το πρωτάθλημα δείχνει να αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τις πρώτες εκτός έδρας νίκες της Λάρισας και του Ατρομήτου, στην Κομοτινή και την Τρίπολη αντίστοιχα. Ο Λεβαδειακός κέρδισε την ομάδα του Ηρακλή και η βαθμολογία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα.
Η ομάδα του Πανθρακικού μετά από την εντός έδρα ήττα από την λάρισα με 1-3 φαίνεται να βυθίζεται στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ από κει και πέρα όλα είναι ρευστά.
Ας δούμε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία:
Καβάλα 11

Πανιώνιος

11
Αστέρας Τρίπολης 11
Αεκ 11
Ξάνθη 10
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  9
ΑΕΛ  9
Αρόμητος  8
Ηρακλής  7
Λεβαδειακός  7
Πανθρακικός  1
 
Τεράστιο λοιπόν το ενδιαφέρον και σίγουρα προμυνήεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Η ομάδα μας επιβάλλεται να αξιοποιήσει τη δυναμική έδρα της την Κυριακή με αντίπαλο την ομάδα του Λεβαδειακού που κέρδισε 1-0 τον Ηρακλή σήμερα στην Λειβαδιά.ι
 
Ας πάμε όμως  στον χτεσινό αγώνα στην Ν. Σμύρνη, σε μια έδρα με αρνητικότατη παράδοση για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η οποία συνεχίστηκε και χτες.
Η ομάδα μας προηγήθηκε στην Νέα Σμύρνη με ένα γκολ που πέτυχε ο Ντιμπαλά, στο 15ο λεπτό, μετά από σέντρα διαβήτη του Ντάσιου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ντιμπαλά, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην φυσική του θέση.
 
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όμως δεν έδειξε χαρακτήρα και στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, από τον Γουνδουλάκη, γκολ το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποφύγει, αφού έγιναν συνεχόμενα λάθη εντός της μεγάλης περιοχής. Η άμυνα χτες έδειξε να μην διαθέτει την απαιτούμενη ηρεμία και αυτή την αδυναμία μας την πληρώσαμε. Σαν να μην έφτανε αυτό δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ στο 22ο λεπτό, από τον Μπαλαμπάν και καταφέραμε στο ημίχρονο να πάμε στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω στο σκορ, χωρίς να μας αξίζει, όπως ακριβώς έγινε και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Όσο και αν φαντάζει περίεργο και οι δύο αγώνες είχαν πολλά κοινά, αφού η ομάδα μας, κατάφερε να είναι πίσω στο σκορ, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε, μεταφέραμε το παιχνίδι στην περιοχή του Πανιωνίου, ο οποίος περιορίστηκε στην τακτική των ανεπιθέσεων, προσπαθώνατας να διαφυλάξει τα νώτα του. Έτσι λοιπόν σε μια φάση στο 73ο ο Καστελλιόνε πέτυχε το τρίτο γκολ για τον Πανιώνιο, που ουσιαστικά κλείδωνε την νίκη για την ομάδα του. Η ομάδα του Πανιωνίου έδειξε την εμπειρία της, ενώ αντίθετα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ έτσι ώστε να υπερκεράσει τις αδυναμίες που έχει σαν νεοφώτιστη ομάδα. Κανένας μας δεν έχει τις απαιτήσεις να κερδίζει εντός και εκτός έδρας, αλλά σίγουρα όταν έρχονται ήττες με παρόμοιο τρόπο όπως στην Νέα Σμύρνη και στην Τούμπα, τότε σίγουρα μας αφήνουν όλους μας πικραμένους.
 
Ο κόσμος ήταν για μια ακόμη φορά δίπλα στην ομάδα, αφού τα 500 εισιτήρια που διατέθηκαν για τους οπαδούς της ομάδας μας στην θύρα 8 εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού και πολλοί οπαδοί μας αναγκάστηκαν να πάνε στην θύρα 7 για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε την άψογη οργάνωση των Blue Vayeros Αθηνών, που διέθεσαν 250 εισιτήρια μέσα σε λίγη ώρα σε όσους είχαν προνοήσει να επικοινωνήσουν μαζί τους.
 
 
Η αρρώστια του κόσμου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι δεδομένη και είναι εμφανής σε όλους τους αγώνες του ΠΑΣ. Στην παραπάνω φωτογραφία, διακρίνεται ο κ. Βενέτης, ο οποίος ξέκλεψε το απαιτούμενο δίωρο από την κοματικές του υποχρεώσεις, λόγω της θέσης που κατέχει,  για να παρακαλουθήσει την αγαπημένη του ομάδα στη Νέα Σμύρνη. 
 
 
Η εικόνα του αγώνα όπως μας την μεταφέρει ο κ. Γιαννάκης:
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Καστελιόνε, Νικολάου, Γουνδουλάκης, Ριέρα (90′ Σκούφαλης), Μπάλαμπαν (75′ Εστογιάνοφ)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Μαϊστόροβιτς, Σκαρντουέλι (74′ Σιαλμάς), Κώτσιος, Κανακούδης, Κούσας (57′ Τζάνης), Ανδράλας, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ντιμπαλά
 Το φιλμ του αγώνα
12′ Σέντρα Ριέρα, εξ’ επαφής κεφαλιά του Γουνδουλάκη, ο Σικαλιάς έσωσε με διπλή προσπάθεια.
15′ Σέντρα ακριβείας του Ντάσιου, κεφαλιά του Ντιμπαλά που ήταν αμαρκάριστος και 0-1!
16′ Ο Μπαλαμπάν έστρωσε στον Κουμορτζί, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε, έφτασε πάλι στον Μπαλαμπάν που έκοψε εκ νέου στον Γουνδουλάκη για να γίνει με σουτ το 1-1!
22′ Ο Μπάλαμπαν μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή από τη γωνία σχεδόν σούταρε δυνατά, ο Σικαλιάς έπεσε, αλλά η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και έγινε το 2-1!
42′ Σουτ του Μπάλαμπαν η μπάλα κόντραρε στον Μαϊστόροβιτς και πέρασε σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.
48′ Κάθετη του Ριέρα στον Κοντοέ, πετάχτηκε έξυπνα αυτός στον κενό χώρο, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.  
50′ Μακρινό σουτ του Ντάσιου, έσκασε στη μικρή περιοχή η μπάλα, αλλά πέρασε λίγο άουτ.
64′ Σουτ του Μπάλαμπαν από διαγώνια θέση, μπλόκαρε ο Σικαλιάς.
72′ Φάουλ του Τζαβέλλα από αριστερά, καλοτραβηγμένο, στη μικρή περιοχή ο Καστελιόνε με κεφαλιά το 3-1!
83′ Σουτ του Σιαλμά από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε πάνω από τη συμβολή των δοκών.
84′ Ο Εστιγιάνοφ πέτυχε ένα ωραίο γκολ, μετά από κάθετη του Ριέρα, αλλά ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ.
89′ Ωραίο γύρισμα του Σιαλμά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σαϊτιώτης άργησε δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
91′ Λάθος γύρισμα του Όμο, η μπάλα πήρε ύψος και βρήκε την πάνω πλευρά των διχτύων του Πανιωνίου.
 
Οι δηλώσεις των προπονητών:
 Φερέρα
«Είμαι ικανοποιημένος και πώς να μην είμαι από τη στιγμή που κερδίσαμε; Το ευχάριστο για μένα είναι ότι η ομάδα αν και δέχθηκε γκολ, κατάφερε να αντιδράσει και να γυρίσει το ματς. Είναι κάτι που δεν έκανε πέρυσι και αυτό δείχνει ότι βελτιωνόμαστε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Λάπκα και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Εστογιανόφ αγωνίστηκε σήμερα. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέλγος τεχνικός.
Παράσχος
Από την άλλη πλευρά, ο 57χρονος κόουτς των φιλοξενούμενων, Γιώργος Παράσχος, ανέφερε: «Έγινε ένα ωραίο ματς. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, αλλά εμείς μείναμε στους πανηγυρισμούς και δεχθήκαμε άμεσα την ισοφάριση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν προλάβουμε να συνέλθουμε έγινε και το 2-1 για τον Πανιώνιο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μας έδωσε χώρους για να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά εμείς δεν είχαμε τρόπο για να διασπάσουμε την άμυνα του. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανιώνιο».
Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει αν η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου επιθετικού, καθώς επέλεξε να αφήσει τον Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο εκτός αποστολής, είπε: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτά».
 
 
 

 

Σχόλια

Σχολιάστε