Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ηρακλής-ΠΑΣ 2-0. Εμείς δεν έχουμε ομορφιές…

mikri015Ήττα με 2-0 από τον Ηρακλή και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, για την ομάδα μας. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αντί να προηγηθεί στο σκορ σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα βρέθηκε να χάνει με 1-0, στην μία και μοναδική ευκαιρία (αν μπορεί να την πει κανείς έτσι), της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη άτυχη στιγμή ήταν το διπλό δοκάρι του Ρόβα και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Η μπάλα φάνηκε να περνάει την τελική γραμμή του τέρματος, αλλά φυσικά κανένας μας δεν είχε την απαίτηση να κατακυρωθεί το γκολ από τον δεύτερο βοηθό, ο οποίος ήταν “ότι νάναι”. Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και ο διαιτητής της συνάντησης κ. Δαλούκας, ο οποίος αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτυ σε ανατροπή του Κώτσιου (το ίδιο είχε κάνει και στη Λειβαδιά), και απέβαλλε άδικα τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Σίσιτς. Πέτυχε στο έργο του τόσο στην Λειβαδιά, αλλά και στο Καυτατζόγλειο. Φυσικά τις δάφνες της επιτυχίας του έργου του μάλλον θα πρέπει να τις διεκδικήσουν αυτοί που τον επέλεξαν και φυσικά τις ευθύνες τις έχει η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που δεν κατάφερε σε αυτό τον αγώνα να προστατέψει την ομάδα από τέτοιες διαιτητικές ομορφιές. 

site015

Όταν λοιπόν έχεις απέναντί σου την έλλειψη αθλητικής τύχης και τέτοιου είδους διαιτησία, τότε είναι πολύ δύσκολο να φύγεις με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Θεσσαλονίκη. Φυσικά μάλλον πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τα παραρτήματα και τις εξαρτημένες ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα που τα βαρέως ύποπτα ματς, περνάνε φυσικά στο απυρόβλητο.
Ο σύνδεσμός μας ήταν για μια ακόμη φορά κοντά στην ομάδα, ξεπερνώντας το πρόβλημα της απαγόρευσης των μετακινήσεων. Άψογη η συμπεριφορά των συνδεσμιτών του Ηρακλή, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα φιλοξενίας σε μια εποχή που το οπαδικό κίνημα, έχει χάσει σε πολλές περιπτώσεις το δρόμο του. Έτσι λοιπόν με δικές τους ενέργειες, μετά από συνενόηση που έγινε με τον επικεφαλή του συνδέσμου μας, άνοιξε το πέταλο των φιλοξενουμένων, όπου καθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας με όσες δυνάμεις είχαμε. Φυσικά και εδώ είχαμε αρκετά ευτράπελα, αφού κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη να ανοίξει η ενδιάμεση θύρα, οπότε δόθηκε η συνηθισμένη λύση του Ελλαδιστάν…. Ανεπίσημα άνοιξε η θύρα, ενώ επίσημα σπάσαμε το λουκέτο, πηδήσαμε και καθίσαμε στο πέταλο.

site016

Φάσεις του αγώνα και δηλώσεις των προπονητών από το super-fm:
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ηρακλής: Φερναντέζ, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Καρλίνιος, Ηλιάδης, Κονέ (78′ Μιλάνο), Μάρα (46′ Πίτου Γκαρσία), Κομπαγιάσι (87′ Επστάιν), Γιάκομπ.
ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κανακούδης, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς (54′ Μενδρινός), Ρόβας (85′ Τζάνης), Καζναφέρης, Αράς (76′ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο, Σίσιτς

Κίτρινες: Σίσιτς, Γιάκομπ, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Κώτσιος, Κανακούδη, Μπακαγιόκο, Καρλίνιος, Γιαννούλης
Κόκκινες: (70′)Σίσιτς (2η κίτρινη), (82′) Γιάκομπ (2η κίτρινη).
Το φιλμ του αγώνα
9’Καλή σέντρα του Σίσιτς, ο Μπακαγιόκο πήγε να μπει στη φάση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Φερναντέζ πρόλαβε με τις γροθιές.
10′ Δυνατό σουτ του Ρόβα από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φερναντέζ, στο δεξί και τελικά η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή για να την μπλοκάρει ο Πορτογάλος τερματοφύλακας. Η φάση είναι οριακή και είναι πιθανό η μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή.
17′ Σουτ του Μπακαγιόκο με το αριστερό, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
24′ Ο Σίσιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το δοκάρι στη φάση ήταν ως μη γενόμενο.
27′ Ο Γιάκομπ πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή από βαθιά κάθετη μπαλιά τυου Καρλίνιος, κέρδισε τις κόντρες και από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0!
30′ Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πρώτα 30 λεπτά, δέχτηκε ένα γκολ εντελώς εκτός ροής παιχνιδιού. Καλή κυκλοφορία μπάλας, μαχητικότητα και γρήγορα κοψίματα στην άμυνα. Αράς και Σίσιτς από τα πλάγια κάνουν το παιχνίδι για τον ΠΑΣ, με τον Μπακαγιόκο και τον Καζναφέρη να προσπαθούν κι εκείνοι πολύ φιλότιμα.
39′ Μια διακοπή του αγώνα εκμεταλλεύτηκε ο Νίκος Αναστόπουλος για να δώσει οδηγίες σε Σίσιτς και Μπακαγιόκο.
41′ Σέντρα του Στάθη, δυνατή κεφαλιά του Μπακαγιόκο, ο Φερνάντεζ έπεσε και μπλόκαρε.
61′ Ο Κομπαγιάσι θέλησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Ζαφειρόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ από μακριά έδιωξε σωστά με τις γροθιές.
64′ Ο Αράς έφυγε από αριστερά, υπό πίεση και δίχως στήριγμα αποφάσισε να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
66′ Φάουλ του Σίσιτς λίγο άουτ.  
70′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Σίσιτς σε αχρείαστο φάουλ πάνω στον Γιαννούλη. Τραβηγμένη απόφαση από τον Δαλούκα. Κατά την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια ο Σίσιτς χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Ηρακλή, που δεν ξέχασαν το πέρασμά του για ένα εξάμηνο από την ομάδα τους.
80′ Σέντρα Καζναφέρη, κεφαλιά Μπακαγιόκο, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
81′ Ο Παπαζαχαρίας γκρέμισε τον Κώτσιο στη μεγάλη περιοχή, ο Δαλούκας αρνήθηκε το καθαρό πέναλτι στον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ.
82′ Ο Γιάκομπ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και έβγαλε τη φανέλα του εκνευρισμένος. Σωστή η αποβολή.
90′ 4 Λεπτά καθυστερήσεων
91′ Καλό σουτ του Μενδρινού έξω από την περιοχή, απογειώθηκε ο Φερνάντεζ και έσωσε την εστία του με καταπληκτική απόκρουση.
94′ Αντεπίθεση του Ηρακλή με τον Μιλάνο, ο οποίος έδωσε μισό γκολ στον Ηλιάδη κι αυτός με πλασέ το 2-0. Όλος ο ΠΑΣ είχε βγει στα τελευταία λεπτά μπροστά για την ισοφάριση και ήταν λογικό ότι σε μια αντεπίθεση θα δεχόταν και δεύτερο γκολ.   

Ν. Αναστόπουλος: «Αξίζαμε τη νίκη-Δυσκόλεψε η σωτηρία»
«Βάσει απόδοσης και στο α’ και στο β’ ημίχρονο δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Παρότι μείναμε με 10 παίκτες για ένα διάστημα είχαμε πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ηρακλής έκανε όλες κι όλες δύο φάσεις και πέτυχε 2 γκολ. Ως το 27′ ο τερματοφύλακάς μας δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα. Καθοριστικές στιγμές για μας ήταν το διπλό δοκάρι του Ρόβα και το σουτ του Μενδρινού προς το τέλος. Μοιραία εμείς στο τελευταίο δεκάλεπτο ρισκάραμε και ήρθε και το 2-0 στις καθυστερήσεις.

Αξίζαμε τη νίκη, χωρίς να θέλω εδώ να φανώ υπερβολικός. Δυσκόλεψε η σωτηρία για μας. Θέλουμε 2 νίκες.

Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες. Είχαμε και διάθεση, τρέξαμε, μαρκάραμε, πιέζαμε και κάπου εκεί μείναμε με 10 παίκτες κι αυτό μας επηρέασε, αλλά δεν το βάλαμε κάτω».

Για τη φάση του πέναλτι στον Κώτσιο είπε: «Έχω αρχή να μην ασχολούμαι με τη διαιτησία. Αν πω ότι ήταν πέναλτι θα το δώσουν»;

Γιόζεφ Μπουμπένκο
«Κάναμε τη σημαντική νίκη και σωθήκαμε. Αυτός ήταν ο στόχος. Τώρα μπορούμε να σκεφθούμε και μια καλύτερη θέση. Υπήρξε νευρικότητα από τη μεριά μας. Δεν παίζαμε τόσο καλά. Στο β’ ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το α’ μέρος. Ελέγξαμε το παιχνίδι και είχαμε πάθος και θέληση για τη νίκη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαιτητές ψάχνουν τον Γιάκομπ για να τον αποβάλουν. Δεν είναι δίκαιη σήμερα η αποβολή. Θέλει να παίξει μπάλα, αλλά πλέον παίζει με το φόβο της αποβολής. Ρωτήσαμε και τον Δαλούκα τι έκανε σήμερα και πήρε τις κάρτες».

Για το αν πιστεύει ότι δίκαια βρίσκεται ο ΠΑΣ τόσο χαμηλά στη βαθμολογία απάντησε: «Είναι δύσκολο να πεις αν αυτό συμβαίνει δίκαια ή όχι. Ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει κάποια πράγματα»

Σχόλια

Σχολιάστε