Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Λάρισας 5-0 (1997-98)

Στις 14/1/1998 η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Απόλλων Λαρ. για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και τον νίκησε με 5-0. Ο αγώνας έγινε για την 10η αγωνιστική και το ρεπορτάζ είναι του Βαγγέλη Γυφτόπουλου από τον Ηπειρωτικό Αγώνα:

«Πραγματικός χείμαρρος ο ΠΑΣ στο β΄ ημίχρονο, παρέσυρε στο διάβα του ότι έβρισκε μπροστά του. Έτσι η αντίσταση που πήγε να προβάλει ο Απόλλωνας Λάρισας, δεν είχε αποτέλεσμα και η ορμητικότητα του ΠΑΣ τον βούλιαξε αύτανδρο στην Παμβώτιδα λίμνη.

Η νίκη με 5-0 που πέτυχαν οι κυανόλευκοι, το δοκάρι του Θώδη και οι ευκαιρίες που κατέγραψαν στο ενεργητικό τους, είναι στοιχεία που δείχνουν από μόνα τους την υπεροχή και την υπεροπλία που είχαν οι κυανόλευκοι στο χθεσινό παιγνίδι που έγινε στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, παρουσία 3500 περίπου θεατών. Ο Απόλλων Λάρισας στάθηκε όρθιος μόνο στο α΄ ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ χτες παρουσίασε, δυο εκ διαμέτρου αντίθετα αγωνιστικά πρόσωπα, σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ήταν αποκαρδιωτικός, σε σημείο που ο Παπαχρήστου να χάσει το … χρώμα του και οι φίλαθλοι να περιμένουν τα χειρότερα. Μπορεί στο 23΄ να έγινε το 1-0 με τον Θεοδωρή, αλλά ο ΠΑΣ είχε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιγνιδιού, επιθετικά ήταν ανύπαρκτος και δεν έπειθε ότι μπορούσε να φθάσει στη νίκη.

Περισσότερος δεμένος σαν ομάδα ήταν ο Απόλλωνας, είχε καταφέρει με σωματοφύλακες να εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού του ΠΑΣ, που στο 13΄ λαχτάρισε τους Γιαννιώτες, όταν ο Γκιουλέκας βρέθηκε μόνος με τον ΦΙΛΙΑ (σε μπαλιά – λουκούμι του Κώτσιου), αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει.

Το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Θεοδωρής με σουτ μέσα στην περιοχή, μπορεί να ηρέμησε τον κόσμο που ήταν έτοιμος να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες, αλλά δεν βελτίωσε το άσχημο κλίμα για τον ΠΑΣ. Έτσι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, κανείς Γιαννιώτης δεν ρισκάριζε προγνωστικά νίκης για τους γηπεδούχους, ένεκα αυτής της απογοητευτικής εμφάνισης.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε ριζικά. Λες και έγινε κάποιο θαύμα και ο ΠΑΣ παρουσιάσθηκε τόσο δυνατός, τόσο ψυχωμένος και τόσο αποφασιστικός. Πήρε φόρα με το λάκτισμα της σέντρας, έκανε το 2-0 στο 48΄ με τον Θώδη και από εκεί και πέρα δεν πιανόταν με τίποτε.

Σάρωνε ότι έβρισκε μπροστά του. Μοιραία και ο Απόλλωνας παρέδωσε τα όπλα. Περισσότερα δεν μπορούσε να κάνει, δεδομένου ότι η απόδοση του ΠΑΣ έφθασε σε υψηλά επίπεδα και κάθε επίθεση ήταν …μισό γκολ. Επιπλέον από το 65΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγο αποβολής του Μάγγου (πήρε την πρώτη κίτρινη, συνέχισε ανοήτως να διαμαρτύρεται και με δεύτερη κίτρινη στη σειρά πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια).

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Γιαννιώτες έδιωξαν το άγχος και τον κακό εαυτό τους και έδειξαν στοιχεία ομάδος που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα με αξιώσεις. Και καθώς έπεφταν βροχή τα γκολ μα τις ευκαιρίες, άρχισαν και τα πανηγύρια στις εξέδρες, καθώς 3500 φίλαθλοι με κορνέτες, ταμπούρλα και χειροκροτήματα, έδωσαν άλλο τόνο στο παιγνίδι.

Δεν έχει σημασία αν έπαιζαν με τον ουραγό Απόλλωνα. Και με τον πρωτοπόρο να έπαιζαν το ίδιο θα ήταν για τους φιλάθλους των Ιωαννίνων, οι οποίοι «μεθούν» με κάθε επιτυχία και μέσα τους έχουν άσβεστη τη φλόγα, να ξαναδούν τον ΠΑΣ μεγάλο.

Στο 48΄ ο Θώδης με ατομική προσπάθεια και κοντινό σουτ έγραψε το 2-0, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο του θριάμβου. Στο 60΄ ο ίδιος παίκτης ήταν δημιουργός του τρίτου γκολ που έδωσε πάσα στον Μίλαν Τζούρτζεβιτς, που με προβολή έγραψε το 3-0.

Στο 67΄ ο Τζούρτζεβιτς, με μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ-α-τετ τον Γήτα που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0.

Στο 82΄ σουτ του Θεοδωρή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 89΄ ο ίδιος παίκτης με ατομική προσπάθεια άνοιξε την άμυνα και με δυνατό σουτ από κοντά στην κλειστή γωνία σφράγισε τη νίκη της ομάδας του σε 5-0. Ο Απόλλωνας στην επανάληψη περιορίσθηκε σε παθητικό παιγνίδι και δεν απείλησε ούτε μια φορά τον Φιλιά.

Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Θεοδωρής και καλοί οι Γήτας, Θώδης, Παπαδόπουλος. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κολομητρούσης, Τρουβάς, Κώτσιος.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Δημανούδη (Σερρών). Εκτός από την αποβολή του Μάγγου που προαναφέραμε, «κιτρίνισε» τους Τσιάβο, Πάττα, Θώδη, Γήτα (ΠΑΣ), Τζιανή (Απόλλωνα).

ΠΑΣ: Φιλιάς, Νούλης, Τσιάβος, Πάττας, Οικονόμου, Βότσικας, Παπαδόπουλος, Γήτας (71΄ Κάκος), Τζούρτζεβιτς (74΄ Παπανικολάου), Θεοδωρής, Καραμεταξάς (46΄ Θώδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπακαρός, Τζιανής, Μάγγος, Κολομητρούσης, Κώτσιος, Γκιολέκας, Ευθημιάδης, Τόλιας (46΄ Παπαθανασίου), Κακογιάννης (46΄ Χρόνης), Νανούλης, Τρουβάς».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο