Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Αρτα 5-0 (1972-73)

Ο αγώνας της περιόδου 1972-73 ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος για την ομάδα μας, που κέρδισε με 5-0.
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από τον Αρτινό δημοσιογράφο Δ. ΦΙΛΙΟ (και για αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον) που κάλυπτε τον αγώνα για αθηναϊκή εφημερίδα (πιθανότατα είναι η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ ).
Επειδή το κείμενο σε ορισμένα σημεία δεν είναι «καθαρό», όπου δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη έχω βάλει αποσιωπητικά.

« Αρκετό καιρό τώρα το «Ηπειρώτικο ντέρμπυ» είχε κρατήσει σε ενδιαφέρον τους φιλάθλους. Χθες μόλις έληξε το ματς όλοι έμειναν έκπληκτοι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα σκοπεύοντας τον πολυπόθητο τίτλο έπεσε με όλη τη δύναμη και επιβληθεί της Αναγεννήσεως Άρτης με 5-0 (2-0).
Κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα των Ιωαννίνων θα μπορούσε να ξεφύγει από το σοκ του α΄ γύρου και να φθάσει σε σημεία αποδόσεως που θυμίζουν …. μεγάλη ενδεκάδα.
Κάτω όμως από τις φανέλες κρυβόταν η θέληση, η αποφασιστικότητα και το σθένος. Με τα όπλα αυτά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έθελξε κυριολεκτικά τους θεατές και ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο δημιούργησε τον πιο λαμπρό θρίαμβο της ιστορίας του.
Πάντοτε οι αγώνες των δυο γειτονικών ομάδων παρουσίαζαν ενδιαφέρον και πάντοτε η «μάχη» δινόταν με πείσμα.
Χθες οι δυο αντίπαλοι αγωνίσθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα.
Οι γηπεδούχοι ανυπέρβλητοι έδωσαν και την ψυχή τους ακόμα στον αγώνα. Διατηρώντας πλήρη υπεροχή παρέσυραν τους αντιπάλους τους και έδωσαν πραγματικό «ρεσιτάλ» ποδοσφαίρου, κρατώντας την τεχνική και εδαφική υπεροχή σε όλο το εννενηντάλεπτο.
Θα είναι πραγματική αδικία αν οποιοσδήποτε παίκτης της νικήτριας βαθμολογηθεί έστω και ένα πόντο λιγότερο από άλλο.
Όλοι ήσαν άριστοι.
Η Αναγέννηση επηρεάστηκε από την αγωνιστικότητα των γηπεδούχων και υπέκυψε φυσιολογικά.
Ασύνδετοι και φλύαροι, χωρίς δυνάμεις και χωρίς στόχο οι φιλοξενούμενοι πέρασαν τραγικές στιγμές και έφυγαν από το γήπεδο με σκορ οπωσδήποτε μικρό.
Είναι κρίμα βέβαια η τόσο καλή αυτή ομάδα να παραπαίει στο γήπεδο.
Βρέθηκε όμως χθες προ ενός αντιπάλου που ήταν σε θέση να επιτυχή και τα διπλάσια ακόμη γκολ.
Έτσι οι παίκτες της Αναγεννήσεως πρόσεξαν την άμυνα τους για να αποφύγουν το σκορ-ρεκόρ εις βάρος τους, που φαινόταν ότι είναι δυνατό να σημειωθεί.
Από πλευράς ατμόσφαιρας πρέπει ιδιαίτερα να εξαρθεί το γεγονός οι αντίπαλοι ήσαν απόλυτα ήσυχοι και όλοι βοήθησαν ώστε το ματς να είναι καθαρό και χωρίς ούτε ένα «παρατράγουδο».
Τώρα οι νικητές βρίσκονται ακριβώς πίσω από τον Απόλλωνα και διεκδικούν με πολλές πιθανότητες πρωτοπορία.
Η σειρά των γκολ: 19΄Γκλασμάνης, 41΄Αλβαρέζ, 68΄ και 85΄ Κοντογεωργάκης, 91΄ Παστερνάκης.
Με σφάλματα η διαιτησία του κ. Τσα…….. (Πατρών).
Οι συνθέσεις:
ΓΙΑΝΝΙΝΑ :Λύσας, Θαυμαστός, Τσουρλίδας, Σιόντης, Βέργος, Μάντος, Κοντογεωργάκης Μοντέζ, Αλβαρέζ, Παστερνάκης, Γκλασμάνης.
ΑΡΤΑ: Χρηστάκης, Τζιομάκης , Μπασιούκας, Σιακούφης, Ξυφάλης(;;;), Κοντογιώργος, Μπενής(;;;;), Ευθυμίου (46΄ Νίκου), Παπαχρήστος, Ευταξίας.

Εισιτήρια: 10.537, εισπράξεις 297.990 δραχμές.
Αποτέλεσμα α΄ γύρου 1-0 υπέρ της Αναγεννήσεως».

 

Και ένα σχόλιο για εκείνον τον αγώνα της ομάδας μας με την Άρτα, από την Αθλητική Ηχώ και τον κ. Κώστα Κράβαρη:

«Απίστευτο και όμως αληθινό: ο κ. Βασίλειος Γιοβάνης, κάτοικος Ν. Υόρκης, ο οποίος κατ΄ επανάληψη έχει ζητήσει από την «Αθλητική Ηχώ» να πληροφορηθεί αποτελέσματα των αγώνων του ΠΑΣ «Γιάννινα», αφίχθη προχθές στην πόλη μας, μόνο και μόνο για να παρακολούθηση τον αγώνα με την Αναγέννηση και επέστρεψε στην Αμερική. Η περίπτωσης του κ. Γιοβάνη, είναι μια μεγάλη απόδειξης δια το πόσον λατρεύεται η ομάδα μας από τους απανταχού Ηπειρώτες.»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο