Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Ξάνθη 1-0 Αντί για 3-0

mikrhΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πραγματοποιώντας σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 1-0 την ομάδα της Ξάνθης, σπάζοντας έτσι την κακή παράδοση που είχε στους Ζωσιμάδες, καθώς σε επίπεδο σούπερ-λίγκ δεν είχε πετύχει εντός έδρας νίκη. Το γκολ της ομάδας μας πέτυχε ο Ντεβισέντι στο 10ο λεπτό, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής Ο δείκτης του σκορ θα έπρεπε σίγουρα να είναι μεγαλύτερος, αλλά οι πολύ  καλές ευκαιρίες πέρασαν αναξιοποίητες για την ομάδα μας. Η ομάδα της Ξάνθης φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι δικαιούταν κάτι παραπάνω από τον σημερινό αγώνα. 
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στον αγώνα δείχνοντας ότι θέλει να τον καθαρίσει από γρήγορα. Με συχνές πλαγιοκοπήσεις, κύρι από τη δεξιά μεριά της επίθεσης, καθήλωσε την ομάδα της Ξάνθης στα καρέ της.

panhgyria15

Το γρήγορο γκολ του Τόμας, στο δέκατο λεπτό, έδιωξε το αναμενόμενο άγχος των ποδοσφαριστών μας και ανέβασαν περισσότερο την απόδοσή τους. Οι παίκτες της Ξάνθης προσπαθώντας να ανακόψουν τον ρυθμό της ομάδας μας, άρχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον διαιτητή του αγώνα.

fash56

Χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε το δεύτερο γκολ της ομάδας μας, με κορυφαία το καταπληκτικό σκάψιμο της μπάλας στο πλασάρισμα του Τόμας Ντεβισέντι που απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Φλίσκας με ανάποδο ψαλίδι. Είναι από τις περιπτώσεις που κανείς δεν μπορέι να απαντήσει με σιγουριά αν η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή, με γυμνό μάτι.

HMIXRONO52

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο…. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ, έχασε και πάλι σημαντικές ευκαιρίες με τους Ίλλιτς, Λίλα, Μιχαήλ,,Τσουκαλά,  Γεωργίου, Βίλλα, αλλά η μπάλα δεν μας έκανε το χατήρι…. Ο προπονητής της ομάδας μας προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε (Κεϊτά, Βίλλα και Γιάκο) να τονόσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας μας.
 

korner54

Η ομάδα της Ξάνθης προσπαθούσε με μακρινές γιόμες να πετύχει το κεφάλι του Μαρκόφσκι και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πλησιάσει στην περιοχή του ΠΑΣ. Εύκολα ή δύσκολα οι αμυντικοί μας κέρδιζαν την μάχη στον αέρα, ενώ ο διαιτητής έδειξε αρκετές ευαισθησίες στα μαρκαρίσματα πάνω στον Μαρκόφσκι, ενώ φυσικά δεν έκανε το ίδιο όταν σε παρόμοια μαρκαρίσματα πάνω στον Ίλλιτς. Για μια ακόμη αγωνιστική οι διαιτητές έδειξαν να μη σέβονται  την ομάδα μας, καθώς συνεχώς οι κρίσεις τους είναι σε βάρος της ομάδας μας. Μάλιστα η σημερινή ανοχή ειδικά του 4ου στις διαμαρτυρίες του πάγκου της Ξάνθης, απλά έδειξαν ότι τον τρόπο σκέψης των κορακιών.
Η διαφορά της δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν σήμερα κάτι παραπάνω από εμφανής, γεγονός που ικανοποίησε το σύνολο των φιλάθλων της ομάδας μας, αφού η ποδοσφαιρική ποιότητα του ΠΑΣ ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και η ομάδα μας φάνηκε να είναι τουλάχιστον μία ταχύτητα παραπάνω από την ομάδα της Ξάνθης.

telos57

Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων ήταν η καλύτερη επιβράβευση των ποδοσφαιριστών για την σημερινή τους εμφάνιση.
 ΠΑΣλοιμωτά και άλλα.
>>Συζήτηση είχαν πριν αρχίσει ο αγώνας, ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου μας με τον επαγγελματία δημοσιογράφο κ. Μαρκόπουλο και τον κ.Κώτση της σούπερ-λιγκ.
>>Δεν μάθαμε το περιεχόμενο της συζήτησης…. μπορεί να ήταν για το πανό…
>>Όπως δεν μάθαμε αν υπήρξε απάντηση της σούπερ-λιγκ στο αίτημα της ένωσης Τραχανοπλαγιάς.
>>Πολύ καλή η κερκίδα των οπαδών μας σήμερα, χωρίς την παραμικρή ακρότητα….
>>Βέβαια έπεσαν και 2 συνθηματάκια για την Αφρική, αλλά αυτά ήταν στα πλαίσια του επόμενου εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας.

dallas51

>>Αρκετές οι ωραίες παρουσίες στη μεγάλη κερκίδα σήμερα.
>>Λίγος ο κόσμος σήμερα στο γήπεδο, παρόλο που είχε πέσει η τιμή του εισιτηρίου.

xaeria13

>>Παρόλα αυτά οι φωνές των οπαδών μας ακουγόνταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
>>Πρόβλημα πάντως ανακαλύφθηκε με το σύστημα της εταιρίας που ελέγχει το σύστημα των εισιτηρίων.
>>Τις επόμενες μέρες σίγουρα θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό.
>>Ήταν συνεχόμενος ο προβληματισμός φέτος για τον τρόπο που υπήρχε διαρροή με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
>>Βέβαια δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έκαναν δημόσιες σχέσεις όλα τα χρόνι.
>>Πριν λίγες μέρες μάλιστα θεσμικός παράγοντας, παραδέχτηκε ,μέσω της ιστοσελίδας του ότι έβαζε τζάμπα συνέχεια άτομο στο γήπεδο. Εμ δεν είναι λίγο και αυτό.
>>Εισιτήριο πλήρωσε πάλι ο ερασιτέχνης της Κάτω Τραχανοπλαγιάς. Θα το δούμε λέτε πάλι δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ή έχει διαβάσει τους όρους που αναγράφονται πίσω???? 
>>Μέχρι τώρα ξέραμε για τις δηλώσεις μετανοίας που υπήρχαν τις μαύρες πολιτικές εποχές….. Δεν ξέρουμε πάντως αν όντως αυτό ίσχυε και για τον Βασιλιά, τότε που τον εξεδίωξε η χούντα από την Ελλάδα….
>>Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει…. Έτσι ο μικρός Πάντος πόζαρε με άψογο ποδοσφαιρκό στυλ.

pantos53

>>Σύμφωνα με τον νόμο ζητήσαμε την άδεια από τον πατέρα του Τάσο Πάντο για να ανεβάσουμε τη φωτό στο επίσημο site του συνδέσμου μας και φυσικά δεν μας αρνήθηκε.
>>Υπάρχει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία στο σύνδεσμό μας βλέπετε, επάνω στο θέμα αυτό.
>>Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του συνδέσμου μας για την πολιτιστική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη. ;Hδη οι Blue Vayeros που ζούνε στη συμπρωτεύουσα έχουν κάνει τις πρώτες αναγκαίες επαφές.
>>Όπως είναι φυσικό θα περιμένουμε και τα επίσημα μέτρα της Α/Δ, και αναλόγως θα πράξουμε.
>>Οι καλές σχέσεις που έχουμε τόσο με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και με τους οπαδούς, σίγουρα θα βοηθήσουν.
>>Κέρδισε1-0  η Κ-20 την αντίστοιχη της Ξάνθης. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ξάνθη θεωρείται από πολλούς υπόδειγμα για τις εγκατάστασεις που διαθέτει και τις υποδομές.
>>Φέτος όμως είπαμε έχουν αλλάξει πολλά και στην ομάδα μας. Οι υποδομές μας πλέον οργανώνονται από την αρχή και τα αποτελέσματα έρχονται πολύ πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε όλοι μας.
>>Το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με τις υποδομές, έχουμε πει είναι τεράστιο, σε σχέση με αυτό των προηγούμεων ετών, οπότε τίποτε δεν αφήνετε στη τύχη του. Σίγουρα ο κ. Παπαγεωργίου θα αισθάνεται αρκετά υπερήφανος, που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα οι ομάδες των υποδομών δείχνουν και στους αγωνιστικούς χώρους το έργο που επιτελείται φέτος.
>>Έστω και καθυστερημένα λοιπόν, το μέλλον των υποδομών της ομάδας μας είναι πλεόν λαμπρότατο.
>>Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ομάδες των υποδομών, με τους χώρους προπόνησης αναμένεται να λυθεί οριστικά το ερχόμενο διάστημα. Ο κ. Παπαγωργίου και οι συνεργάτες του, προσπαθεί με κάθε τρόπο και πέρα από κάθε κόστος να λύσει. Θα περιμένουμε όλοι μας με αγωνία, την οριστική πλέον λύση του.
>>Όπως είναι φυσικό το έργο τους έχει κάνει κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους. Σπάει σιγά σιγά το άθλιο κατεστημένο που υπήρχε στην πόλη μας και λειτουργούσε αρνητικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.
>>Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν συνέντευξη από τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο, καθώς του “καταλογίζουν” την άψογη οργάνωση που διαθέτει φέτος η ομάδας μας στον τομέα του.
>>Στην Εθνική Ελπίδων κλήθηκε ο νεαρός Μάριος Οικονόμου.  Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπαιζε στην ομάδα του Πωγωνάτου και στην ομάδα της ΕΠΣΗΠ. Τον εντόπισε ο κ. Ευθύμης Γεωργούλης ( έκανε το σκάουτιγκ για την ΠΑΕ) και τον έφερε στην ομάδα Νέων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που είχε την ευθύνη η ΠΑΕ. Για την ιστορία ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε απαξιωθεί από τους τότε υπεύθυνους στα τμήματα των υποδομών του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
>>Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην περίπτωση του Σεϊταρίδη που αγωνιζόταν στην ομάδα του Σταυρακίου 2000 τότε.
>>Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Χριστόπουλος. Με το δίκιο του θα λέγαμε… Έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί φέτος λόγω διαιτησίας και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο ενός προπονητή.
>>Κάποιοι θα πρέπει να προσέχουν την εξωγηπεδική τους ζωή. Είναι κρίμα γιατί έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Και σε αυτό το θέμα τη λύση έδωσε ο κ. Νιαρχάκος, ο οποίος έχει αναλάβει να επιλύσει το θέμα, με απώτερο σκοπό τη καλύτερη γαλούχηση των νεαρών, Απόλυτα επιτυχημένοι κρίνονται οι χειρισμοί του στο θέμα αυτό.
Ρεπορτάζ του αγώνα από το site του κ. Γιαννάκη super-fm
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Φέγκρους, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (65′ Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (81′ Βίλα), Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (91′ Γιάκος)
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ταμπάσης, Κεϊτά, Τοπούζης, Οικονόμου, Βίλα, Νικλητσιώτης, Γιάκος.
Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα (46′ Νάκας), Γκατσολάρι (46′ Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι.
Στον πάγκο θα είναι οι: Λυμπερόπουλος, Νάκα, Τορομανίδης, Γούτας, Ράνος, Κούτεφ, Αλτιπαρμακόφσκι

Το φιλμ του αγώνα
1′ Σουτ του Ονουάτσι η μπάλα άουτ.
10′ Σέντρα του Γεωργίου, κεφαλιά του Ντε Βινσέντι από τη βούλα του πέναλτι και 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα!
12′ Κίτρινη στον Γκατσολάρι.
22′ Κίτρινη στον Μάνταλο
34′ Ο Μιχάηλ βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν από την πάσα του Τσουκαλά, όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
36′ Ο Ντε Βινσέντι τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν, τον πλάσαρε υπέροχα με σκαφτό πλασέ, όμως ο Φλίσκας με ανάποδο ψαλίδι έσωσε.
41′ Κίτρινη στον Μαρκόφσκι.
50′ Κόρνερ του Ντε Βινσέντι, γυριστό σουτ του Λίλα στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα λίγο άουτ.
51′ Κίτρινη στον Βασιλακάκη
59′ Κίτρινη στον Λίλα
60′ Μακρινό σουτ του Νάκα, έδιωξε με δυσκολία ο Φέγκρους
62′ Ίλιτς και Ντε Βινσέντι έπαιξαν το 1-2, ο Αργεντίνος σε καλή θέση εξαπέλυσε το σουτ μέσα από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν στην κλειστή του γωνία.
65′ Μακρινό σουτ του Νάκα, ο Φέγκρους κατέβασε “ρολά”.
73′ Ο Φέγκρους έδιωξε με τις γροθιές σε γέμισμα που επιχειρήθηκε, στην επαναφορά ο Μαρκόφσκι από κοντά πλάσαρε και ο Πάντος έσωσε πάνω στη γραμμή. Ο Μαρκόφσκι υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ όπως είχε γίνει και με το γκολ του Ίλιτς στην Τρίπολη.
75′ Μιχαήλ και Γεωργίου έπαιξαν το 1-2, ωραίες ντρίμπλες του Μιχαήλ που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Λοντίγκιν και έχασε σπουδαία ευκαιρία για γκολ, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει με τα πόδια.
77′ Σουτ του Γεωργίου, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λοντίγκιν στην κλειστή του γωνία.

Δηλώσεις πέρα για πέρα αντίθετες παραχώρησαν οι δύο προπονητές. Ο κ. Κωστένογλου είδε την Ξάνθη καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα στο β’ ημίχρονο, άφησε κάποιες αιχμές για τη διαιτησία και δήλωσε ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ενώ ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του έφτασε σε μια νίκη δίκαιη πέρα για πέρα και έβαλε κι έναν γρίφο σχετικά με εξωγενείς παράγοντες που τον ανησυχούν…

Νίκος Κωστένογλου: “Μας αδικεί το αποτέλεσμα”(!!!)

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την εικόνα του β’ ημιχρόνου. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί σύμφωνα με την εμφάνιση του β’ μέρους. Παρότι είχαμε ελλείψεις βασικών παικτών, είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν γίναμε απειλητικοί.

Συνεχίζουμε με σταθερότητα και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Πρέπει σήμερα να κρατήσουμε την εικόνα μας από το β’ ημίχρονο, είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά με δουλειά προσεκτική και προσηλωμένη θα πάμε καλύτερα. Μας αδικεί το αποτέλεσμα σήμερα.

Για τη διαιτησία δεν θέλω να αναφερθώ, δεν είναι δουλειά μου».

Για το πώς είδε τη νεανική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: «Στο α’ ημίχρονο κατά διαστήματα είχε την υπεροχή, αλλά από εκεί και πέρα άλλη ομάδα που να δυσκόλεψε τόσο πολύ τον ΠΑΣ εδώ στην έδρα του δεν υπήρχε. Οι αλλαγές που έγιναν, όπως του  Νάκα μας βοήθησαν. Έχουμε κι εμείς νέα παιδιά, θα συνεχίσουμε να τα εμπιστευόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές».

Γιάννης Χριστόπουλος: “Με ανησυχούν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες”

«Σήμερα καταφέραμε να κάνουμε μια σημαντική βαθμολογικά νίκη, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Σας είχα πει ότι έχουμε 8 ματς στη σειρά μέχρι τέλους του 2012 στα οποία θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς. Σήμερα μπήκαμε με το δεξί σ’ αυτή τη σειρά αγώνων. Στο α’ ημίχρονο μας δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε . Στο β’ μέρος η Ξάνθη ισορρόπησε κατά διαστήματα το παιχνίδι, χωρίς να δημιουργήσει φάσεις. Εμείς είχαμε πάλι κλασικές ευκαιρίες. Αν πετυχαίναμε ένα γκολ ακόμα θα έφευγε το άγχος και θα παρουσιάζαμε καλύτερο θέαμα. Πολλές φορές κάναμε άμυνα από στημένες φάσεις. Θα σταματήσω εδώ.

Καλή συνέχεια στην Ξάνθη, συγχαρητήρια για την εμφάνιση στα παιδιά. Πήρανμία νίκη που την άξιζαν».

Σχετικά με μία δήλωση που είχε κάνει λίγα λεπτά πριν την κάμερα της NOVA αναφερόμενος σε κάποια πράγματα που έγιναν και δεν του άρεσαν, διευκρίνισε: «Καταρχήν δεν πρέπει να ανησυχείτε ούτε εσείς ούτε ο κόσμος για το κλίμα στα αποδυτήρια και το πόσο κοντά είμαστε διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τημ. Εννούσα κάποιους παράγοντες έξω από την ομάδα. Βλέπω ορισμένα φαινόμενα να επαναλαμβάνονται ακόμα και μέσα στην έδρα μας και είναι λογικό να με ανησυχούν, γιατί τα βλέπω συχνά. Εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και θα συνεχίσουμε σ’ αυτό το τέμπο».

Για τις «σκιές» περί διαιτησίας που άφησε ο κ. Κωστένογλου και το ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, σχολίασε: «Δεν θα ασχοληθώ με τη διαιτησία, πήραμε μια νίκη που την αξίζαμε πέρα για πέρα».

Σχόλια

Σχολιάστε