Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Τέλος η Ευρώπη για φέτος

blue_vayerosΑπορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966  κατά της ΟΥΕΦΑ στο CAS. Αυτό σημαίνει ότι η αγαπημένη μας ομάδα δεν θα πάρει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρότι κέρδισε αυτό το προνόμιο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο λόγος της απόρριψης είναι η εκπρόθεσμη πληρωμή της εφορίας και τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, ως προς τα έσοδα.
Θα πρέπeι να αναφέρουμε ότι η χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης είχε διάρκεια πάνω από 4 ώρες και σε αυτή κατάθεσε και ο κ. Χριστοβασίλης, αλλά αν κρίνουμε από την απόφαση δεν μπόρεσε να πείσει τον  ελβετό δικαστή Olivier Carrard .
Η σύνθεση σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν:

Ο . Εφραίμ Barak ήταν ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ο Luigi Fumagalli δικηγόρος της ΟΥΕΦΑ.

Για να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το CAS οτοτελείται από 40 νομικούς. Οι δύο πλευρές διαλέγουν τον δικηγόρο που επιθυμούν και υπόλοιποι 38 μπαίνουν σε κλήρωση για να βγει ο πρόεδρος. Στην περίπτωση μας έτυχε ο Ελβετός ο οποίος είναι αρκετά σκληρός και τυπικός, λόγω της χώρας καταγωγής του.
Φυσικά ήταν πολύ πιο δύσκολο να πεισθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ως προς το θέμα της εφορίας. Είναι γνωστή σε όλους η τυπικότητα των Ελβετών στην καθημερινή τους ζωή, αφού ζούνε σε ένα απόλυτα τυπικό και οργανωμένο κράτος.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς πληρεί τις προϋποθέσεις, από την στιγμή που πλήρωσε έστω και εκπρόθεσμα την Εφορία, αλλά δυστυχώς υπήρχε η αδιάλλακτη στάση του κ. Δημητρίου που φανέρωσε για μια ακόμη φορά το μένος κατά της ομάδας μας.
Είναι πλέον στο χέρι του προέδρου να τον ξεμπροστιάσει αυτόν και τους υπόλοιπους που κρίνουν και δίνουν τις άδειες, όπου αυτοί επιθυμούν. Τα στοιχεία που έχει πλέον στα χέρια του ο κ. Χριστοβασίλης είναι πολλά και μπορούν να επιφέρουν τριγμούς ακόμη και στην ΕΠΟ.
Ο ΠΑΣ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που προσέφυγε στο CAS για το θέμα αδειοδότησης και σίγουρα υπήρχε η φοβία από τον ελβετό πρόεδρο για την δημιουργία δεδικασμένου.
Το ζητούμενο βέβαια είναι γιατί ο ελβετός δεν δέχτηκε την πληρωμή, έστω και αν είναι αυτή εκπρόθεσμη, από τη στιγμή που φαίνεται ότι η ομάδα έχει τη διάθεση να πληρώνει. και να είναι βιώσιμη.
Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση καθυστέρησε να βγει, αφού συνήθως βγαίνει αμέσως μετά την εκδίκαση. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη και όχι εντελώς ξεκάθαρη, όπως την παρουσίαζε ο κ. Δημητρίου στην Ελλάδα. Αν ήταν απλή δεν θα είχε τόση μεγάλη διάρκεια η εκδίκαση, ούτε θα καθυστερούσε τόσο η απόφαση.
Ο ΠΑΣ μια ομάδα άγνωστη για την ΟΥΕΦΑ, κατόρθωσε να την αναστατώσει, καθώς τόλμησε και τράβηξε την υπόθεση ως το τέλος Την ανάγκασε να ανεβοκατεβάζει τον αγώνα της Ξάνθης, και σίγουρα έδειξε ότι ξέρει να τολμά και να διεκδικεί το δίκιο της, ανεξαρτήτου κόστους.

Σχόλια

Σχολιάστε