Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα- Πτολεμαΐδα Λιγνιτορύχοι 2-1 (2004-05)

Ο ΠΑΣ 2-1 ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, βρέθηκε να χάνει χθες 0-1 απ΄ την Πτολεμαΐδα μέχρι το 87΄, με αποτέλεσμα οι παίκτες να δέχονται τις αποδοκιμασίες και τον χλευασμό των φιλάθλων. Και ενώ όλα έδειχναν ήττα, στο 87΄ έγινε το 1-1 και στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ πήρε την νίκη!. Μια νίκη που δεν αλλάζει τίποτε, αφού στον όμιλο μας τα πράγματα ξεκαθάρισαν, όμως ο ΠΑΣ δεν μπορεί να κυνηγήσει ούτε τον 2ο του Νοτίου ομίλου, αφού η διαφορά είναι στους τέσσερις βαθμούς.
Δυστυχώς η ήττα στη Δράμα (και όχι μόνο..) έφερε τον ΠΑΣ σε δεινή θέση και πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εκτός και αν γίνει το θαύμα. Γίνονται όμως θαύματα στην εποχή μας.
Νίκησε λοιπόν ο ΠΑΣ (που είχε την υπεροχή στην επανάληψη, αλλά τις όποιες επιθέσεις καθάριζαν άνετα οι φιλοξενούμενοι) κάνοντας την ανατροπή στο τέλος, όμως η ομάδα έδειξε κουρασμένη, γερασμένη και φάνηκε στο μεγαλύτερο διάστημα, ότι οι παίκτες έκαναν αγγαρεία απογοητεύοντας τους λίγους «πιστούς» που πήγαν στο γήπεδο.
Περίμεναν οι φίλαθλοι μια καλή εμφάνιση, την φιλότιμη προσπάθεια των παικτών, όμως απογοητεύτηκαν και στο τέλος δεν πίστευαν ότι το 0-1 έγινε 2-1 και πολλοί αντί να πανηγυρίσουν (γιατί να τον κάνουν;) έβαλαν τα γέλια!
Αγχωτική λοιπόν η χθεσινή νίκη, έδωσε τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ, όμως η γενική εικόνα δεν αλλάζει και η … σκούπα του Κούγια, πρέπει να είναι απ΄ αυτές … τις μεγάλες.
Να καθαρίσει… το τοπίο και να πάρει παίκτες που θα ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣ και όχι «συνταξιούχους» που έρχονται εδώ και… σέρνονται, μη τιμώντας ούτε τους φιλάθλους ούτε τίποτε.
Στο χθεσινό παιγνίδι τώρα και απ΄ το πρώτο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι  έδειχναν πιο δυνατοί και πιο αποφασιστικοί, καταφέρνοντας να προηγηθούν, αφού στάθηκαν και τυχεροί με το χαμένο πέναλτι (κι άλλο..) του ΠΑΣ.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, όμως σε κάθε επιθετική ενέργεια οι αμυντικοί της Πτολεμαΐδας καθάριζαν άνετα και όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με τη νίκη.
Τελικά ο ΠΑΣ κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες που (μαθηματικά) υπάρχουν….
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
17΄ από καλή θέση ο Κατερίνης σούταρε αδύναμα και ο Πεϊκοβιτς μπλόκαρε.
ΠΑΛΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ
23΄ ο Καούνος ξέφυγε κι απ΄ τον Πεϊκοβιτς και αντί να πλασάρει σε κενή εστία, έφυγε αριστερά και πριν σουτάρει, ανατράπηκε απ΄ τον Πανάκη. Εκτέλεσε ο Βιλανάκης και με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Πτολεμαΐδας απέκρουσε.
37΄ ο Μπελά ελίχθηκε και ανενόχλητος σούταρε άουτ.
40΄ καλή εκτέλεση φάουλ απ΄ τον Μπελά και ο Πεϊκοβιτς  έπεσε στην δεξιά του γωνία αποκρούοντας.
41΄ αντεπίθεση για την Πτολεμαΐδα, ο Δέδες δεν μπόρεσε να διώξει και ο Καπτίεφ μπήκε μόνος του «εκτελώντας» με δυνατό σουτ τον Σιαράβα, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει 0-1…
42΄ ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ. Δόθηκε επιθετικό φάουλ γιατί ο Μιχαήλ σήκωσε ψηλά το πόδι.
45΄ μακρινό σουτ του Τάτση άουτ.
65΄ φάουλ, εκτέλεσε ο Μπελά και η μπάλα ελάχιστα άουτ.
71΄ ο Κεφαλίδης έστρωσε στον Μπελά, σουτ και ελάχιστα άουτ.
81΄ κεφαλιά ο Παλιάγκας και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
87΄ ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ έξω απ΄ την περιοχή. Εκτέλεσε ο Τάτσης η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στα δίκτυα, 1-1.
90+  ο Τζάνης με σουτ απ΄ το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-1, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία.
Διαιτητής του αγώνα ο κ. Τριτσώνης (Αθηνών) με βοηθούς τους κ.κ. Καρατζίκα-Αργυρό (Αθηνών). Έδειξε κίτρινη στους Κεφαλίδη, Πανάκη, Κάκο.
ΠΑΣ: Σιαράβας, Καούνος, Δέδες (61΄ Τζάνης), Μιχαήλ, Σίγμπο, Κεφαλίδης (81΄ Παλιάγκας), Κατερίνης, Ντάσιος (46΄ Κάκος), Τάτσης, Βιλανάκης, Μπελά.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Πεϊκοβιτς, Αλιατίδης, Πανάκης, Καραμπατζάκης, Αραμανίδης, Μαυροματίδης, Ιωαννίδης (76΄ Μαργιωρίδης), Τοπάλης (69΄ Γκεργκάτσεφ), Μιλοσέφσκι, Καπτίεφ, Δημητριάδης.

Θ. ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ (Βοηθός προπονητή): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για το καθαρό του παιγνίδι. Μπήκαμε χωρίς άγχος για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Προηγηθήκαμε, αλλά στα τελευταία λεπτά χάσαμε το παιγνίδι. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Καρδίτσα για να έχουμε ελπίδες παραμονής».
ΛΑΔΙΑΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν μέχρι το τελευταίο λεπτό, ξεπερνώντας και το ψυχολογικό πρόβλημα που είχαμε στη Δράμα. Το ψυχολογικό φορτίο στα Γιάννινα  είναι πολύ μεγάλο και απόδειξη τα τρία πέναλτι που χάσαμε.
Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά στη τελικά προσπάθεια δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε το 0-1 στην κόντρα και το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο δύσκολο. Ρισκάραμε και στο τέλος πήραμε τη νίκη. Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα και να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση. Νομίζω ότι η διοίκηση πρέπει να αλλάξει στόχους και να φτιάξουμε την νέα ομάδα για τη νέα περίοδο. Ο νέος προπονητής που θα έρθει πρέπει να επιλέξει τους έμπειρους παίκτες που θ΄ αποκτηθούν και ποιοι θα παραμείνουν. Αν χάναμε σήμερα (χθες) θ΄ ακουγόταν διάφορα. Ο ΠΑΣ έκλεισε στόματα και έδειξε ότι είναι καθαρή και τίμια ομάδα».  

 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο