Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Πανθρακικός 2-2. Μας λείπει αθλητική τύχη!!!!

MIKRH

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην ομάδα του Πανθερακικού, μέσα στους Ζωσιμάδες. Η αγαπημένη μας ομάδα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τον Μανιά, είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει τον αγώνα, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε από την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία στάθηκε αρκετά τυχερή, καθώς πέτυχε δύο γκολ, στις δύο ευκαιρίες που είχε.

Ο προπονητής κ. Πετράκης επέλεξε την παρακάτω ενδεκάδα:

Βελλίδης, κάτωα πό τα δοκάρια, Ντάσιος, Ναδάλες, στα πλάγια της άμυνας,  Μιχαήλ, Μπέριος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο,  Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, στον άξονα, Ακόστα,, Τσάβες , στα πλα΄για του κέντρου και Ίλιτς  Μανιάς στην επίθεση. Το σύστημα που επέλεξε να ακολουθήσει η ομάδα μας ήταν το 4-4-2.

Ο ΠΑΣ μπήκε από την αρχή του αγώνα, με σαφείς προθέσεις να δημιουργήσει επιθετικά και να πετύχει το γρήγορο γκολ, που χρειαζόταν για να ανοίξει το παιχνίδι. Πίεσε από το πρώτο λεπτό την αντίπαλη ομάδα, που κλέιστηκε στα καρέ της, με ανάπτυξη κυρίως από τα δεξιά, με Τσάβες, Ντάσιο, να προσπαθούν να βρούνε τα ρήγματα στην αντίπαλη ομάδα. Κέρδισε 3 κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, αλλά το γκολ προήλθε από κόρνερ, που κερδίθηκε από την αριστερή πτέρυγα της ομάδας μας. Εκτελεστής ο Ίλιτς (όπως και στα προηγούμενα) και ο Μανιάς με κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 10΄λεπτό.

Agoal

Παρόλα που η ομάδα μας προηγήθηκε στο σκορ ο Πανθρακικός δεν έδειξε τις προθέσεις να ανεβεί ιδιαίτερα και να προσπαθήσει να ισοφαρίσει. Κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είναι από τις σπάνιες φορές που αντίπαλη ομάδα δεν είχε ούτε μια ευκαιρία. Ο Τσάβες μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο περνάει στον άξονα, ο Μανιάς, ανοίγεται στα άκρα, για να βρεθούν οι διαδρόμοι για να την επίτευξη του δεύτερου γκολ. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουμε τα τέρματά μας, με τον Τσάβες, τον Μανιά και τον Ίλιτς, ενώ την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου την έχασε ο Τσουκαλάς, όταν το σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με τα πόδια και αρκετή δόση τύχης ο αντίπαλος τερματοφύλακας στο 38′ λεπτό.

Ο Πανθρακικός περιορίστηκε με σαφή προσανατολισμό να αντέξει στην πίεση και να μην δεχτεί δεύτερο γκολ. Προσπαθούσε να κόψει τον ρυθμό του Πας, ακόμη και με ψευτοτραυματισμούς… Ουσιαστικά τα κατάφερε, γιατί δεν δέχτηκε δεύτερο τέρμα και πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο μόνο με 1-0 στην πλάτη του. Αν η ομάδα μας είχε περισσότερο προσοχή, καθαρότερο μυαλό και την απαιτούμενη αθλητική τύχη, βάζοντας ένα δεύτερο γκολ, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι θα είχε καθαρίσει τον αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την λογική από την ομάδα μας. Πίεση στο κέντρο και προσπάθεια επιθετικής δημιουργίας. Η ομάδα του Πανθρακικού ευτύχησε στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεσή της στον αγώνα να φτάσει στο γκολ. Ο τζάνης κέρδισε την μπάλα, στο κέντρο, προχώρησε κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο άλλαξε με τον Τσουμάνη και ο Χασομέρης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε την ισοφάριση στο 49΄λεπτό.

Ο ΠΑΣ αντέδρασε γρήγορα, ανέβασε ακόμη περισσότερο για να πετύχει το γκολ, που θα τον ξαναέβαζε μπροστά στο σκορ. Με καλή κυκλοφορία, πολλές πάσσες και αρκετή υπομονή στο παιχνίδι ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί εκ νέου οχτώ λεπτά αργότερα. θαυμάσιοι συνδιασμοί στο κέντρο και στα πλάγια, η μπάλλα φτάνει στον Ίλιτς, που συγκλίνοντας προς την αντίπαλη περιοχή βγάζει την μπαλιά στα δεξιά στον επερχόμενο Μανιά, ο οποίος με δυνατό σουτ, πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό γκολ και το δεύτερο της ομάδας στο 57΄λεπτό.

Bgoal

Ο Πανθρακικός έπρεπε εκ νέου να βγει στην επίθεση για να πετύχει την ισοφάριση. Παρόλα αυτά και πάλι αγωνιζόταν με αρκετή προσοχή στην άμυνα του.  Είχε 2 μικροευκαιρίες με μακρυνά σουτ που δεν ενόχλησαν τον Βελίδη. Ο προπονητής του Πανθρακικού στο 69΄λεπτό προχώρησε σε δύο ταυτόχρονες αλλαγές, βάζοντας τον νεαρό Σδράβο (παίκτης των υποδομών του ΠΑΣ) και τον Κάσες, φορτώνοντας ουσιαστικά την δεξιά πτέρυγα της ομάδας του. ενώ ο κ. Πετράκης, βάζει στην θέση του κουρασμένου Τσάβες τον Γιάκο.

SDRABOS_55 copy

Η ομάδα μας  με ξεκούραστο τον Γιάκο, έγινε πιο επικίνδυνη επιθετικά, ανώ 2 λεπτά αργότερα ο Σκόνδρας, μπαίνει την θέση του Ακόστα, παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, έσι ώστε να ελευθερωθεί ο Μιχαήλ, για να καλύπτει την αριστερή μας πτέρυγα, μαζί με τον Ναδάλες, σε μια προφανή απάντηση στην ενδυνάμωσης από τις αλλαγές της δεξιάς πτέρυγας του Πανθρακικού.

Ο ΠΑΣ είναι και πάλι αυτός που χάνει τις ευκαιρίες Δύο φορές ο Γιάκος, βγαίνει σε φάση για γκολ μετά από θαυμάσιους συνδιασμούς της ομάδας μας, αλλά την μεν πρώτη αποκρούει με υπερένταση ο ντίπαλος τερματοφύλακας, και στην δεύτερη το σουτ φεύγει λίγο άουτ. Στο 81′ λεπτό ο Κοροβέσης μπαίνει στην θέση του Ίλιτς, στην τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ομάδα μας.

Στο 84΄λεπτό η ομάδα του Πανθρακικού βγαίνει στην αντεπίθεση, και ουσιαστικά στην δεύτερη της ευκαιρία, ευτυχεί και πετυχαίνει το δεύτερο της τέρμα με τον Κάσες. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και πάλι ήταν υποχρεωμένος να είναι στην επίθεση για να πετύχει ένα τρίτο γκολ, που πιθανότατα θα του έδινε την νίκη αλλά δεν τα κατάφερε, αφού τις ευκαιρίες που είχε δεν μπόρεσε και πάλι να τις εκμεταλλευτεί.

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα

>>Μετά τα εγλήματα του Αγρινίου, ο Σπάθας ήταν και πάλι σήμερα διαιτητής του αγώνα.

>>Δεν έκανε το τεράστιο λάθος, αλλά έδειξε και πάλι τις προθέσεις που είχε για την ομάδα μας….. Ειδικά σε μία φάση που άφησε το πλεονέκτημα για την ομάδα του Πανθρακικού σε φάουλ του Ντάσιου και οι παίκτες του άλλαξαν 3 μπαλιές φτάνοντας λίγο έξω από την μεγάλη μας περιοχή όπου και την έχασαν, ο κ. Σπάθας, θυμήθηκε το φάουλ στο χώρο του κέντρου και το έδωσε….. μάλιστα ο ντάσιος εισέπραξε και την κίτρινη κάρτα…

>>2-3 σφυρίγματα στο κέντρο τα έδωσε, με αρκετή δόση καθυστέρησης και μετά από υπόδειξη του 4ου διαιτητή.

spaUAS

>>τελικά εκτός από δόλο ο τυπάς, μάλλον έχει και διαιτητικά κενά….

>>Ο δεύτερος βοηθός του δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αποβάλλει την καταγωγή του από το Ξηρόμερο….

>>Εβδομάδα εξελίξεων…. όιτ δεν τόλμησε να κάνει η σούπερ-λίγκα, για τον οφη, το έκανε η ΦΙΦΑ, τιμωρώντας την κρητική ομάδα με αφαίρεση 6 βαθμών για χρέη προς τον Πέσιτς….

>>Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα της Κρήτης, η οποία έχασε με 4-1 στην Βέροια…..

>>Η έκπληξη έγινε πάντως στην Λειβαδιά, όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης.

>>Έκπληξη από τους μη μυημένους μπορεί να θεωρηθεί και η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Νέα Σμύρνη,

>>Μάλιστα ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να πάρει την νίκη, καθώς έχασε πέναλτυ στο τέλος του αγώνα.

>>Ισόπαλη στην Κέρκυρα πήρε η Ξάνθη, έπειτα από έναν πολύ χλωμό αγώνα….

>>Κέρδισε ο Παοκ τον Πλατανιά με 1-0 και ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό με 2-0.

>>Αύριο ο αγώνας, μεταξύ Εργοτέλη και Καλλονής…

>>Την θέση του Ματζουράκη, πήρε ο Βαγγέλης Βλάχος….. καλά διαβάσατε…..

>>Στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα μας, μείωσε την απόσταση από την 5η θέση που βρίσκεται ο Παναιτωλικός στους 4 βαθμούς….

>>Αγωνιστικός γολγοθάς γαι την ομάδα μας οι επόμενες μέρες.

>>Τετάρτη παίζει στα Χανιά, για τον θεσμό του κυπέλου, Σάββατο στην Ξάνθη, Τετάρτη στα Γιάννινα στη ρεβάνς του κυπέλου και Κυριακή με την Κέρκυρα.

>>Δεκαπέντε μέρες με καθοριστικά ματς….

>>Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά!!! Κρατάμε δύο καρπούζια φέτος….

>>Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 45
2. ΠΑΟΚ 43
3. Παναθηναϊκός 37
4. Αστέρας Τρίπολης 32
5. Παναιτωλικός 31
6. Βέροια 30
7. Ατρόμητος 29
8. ΠΑΣ Γιάννινα 27
9. SKODA Ξάνθη 27
10. Καλλονή 23
11. Πλατανιάς 22
12. Κέρκυρα 22
13. Λεβαδειακός 21
14. Πανθρακικός 18
15. Πανιώνιος 16
16. ΟΦΗ 14
17. Εργοτέλης 11
18. Νίκη Βόλου 7

>>Πήγε για σπουδές στην Κομοτηνή ο Σδράβος και από τις ομάδες υποδομων του ΠΑΣ φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού.

>>Αρκετά εκνευρισμένοι οι ποδοσφαιριστές μας, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα.

>>Δεν τρέχει τίποτε…. ψηλά το κεφάλι. Στον αθλητισμό υπάρχει και ο παράγοντας τύχη και αυτήν δεν την είχαμ σήμερα σε καμιά περίπτωση. 2 ευκαιρίες ο Πανθρακικός 2 γκολ….

>>Εμείς χάνουμε τα άχαστα στο  1-0 , όσο και στο 2-1 για να καθαρίσουμε τον αγώνα….

>>Δεν τα βάζουμε και τρώμε και γκολ από πάνω…

>>Η μπάλα είναι θηλυκού γένους και τιμωρεί….

Το φιλμ του αγώνα από το site sportsioannina

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά.
Βοηθοί οι Χρήστος Ακριβός (Αθηνών) και Δημήτριος Ζυγούρης (Αιτ/νιας).
Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (71′ Σκόνδρας), Τσουκαλάς, Ίλιτς (81′ Κοροβέσης), Μπέριος, Τσάβες (69′ Γιάκος), Ναδάλες.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μεχία, Τζάνης (87′ Λίτσκας), Ντιγκινί (69′ Ζδράβος), Τζάνης, Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου, Ιγκόρ (69′ Κάσες), Χασομέρης.

ΠΑΓΚΟΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Στρούνα, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Αυγενικού.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κάσες, Ζδράβος-Ρίζος, Αράμπα, Λίτσκας, Φραγκούλης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουμάνης, Ντιγκινί, Ντάσιος, Ρομέου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

1′ Έναρξη της αναμέτρησης.

6′ Ο Ντάσιος το γέμισμα στην περιοχή, βγήκε ο Αθανασιάδης και μπλόκαρε προ του Τσουκαλά.

10′ ΓΚΟΛ! 1-0 ο ΠΑΣ! Μετά από κόρνερ του Ίλιτς, ο Μανιάς με κεφαλιά και τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού, σκόραρε και άνοιξε το σκορ!

13′ Ο Ίλιτς πίεσε τον Έμποου και έκλεψε την μπάλα αλλά έχασε το κοντρόλ και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

33′ Πλασαριστό σουτ του Τσάβες πάνω από τα δοκάρια.

34′ Διαγώνιο σουτ του Τσάβες πέρασε άουτ η μπάλα παράλληλα από την εστία.

37′ Σέντρα-σουτ του Μανιά στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

38′ Ο Τσουκαλάς από μπαλιά του Ακόστα βρέθηκε τετ-α-τετ αλλά ο Αθανασιάδης απομάκρυνε με τα πόδια.

45’+2′ Κεφαλιά του Παπαγεωργίου μπλόκαρε ο Βελλίδης.

45’+2′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

49′ ΓΚΟΛ! 1-1! Ο Τσουμάνης βρήκε στην περιοχή στον Χασομέρη ο οποίος σούταρε στην περιοχή και ισοφάρισε.

57′ ΓΚΟΛ! 2-1 ο ΠΑΣ! Ο Μανιάς στην περιοχή, από μπαλιά του Ίλιτς, το κοντρόλ και με σουτ νικά τον Αθανασιάδη και βάζει ξανά μπροστά τον ΠΑΣ!

63′ Εκτέλέση φάουλ του Τζάνη, μπλόκαρε ο Βελλίδης.

67′ Ο Χασομέρης το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε από τον Βελλίδη αλλά πέρασε άουτ.

73′ Διαγώνιο σουτ του Γιάκου απομάκρυνε ο Αθανασιάδης.

76′ Ο Μπέριος απομάκρυνε με το κεφάλι δύο φορές σε γέμισμα στην περιοχή και ενώ ήταν κοντά ο Χασομέρης.

80′ Ο Μανιάς έβγαλε τον Γιάκο απέναντι στον Αθανασιάδη, που σούταρε άουτ.

84′ ΓΚΟΛ! 2-2! Ο Τσουμάνης από τα πλάγια βρήκε τον Κάσες και με πλασέ η ισοφάριση.

86′ Σέντρα σουτ του Τσουμάνη πάνω από τα δοκάρια.

89′ Ο Γιάκος έπεσε στην περιοχή, άφησε ο Σπάθας.

90’+2′ Σουτ του Τζημόπουλου άουτ.

90’+4′ Λήξη της αναμέτρησης.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

– Βροχερός ο καιρός στα Γιάννινα.

– Χειροκροτήθηκε ο Τζάνης στην αλλαγή του.

Οι συνεντεύξεις  από το site super-fm:

Για μια σπουδαία επιτυχία της ομάδας του να πάρει βαθμό σε μια έδρα που πολλοί «γονάτισαν» έκανε λόγο ο Μάνουελ Ρόκα, που σημείωσε ότι η ομάδα του δέχτηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις, μιας και ξεκινάει από πλάγιο το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, ενώ αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία με αρκετό στρες και άγχος.

«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από τις δύο πλευρές, συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που 2 φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε μια έδρα που αν είσαι πίσω, μπορεί να φας 3 γκολ, όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ και όπως και πολλές άλλες ομάδες γονάτισαν, αλλά εμείς πήραμε βαθμό. Η έδρα του ΠΑΣ είναι δύσκολη και λόγω των βροχών και του γηπέδου. Προσπαθήσαμε σήμερα να κυκλοφορούμε την μπάλα, αλλά όπως είδατε δεχτήκαμε τα γκολ από 2 στημένες φάσεις, ένα κόρνερ και μια φάση που ξεκίνησε από αράουτ, γιατί πήγαν δύο δικοί μας παίκτες στην μπάλα και την έχασαν. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και τη δουλειά, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε. Υπάρχει πολύ άγχος και στρες, αλλά είναι σημαντικός ο βαθμός».

Για το αν άλλαξε την ψυχολογία η νίκη επί της Κέρκυρας και η τιμωρία του ΟΦΗ: «Από ψυχολογία είμαστε καλά. Αξίζαμε και σ’ άλλα ματς τους 3 βαθμούς και ξέρετε, όταν κάνεις σωστή δουλειά και δεν έρχονται οι βαθμοί, τότε θέλεις πολλή δουλειά στα αποδυτήρια. Οι παίκτες όμως το πάλεψαν και συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Σήμερα αποδείξαμε ότι μπορούμε, ισοφαρίζοντας το ματς δύο φορές».

 

Ζδράβος-Ρίζος

Δηλώσεις έκανε και ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, Ζδράβος-Ρίζος:

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι που το θέλαμε και οι δύο. Κάποια διαστήματα ανήκαν σ’ εμάς και κάποια στον ΠΑΣ. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα.

Έπαιξα 2 χρόνια στις Ακαδημίες και μετά στις Κ-17 και Κ-20, αγαπώ τον ΠΑΣ, θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω εδώ στο «Ζωσιμάδες».

«Παρότι ελέγχαμε το ματς, δεχτήκαμε 2 γκολ ουσιαστικά χωρίς να μας έχει κάνει ευκαιρίες ο αντίπαλος», ήταν συνοπτικά τα λόγια του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη τύπου. Ο τεχνικός του ΠΑΣ υπεραμύνθηκε και των επιλογών του στις αλλαγές, λέγοντας ότι έπρεπε η ομάδα να προσαρμοστεί και στον αντίπαλο.

«Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι, ξέραμε ότι ήταν σημαντικό αυτό το ματς, ελέγχαμε την κατάσταση σε όλη τη διάρκεια, δεν μας έκανε ευκαιρίες ο αντίπαλος. Κατά διαστήματα παίζαμε καλά, βάλαμε 2 γκολ, ειδικά το δεύτερο με οργανωμένη αντεπίθεση και δεχτήκαμε 2 γκολ χωρίς ευκαιρίες των αντιπάλων. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά. Έκαναν σπουδαία προσπάθεια τα παιδιά, αλλά δεν μας πήγε στο αποτέλεσμα εκεί που θέλαμε.

Έχουμε προσανατολισμένο το μυαλό μας στο κύπελλο με τα Χανιά και στον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη».

Για το αν επαναπαύτηκε η ομάδα στο 1-0: «Δεν μπορούμε να παίζουμε συνέχεια με τον ίδιο ρυθμό. Προσπαθούσαμε να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε και μετά να δούμε τα επόμενα. Ήμασταν προσεκτικοί, κάναμε φάσεις, αλλά μας έλειπαν και κάποιες προϋποθέσεις για φάσεις».

Για την αλλαγή του Σκόνδρα και αν εκ του αποτελέσματος τη θεωρεί σωστή: «Ο Πανθρακικός άλλαξε διάταξη και έπαιξε 3-5-2 και έπρεπε να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί. Δεν είναι θέμα αν μπήκε ο Σκόνδρας. Στο γήπεδο δεν παίζουμε μόνοι μας. Παρ’ όλα αυτά δεν μας έκανε ο αντίπαλος ευκαιρία. Όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο