Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Ατρόμητος 1-0. Κρίμα ο Στυλιάρας…

goal

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κέρδισε με 1-0 σήμερα τον Ατρόμητο και την απαράδεκτη για μια ακόμη φορά διαιτησία του κυρίου (ο Θεός να τον κάνει) Στυλιάρα. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Τσουκαλάς στο 30΄λεπτό με δυνατό σουτ, έπειτα από πάρτυ που έκανε αυτός και ο Τσάβες στην αντίπαλη περιοχή.Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Πετράκης είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες του Μιχαήλ και του Τζημόπουλου που ήταν τιμωρημένοι από τον προηγούμενο αγώνα με την Αεκ. Έβαλε στην θέση τους τον Σκόδρα και τον Κοζωρώνη

Η αρχική ενδεκάδα:

Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Σκόνδρας, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Κοζορώνης, Ναδάλες, Τσάβες, Μπέριος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν προσεχτικά στον αγώνα με τον Πας να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μανιά. Η ομάδα μας έδειξε ότι ήτνα κατάλληλα προετοιμασμένη για τον αγώνα και μπλόκαρε με σχετική ευκολία τα ατού της αντίπαλης ομάδας. Ο Ατρόμητος απείλησε δύο φορές με φάσεις που είχαν αρκετή δόση τύχης…

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχοντας σε μεγάλα κέφια τον τσάβες που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, έδειχνε ότι θα έιναι η ομάδα που θα πάρει κεφάλι στο σκορ… πράγμα που έγινε στο 30΄ λεπτό. Ο Τσάβες λίγο έξω από την περιοχή και από δεξιά, χορεύει στην κυριολεξία 3 αντιπάλους που βρέθηκαν μπροστά του, πασσάρει παράλληλα στον Τσουκαλά, ο οποίος αδειάζει 2 αντιπάλους με άψογη τεχνική, και πιάνει το δεξιό δυνατό σουτ που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ ανέβασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας μας, που πλέον είχαν να αντιμετωπίσουν και το σκληρό, αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων που φυσικά έμεινε ατιμώρητο από τον διαιτητή Στυλιάρα.

Χάσαμε ακόμη δύο ευκαιρίες για γκολ που θα έκαναν ακόμη πιο εύκολη την υπόθεση της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος έκανε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου δύο αλλαγές στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Πρίτο και Ναπολιτάνο μπήκαν στον αγώνα για να προσθέσουν περισσότερη επιθετικότητα.

Η απάντηση του κ. Πετράκη ήταν η είσοδος του Λίλα, στην θέση του Λίλα, για να βελτιωθούμε στην αμυντική μας λειτουργία. Ο Λίλα ανέλαβε να καλύψει την δεξιά μειά της ομάδας μας μαζί με τον Στρούνα, κάτι που κατάφερε με απόλυτη επιτυχία, ενώ ήταν αρκετά επικίνδυνος στις προωθήσεις του.

Ο Μανιάς έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 60΄λεπτό όταν με περίτεχνη ενέργεια κατέβασε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Ατρόμητος δεν είχε την ανάλογη ποιότητα να δημιουργήσει επιθετικά, παρόλο το σπρώξιμο από τον κύριο Στυλιάρα. και το σκορ 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα…

>>Δεύτερη στην σειρά άσχημη διαιτησία…

>>Αυτήν την φορά η ομάδα μας όμως ήταν σε τέτοια κατάσταση που μπόρεσε να κερδίσει και τον Στυλιάρα.

>>Δοκοφονικά πολλά φάουλ των παικτών του Ατρομήτου και απλά ο Στυλιάρας έδειχνε την παράβαση χωρίς να τιμωρεί τους αντιπάλους….

>>Αυτός ο τσάβες τράβηξε τα πάνδεινα σήμερα, αφού οι κλωτσιές που έτρωγε ήταν απίστευτες.

>>Ο κύριος Στυλιάρας βέβαια απέδειξε ότι είχε και δόλο και δεν ήταν απλά μια διαφορετική προσέγγιση στον τομέα του πειθαρχικού ελέγχου.

>>Με περίσσια ευκολία έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Τσάβες για τράβηγμα φανέλας του αντιπάλου…

>>Φυσικά δεν έκανε το ίδιο όταν ο επιθετικός του Ατρομήτου τράβηξε την φανέλα του Μπέριου (παρατεταμένα μάλιστα) και τον έριξε κάτω…

>>Καλιά για τα χέρια των παικτών του Ατρομήτου που τα πέρασε μπάι ούτε λόγος…

>>Έδωσε κίτρινη στον Λίλα για θέατρο, ενώ υπήρχε καθαρή επαφή με τον αντιπαλό του… όταν υπάρχει επαφή δεν υπάρχει τιμωρία για θέατρο σε καμία περίπτωση…

>>Δεν ξέρουμε βέβαια αν έγραψε τίποτε στο φύλλο του αγώνα για το μπάσιμο του Σπανού και τα βρισίδια στα αποδυτήρια των διαιτητών…

>>Στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται…

>>Παρά το δύσκολο πρόγραμμα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πετύχει δύο μεγάλες νίκες έδρας με Παοκ και Ατρόμητο.

>>Κοντονής και πάλι ο εκλεκτός στον χώρο του αθλητισμού… Λογικά τον θεωρούν πετυχημένο… ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω…

>>Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη…

>>Πάμε για το τρίτο στην σειρά σφαγείο… Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια…

>>Έψαχνε να βρει τα ταξί ο Στυλιάρας μετά το τέλος του αγώνα… Στα δύο μέτρα ήταν και δεν τα έβλεπε… Πώς περιμένει κάποιος να δει τα υπόλοιπα…

Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον super-fm:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Σκόνδρας, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Κοζορώνης, Ναδάλες, Τσάβες, Μπέριος.
Στον πάγκο κάθονται οι: Περιστερίδης, Γιάκος, Λίλα, Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Καρανίκας, Φερφελής.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Λε Ταλέκ, Γοδόι, Στόιτσεφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λααρίδης.
Στον πάγκο θα είναι οι: Μπάρκας, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μπάλλας, Θεολόγου.
2′ Ο Τσάβες έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μανιά , αυτός σούταρε από δεξιά αλλά μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.
4′ Ο Ούμπιδες λίγα μέτρα έξω από την περιοχή εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ , ο Βελλίδης μπλόκαρε και εν η συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
7′ Αντεπίθεση για τον ΠΑΣ ,έβγαινε ο Τσάβες , έκοψε ο Μανιάς και κόντρα από το Γοδόϊ.
8′ Ο Τσάβες σε θέση βολής αδράνησε , γιατί νόμιζε ότι θα σουτάρει ο ‘Ιλιτς , που ακολουθούσε τη φάση.
10′ Σέντρα Στρούνα αλλά ο Τσουκαλάς δεν έπιασε την κεφαλιά εξ’ επαφής και η μπάλα πέρασε άουτ.
12′ Κόρνερ για τον Ατρόμητο , η μπάλα στα χέρια του Βελλίδη.
16′ Σουτ του Τσάβες με το αριστερό , η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ.
25′ Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει αρκετά . Ο ΠΑΣ έχει οπισθοχωρήσει και ο Ατρόμητος ανεβαίνει συνεχώς στην περιοχή του Βελλίδη .
27′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ ξανά με τον ‘Ιλιτς. Ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα καρέ του Γκορμπούνοφ.
28′ Εκτέλεση φάουλ από τον Ούμπιδες , κεφαλιά από το Φυτανίδη και η μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Βελλίδη.
30′ Σουτ δυνατό από τον Τσουκαλά και η μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ , 1 μόλις λεπτό μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου.
35′ Σουτ του Στόϊτσεφ έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Βελλίδης.
36′ Ο Τσάβες κάθετα στον Ναδάλες , ο Γκορμπούνοφ έπεσε στην κλειστή γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
43’ Ο ‘Ιλιτσ σε θέση τετ α τετ άργησε να σουτάρει και στο τελείωμα της φάσης ο Τσάβες σουτάρει δυνατά αλλά ο Γκορμπούνοφ αποκρούει.
45+ Κίτρινη κάρτα για τον Στόϊτσεφ .
Λήξη α’ ημιχρόνου στο γήπεδο των Ζωσιμάδων .
Αλλαγές για τον Ατρόμητο . Βγήκαν Στόϊτσεφ και Μαρσελίνιο και μπήκαν Ναπολεόνι και Μπρίτο .
‘Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου στο στάδιο των Ζωσιμάδων.
49′ Σέντρα από τον Ναπολεόνι , σουτ από τον Ουσέρο , μπλοκάρει ο Βελλίδης.
51′ Διπλή απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Ναπολεόνι και Μπρίττο.
52’ Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Βγαίνει ο ‘Ιλιτς και μπαίνει ο Λίλα.
53′ Κόρνερ του Λίλα , ο Μπέριος παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
57′ Μέχρι στιγμής η επιθετική παρουσία του ΠΑΣ δεν έχει γίνει αισθητή.
60′ Ο Μανιάς σε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ , δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Σέντρα από τον Ναπολεόνι , με το στήθος ο Ούμπιδες δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
67′ Τρίτη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Κοντοές στην θέση του Μπιτόλο.
67′ Κάθετη του Τσάβες , σουτ από τον Μανιά η μπάλα στην αγκαλιά του Γκορμπούνοφ.
73′ Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Φερφελής στην θέση του Μανιά.
77′ Κίτρινη στον Τσάβες.
78′ Σέντρα του Ακόστα , έκοψαν οι αμυντικοί του Ατρομήτου.
85’ ‘Εχει ανέβει στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος αλλά ο ΠΑΣ συνεχίζει να αμύνεται καλά .

87′ Κόρνερ του Λίλα , κεφαλιά Σκόνδρα και η μπάλα περνάει παράλληλα στο τέρμα
87′ Γέμισμα Κοντοέ , κεφαλιά Λε Ταλέκ και η μπάλα πέρασε κόρνερ.
91′ Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Γιάκος στην θέση του Τσάβες.
Λήξη παιχνιδιού στο στάδιο των Ζωσιμάδων . Ο ΠΑΣ παίρνει τους πολυπόθητους 3 βαθμούς και ο Ατρόμητος για άλλη μια φορά δεν καταφέρνει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του.

Στις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του και που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, στάθηκε στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο τεχνικός των Περιστεριωτών μίλησε για άδικο αποτέλεσμα, από την άποψη ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ενώ έκανε λόγο για δύο άτυχα αποτελέσματα στη σειρά μετά και την ήττα που υπήρχε από την Ξάνθη.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα στην έδρα της. Ήμασταν προετοιμασμένοι απ’ όλες τις πλευρές για το παιχνίδι αυτό. Δεχτήκαμε ένα γκολ από αδράνεια της άμυνας, ενώ το φοβόμασταν μην το δεχτούμε στη μετάβαση του ΠΑΣ από άμυνα στην επίθεση, που σ’ αυτό το κομμάτι είναι πολύ καλός. Δεν δεχτήκαμε γκολ ούτε από στημένη φάση, αλλά με οργανωμένη την άμυνά μας. Συνετέλεσε σ’ αυτό ο Τσάβες που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης.

Δεν θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα. Ήμασταν άτυχοι, είχαμε 2 δοκάρια, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις απέναντι σε μια ομάδα που κατά κανόνα δέχεται λίγες φάσεις. Μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, αλλά όχι να σκοράρουμε.

Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Με Ξάνθη και ΠΑΣ θα μπορούσαμε να έχουμε από 4-6 βαθμούς, αυτή είναι η αντικειμενική μου άποψη. Δεν υπάρχει χρόνος να στενοχωρηθούμε. Να κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα στην επόμενη αγωνιστική».

Συνεχάρη την ομάδα του για την καλή εμφάνιση ο Γιάννης Πετράκης και τόνισε ότι ο ΠΑΣ αντιπαρέταξε στον Ατρόμητος πιο «ποδοσφαιρικές» ευκαιρίες. Ζήτησε δε μεγαλύτερη προσέλευση από τον κόσμο, που σήμερα, λόγω Τετάρτης δεν μπόρεσε να δώσει το ίδιο δυνατό «παρών» όπως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για γκολ και από τις 2 ομάδες. Οι ευκαιρίες οι δικές μας ήταν πιο ποδοσφαιρικές. Ο Ατρόμητος απείλησε με περιφερειακά σουτ και στημένα. Κι αυτά, βέβαια, είναι μέρος του παιχνιδιού και η ευκαιρία είναι ευκαιρία.

Είμαι ευχαριστημένος από προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ο κόσμος μας βοήθησε, αλλά τον θέλουμε και ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουμε».

Για το μυστικό της ομάδας, που παρά τις 2 απουσίες εμφάνισε το ίδιο καλό πρόσωπο: «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για να μη θεωρηθεί ότι περιαυτολογώ πάνω σ’ αυτό».

Για τα 3 νέα παιδιά που έπαιξαν σήμερα, Σκόνδρα, Κοζορώνη και Λίλα: «Είπα μετά το ματς με την ΑΕΚ ότι εμπιστεύομαι όλα τα παιδιά και ότι έχουμε 24 παίκτες. Αυτό απορρέει από την ποιότητα και την ικανότητα των παικτών μας. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι η αρχή για να δημιουργηθεί η αυτοπεποίθηση. Στην προπόνηση μαθαίνουν το ρόλο τους να τον υπηρετήσουν όταν χρειαστεί».

Για το αν βοήθησε η μικρή διακοπή να δουλέψει με τους παίκτες που δεν είχαν συμμετοχές: «Αν θα έβαζε γκολ ο Ατρόμητος θα λέγαμε άλλα. Ωστόσο με τα νέα παιδιά είχαμε χρόνο να κάνουμε νέα πράγματα».

Για τη χρησιμοποίηση του Λίλα ως δεξί χαφ στις προπονήσεις, αλλά και το σημερινό ματς: «Ο Άντι έκανε σημαντική προσπάθεια και πριν πάει στην Πάρμα έπαιζε δεξί χαφ σ’ εμάς, όπου και να παίξει μπορεί να ανταποκριθεί».

Για το στόχο του ΠΑΣ στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο: «Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο