Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ο Γιάννης Χατζηαντωνίου στο Blue Vayeros.gr

Ο Γιάννης Χατζηαντωνίου ήταν ένας από τους βασικότερους παίκτες της ομάδος μας την περίοδο 1975-77, μια εποχή που το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο «ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου» αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε από το σύνολο των φιλάθλων της Ελλάδος. Τα παιδιά του συνδέσμου BLUE VAYEROS Θεσσαλονίκης βρήκαν τον παλαίμαχο άσσο της ομάδος μας, που τώρα ζει και εργάζεται στην συμπρωτεύουσα και μίλησαν μαζί του….

BVΘ: Λίγα στοιχεία για την καριέρα σας κ. Χατζηαντωνίου;

ΓΧ: Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από τα «τσικό» του ΠΑΟΚ όπου σε ηλικία 19 χρονών το 1970 έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκα για 5 χρόνια στην Α εθνική με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 1975 και στη συνέχεια πήρα μεταγραφή για τον ΠΑΣ παίζοντας για δυο χρόνια τις περιόδους 1975-76 και 1976-77 στη συνέχεια  πήγα στην ομάδα της Βέροιας αγωνιζόμενος για μικρό χρονικό διάστημα 2-3 μήνες σταματώντας την καριέρα μου. Βέβαια θα μπορούσα να αγωνιστώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ομάδα του ΠΑΣ αλλά το νεανικό της ηλικίας μου τότε και προσωπικοί λόγοι με έκαναν να γυρίσω πίσω στη Θεσσαλονίκη μετανιώνοντας εκ των υστέρων. Θα έπρεπε να αγωνιστώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ομάδα του ΠΑΣ που πέρασε δυο υπέροχα χρόνια.

BVΘ: Ποιοι παίκτες σας έκαναν εντύπωση από τον ΠΑΣ όταν πήγατε στην ομάδα κ. Χατζηαντωνίου;

ΓΧ: Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο ΜΟΝΤΕΖ που ήταν πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής αλλά  συνάμα όμως τον χαρακτήριζε και η δυναμικότητα, στοιχεία που εκείνη την εποχή σπάνιζαν από τους κεντρώους παίκτες. Επίσης για μένα ο ΑΛΒΑΡΕΖ ήταν το ιδανικότερο σέντερ φορ που υπήρχε την εποχή εκείνη και μάλιστα ήταν ιδιαίτερο το δέσιμο μου με το συγκεκριμένο παίκτη, μας λέει χαρακτηριστικά << ήταν η ψυχή μου>> και πιστεύω ότι αν η μεταγραφή του στον ΠΑΟ γινόταν σε μικρότερη ηλικία θα έκανε πολύ σπουδαία πράγματα. Παίκτες όπως ο Μοντέζ και ο Αλβαρέζ δεν έβρισκες συχνά την εποχή εκείνη στις ομάδες. Η ποιότητα και η τεχνική τους κατάρτιση έκαναν την διαφορά και ήταν ολοφάνερο.

BVΘ: Ποιο ήταν το χαρακτηριστικό εκείνης της ομάδας;

ΓΧ: Πολύ καλό σύνολο παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Το δέσιμο των παικτών ήταν τέτοιο που φαινότανε μάσα στο γήπεδο παίζοντας σαν ομάδα Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως η σημερινή γενιά είναι άτυχη που δεν έχει προλάβει να δει εκείνη την ομάδα του ΠΑΣ να αγωνίζεται.

BVΘ: Ο κόσμος στα Γιάννενα  πως σας φάνηκε;

ΓΧ: Ο κόσμος των Ιωαννίνων με αγάπησε πραγματικά όπως και εγώ. Από τα παιδία στην ομάδα που ήταν από τα Γιάννενα και ιδιαίτερα και με τον φροντιστή της ομάδας τον Αντρέα που έχω σχέσεις ακόμη, μέχρι τον κόσμο του ΠΑΣ το δέσιμο ήταν ιδιαίτερο. Πέρασα τόσο καλά στα Γιάννενα που θα μπορούσα ακόμη και σήμερα να μείνω στην πόλη και όπως σας είπα και πριν πιστεύω πως θα έπρεπε να μείνω παραπάνω στην ομάδα του ΠΑΣ και τη πόλη των Ιωαννίνων.

BVΘ:  Πιστεύεται πως θα μπορούσε ο τότε ΠΑΣ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

ΓΧ: Σίγουρα o ΠΑΣ θα μπορούσε να πετύχει παραπάνω πράγματα  αλλά  δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες δεν του το επέτρεπαν. Μας αναφέρει την περίπτωση του παιχνιδιού με την ΑΕΚ όπου από την σφαγιαστική διαιτησία χάθηκε η έξοδος στην Ευρώπη. Με τέτοιες διαιτησίες είναι δύσκολο μια ομάδα της περιφέρειας να πρωταγωνιστήσει ενώ μπορούνε δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν τους αφήνουν. Πιστεύω πως ο μεγάλος ΠΑΣ εάν έβγαινε εκείνη τη χρονιά στην Ευρώπη τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την πορεία της ομάδας

BVΘ: Ο σημερινός ΠΑΣ πιστεύεται  πως μπορεί να ξανά πρωταγωνιστήσει;

ΓΧ: Βέβαια μπορεί και το εύχομαι να ξαναδημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα όπως παλιά στηριζόμενος και σε νέα παιδιά από την περιοχή της Ηπείρου δημιουργώντας ακαδημίες για να αξιοποιήσει τα πολλά ταλέντα της περιοχής. Είναι γνωστό πως η περιοχή στα Ιωάννινα πάντα βγάζει ταλέντα αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη συνέχεια. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δουλέψουν πάνω στο τομέα αυτό γιατί πως πιστεύω πως το μέλλον του ΠΑΣ είναι στα νέα παιδιά της περιοχής.

Οι συμμετοχές του Γιάννη Χατζηαντωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ως:
1975-76 πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 17 συμμετοχές (ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε 5ος)
1976-77 πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 29 συμμετοχές (ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε 11ος)

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο