Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Αστέρας-ΠΑΣ 1-0! Τελικά όλα γίνονται!!!

Την ήττα γνώρισε σήμερα η αγαπημένη μας ομάδα στην Τρίπολη με 1-0. Στον σημερινό αγώνα έγιναν τα πάντα έτσι ώστε να μην μπορέσει η ομάδα μας να βάλει γκολ….  Είναι από τους αγώνες που κάλλιστα λέμε…. κοιμήθηκε ο Θεός…. και κάπως έτσι έγινε….Ο προπονητής της αγαπημένης μας ομάδας κ. Πετράκης ξεκίνησε τον αγώνα χρησιμοποιώντας τους παρακάτω παίκτες:

Βελλίδης,

Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος,Μιχαήλ,  Μπουκουβάλας,

Σιόντης , Νικολιάς, Γιάκος Ξύδας   Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μπήκε από την αρχή στον αγώνα με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα που θα βάλει τις βάσεις για την νίκη. Δημιούργησε πολλές και καλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς χάθηκαν και δεν μετατράπησαν σε γκολ .  Οι παίκτες μας βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και σίγουρα οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν καλές και πολλές. Σπάνια η ομάδα μας δημιουργεί τόσες πολλές κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορεί να τις μετατρέψει σε γκολ….

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, να θεωρούνται κατά γενική ομολογία, λίγοι, αλλά σίγουρα τυχεροί, καθώς  πήραν βαθμούς που δεν δικαιούταν σε κανένα σημείο της σημερινής αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ κατά πολύ ανώτερος έδειξε σήμερα με την έναρξη του αγώνα, την ικανότητα να αγωνιστεί και να είναι αυτός που θα ανοίξει την συνάντηση.

 

Και όπως έχουμε πει και παλαιότερα η <<μπάλλα>> είναι γένους θηλυκού και δεν ξέρουμε σε καμιά περίπτωση τι θα  μπορούσε κάποιος να περιμένει από τον σημερινό αγώνα… Το λογικό θα ήταν σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα μια εύκολη νίκη, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο σήμερα δεν έγινε. οι παίκτες αν και υπερτερούσαν σε ταχύτητα δεν κατάφεραν να πετύχουν πρώτοι το γκολ που θα έφινε στην ομάδα μας σαφέστατο προβάδισμα… Το ισόπαλο σκορ με 0-0 στο πρώτο ημίχρονο αδικεί βάναυσα την ομάδα μας…. ενώ ανάλογη ήταν η συνέχεια για το δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει και αυτό σε παρόμοιους ρυθμούς  με το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα μας να είναι καταιγιστική, αλλά και πάλι το γκολ δεν έρχεται και αυτό ίσως να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους παίκτες μας. όσο περνούσε ο χρόνος και η αμάδα μας δεν μπορούσε να πετύχει το γκολ, οι παίκτες μας αγχωμένοι, κάτι που σίγουρα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τους παίκτες μας.

Και το χειρότερο όλων ήταν το γκολ που φάγαμε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, και  φυσικά οι αντίπαλοι μας  το γιόρτασαν δεόντως όλοι μαζί…. και σαν να μην έφτανε αυτό…. έφυγαν με τους 3 βαθμούς της νίκης κάτι που δεν δικαιούταν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Οι παίκτες μας και εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα το σημερινό αποτέλεσμα αν θελήσουμε να πάμε ψηλά με την ομάδα μας. Σίγουρα σήμερα υπήρξαν οι ευκαιρίες να καθαρίσουμε τον αγώνα και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Κάτι που σίγουρα είναι λυπητερό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποδομήσουμε αυτήν την ομάδα…

Οι παίκτες μας πλέον θα πρέπει να δείξουν πολύ πιο ώριμοι, και πολύ πιο προσεκτικοί, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτάσουμε την ομάδα μας όσο πιο ψηλά γίνεται.  Αγώνες σαν τον σημερινό σίγουρα γίνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς όταν πρόκειται για την ομάδα μας πονάει…

 

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site giannina sports του κυρίου Γυφτόπουλου:

Μ’ ένα γκολ του Μαρτίνεθ στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» παρουσία λίγων σχετικά θεατών.
Μ’ αυτή την τραγική εξέλιξη που είχε το παιχνίδι για τον ΠΑΣ, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος κανόνας, ότι αν δεν αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που δημιουργείς, κάποια στιγμή θα σε τιμωρήσει η μπάλα. Ευκαιρίες με το τσουβάλι έχασε ο ΠΑΣ, που αν τον ήθελε λίγο η τύχη, θα μπορούσε να κάνει το σκορ 0-3 από το α’ ημίχρονο και να παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Δύο φορές ο Κριζμάν, από μία οι Αθανασιάδης και Ξύδας, έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ, όταν βρέθηκαν μόνοι τους απέναντι στον γκολκίπερ του γηπεδούχου. Αυτά τα γκολ δεν χάνονται ούτε σε σχολικά πρωταθλήματα. Τα έχασαν έμπειροι και ικανοί παίκτες και οι ευκαιρίες αυτές «κρέμασαν» και την ομάδα. Γιατί, δεν έχασε μόνο τους 3 βαθμούς της νίκης, που έπρεπε να τους πάρει βάσει των δεδομένων και της εικόνας του παιχνιδιού, αλλά έχασε και τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, λέμε όλοι σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το «γαμώτο» είναι γιατί να συμβαίνουν μόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι και στις άλλες ομάδες. Τρεις καλές ευκαιρίες έκανε ο Αστέρας και έβαλε το γκολ της νίκης. Πέντε μεγάλες ευκαιρίες έκανε ο ΠΑΣ και δεν έβαλε κανένα γκολ. Τι να συμβαίνει άραγε, ατυχία ή ανικανότητα στο σκοράρισμα;

Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε στο γήπεδο η επιβλητική παρουσία του ΠΑΣ που είχε τον έλεγχο, ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα, πίεζε ψηλά, έκλεινε καλά τους χώρους και είχε τον πλήρη έλεγχο. Όμως απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα, τις φάσεις και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν πήρε ούτε καν τον πόντο της ισοπαλίας.

Ο Αστέρας δεν ήταν καλός και μάλλον τον υπερεκτίμησαν με τις νίκες που έκανε στα τελευταία παιχνίδια. Μπορούσε να πάθει μεγάλο κάζο από το πρώτο ημίχρονο, πραγματική πανωλεθρία, που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση στη συνέχεια. Φάνηκε μόνο μετά το 60’, όταν άρχισε ο ΠΑΣ να κουράζεται και κάποιοι παίκτες του να χάνουν έδαφος. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο 61’ η ομάδα του Παράσχου είχε την πρώτη ευκαιρία και φάνηκε απειλητική για τον Βελλίδη. Οι πολλές τελικές που δίνει στον Αστέρα η στατιστική υπηρεσία, είναι για τις φάσεις που πήγαινε η ομάδα στα περιστέρια και όχι στην εστία του Βελλίδη. Είπαμε ότι μετά το 60’ άρχισε να συνέρχεται ο Αστέρας, να πατά μπάλα και να πιέζει για το γκολ. Το οποίο και πέτυχε στις καθυστερήσεις, ενώ δύο λεπτά πριν (88’) σημείωσε και άλλο γκολ με τον Δουβίκα, που ακυρώθηκε ορθώς, γιατί ο νεαρός διεθνής άσσος έσπρωξε αμυντικό του ΠΑΣ.

Τόσο μέτριο και κακό Αστέρα, όπως ήταν μέχρι το 60ο λεπτό, δεν περίμενε να συναντήσει ο ΠΑΣ. Παρόλα αυτά, ο «Άγιαξ» δεν αξιοποίησε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να φύγει με ένα τεράστιο διπλό από την Τρίπολη. Σίγουρα η ήττα προκαλεί μεγάλη πίκρα και πληγώνει πολύ που το γκολ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Ευθύνη γι’ αυτό έχει πάλι ο ΠΑΣ. Από τη στιγμή που έβλεπαν οι παίκτες του και ο Πετράκης ότι δεν μπορούν να βάλουν γκολ, έπρεπε στο τέλος να παλέψουν για την ισοπαλία με καλύτερη οργάνωση στην άμυνα. Λένε πολλοί, ότι στο ποδόσφαιρο, αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τότε μη το χάνεις.

Τα λόγια παρηγοριάς είναι ότι μένει η καλή εμφάνιση ως ελπίδα για τη συνέχεια. Ισχύει αυτό, αλλά γιατί να πετάξει πάλι ένα παιχνίδι καθαρά δικό του; Και μάλιστα σε ένα ματς που μάλλον έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση; Από τον ΠΑΣ σταθερός ήταν ο Βελλίδης, καλός ο Μπουκουβάλας, δραστήριος ο Νικολιάς αλλά χωρίς τελικές πάσες, βοήθησε ο Ξυδάς όσο είχε δυνάμεις, καλός ήταν και ο Σιόντης στη μεσαία γραμμή. Φιλότιμοι αλλά μοιραίοι οι Κριζμάν και Αθανασιάδης, που έχασαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Η δεξιά πλευρά είχε προβλήματα και ο Παμλίδης που μπήκε δεν βοήθησε, προφανώς κουρασμένος από τα παιχνίδια της Εθνικής Ενόπλων.

Ο Αστέρας είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, πολύς καλός ο σκόρερ Φερνάντεθ που δικαίωσε τον Παράσχο που τον πέρασε στον αγώνα, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Μουνάφο, Κότσιρας.

ΤΟ ΓΚΟΛ

90’: Ο αφύλακτος Φερνάντεθ με διαγώνιο σουτ στην κίνηση από θέση μέσα αριστερά αξιοποιεί τη σέντρα του Καλτσά, 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ωραία μπαλιά του Αποστολόπουλου από δεξιά για τον Κριζμάν, το κοντινό πλασέ του οποίου θα διώξει με τα πόδια ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

14′: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κριζμάν κάνει το γύρισμα από δεξιά, κοντινό σουτ στην κίνηση από τον Ξύδα, η μπάλα χτυπά στον Αθανασιάδη και φεύγει άουτ.

17′: Τρίτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Μπουκουβάλας βρίσκει αφύλακτο τον Κριζμάν, που κάνει το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά, ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

24′: Ο Γιάκος κάνει το γύρισμα από δεξιά, ο Βλάχος παραχωρεί το κόρνερ προ του Αθανασιάδη για τον Αστέρα. Περνά ανεκμετάλλευτη η εκτέλεση του Γιάκου.

41′: Άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Έξοχη κάθετη πάσα του Κριζμάν στον Αθανασιάδη, που θα νικηθεί στο τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο και κόρνερ για τον ΠΑΣ.

49′: Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Αστέρα στο ματς! Αφύλακτος ο Μανιάς κάνει το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

65′: Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Φερνάντεθ πασάρει δεξιά στον Κώτσιρα, ο οποίος θα κάνει το σουτ από κοντά, ψηλά άουτ η μπάλα.

76′: Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Κριζμάν από θέση μέσα αριστερά, διώχνει σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Κομίνης άγγιξε το άριστα και δεν του ξέφυγε φάση. Χωρίς ουσιαστικά λάθη και οι βοηθοί του  Παπαδάκης (Ηρακλείου), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Βλάχος (46’), Πασαλίδης (71’) – Νικολιάς (45’), Τζημόπουλος (93’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος (85’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (61’ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Τόνσο, Μανιάς (2’ Μπελόκ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σιόντης (82’ Σκόνδρας), Νικολιάς, Γιάκος (63’ Παμλίδης), Ξύδας (88’ Μυστακίδης), Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Οι δηλώσεις των προπονητών από το site super-fm του κ. Γιαννάκη:

Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πετράκης ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την πολύ καλή απόδοση της ομάδας του. Αναλυτικά:

«Θέλω να πω για το παιχνίδι ότι κάναμε σπουδαία εμφάνιση. Είχαμε πολύ καλή εικόνα, ειδικά μέχρι τα 60 λεπτά. Είχαμε πολλές και καθαρές ευκαιρίες να προηγηθούμε. Περιορίσαμε τον Αστέρα ο οποίος είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα. Δυστυχώς στις ευκαιρίες που είχαμε δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ και αυτό το πληρώσαμε στο τέλος με το γκολ που δεχτήκαμε.

Νομίζω πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα μας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και την εικόνα που είχαν».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν ο «ήρωας» του αγώνα, καθώς με τις αποκρούσεις του κράτησε τον Αστέρα μέσα στο ματς και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να διεκδικήσουν στο τέλος τη νίκη. Ο Γιώργος Παράσχος συνεχάρη τον «πορτιέρε» των Αρκάδων, λέγοντας ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιούταν κάποια γκολ, αλλά έπεσε πάνω στον Παπαδόπουλο.

«Νομίζω είδαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι σήμερα. Μπορώ να πω ότι ο αντίπαλος στο πρώτο ημίχρονο δικαιούταν κάποιο ή κάποια γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας μας ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια.

Δυστυχώς είχαμε προβλήματα στην άμυνα και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον σχηματισμό μας παίζοντας με τρεις πίσω. Δεν μας πήγαινε τίποτα καλά, κι έτσι περάσαμε ένα ημίχρονο που ήταν πολύ δύσκολο.

Μετά το 60′ και από την είσοδο του Φερνάντεθ όπου πήγαμε σ’ ένα 4-2-3-1 τα παιδιά έδειξαν τρομερή διάθεση. Είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας πιστεύω ότι κλείσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Εστω και στο 90′ πετύχαμε ένα γκολ που είναι πολύ σημαντικό για μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη και μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας στο οποίο θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μπορέσει η ομάδα να παίζει πολύ πιο απελευθερωμένα απ’ ότι την βλέπουμε μέχρι σήμερα».

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο