Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Κομποτιακός-ΠΑΣ 0-2!!! Έτσι….

Σαν σίφουνας πέρασε η αγαπημένη μας ομάδα από την Λιβαδειά, κερδίζοντας με 0-2, χάρις  δύο πανέμορφων γκολ από τον Νικολιά (77΄)και τον Μάνο (95΄). Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η ομάδα μας αγωνιζόταν με 10 παίκτες, από το 50΄λεπτό, μετά την αποβολή του Κάργα.Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Πετράκης παρέταξε την παρακάτω ενδεκάδα:

Μιχαήλ Ν.-

Κάργας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ Αλ. –

Μπουκουβάλας, Νικολιάς  Κάστρο, Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι –

Παμλίδης Αθανασιάδης

με το συνηθισμένο σύστημα 3-5-2

Η σπουδαιότητα του αγώνα έκανε και τις δύο ομάδες να είναι προσεχτικές στην άμυνά τους. Ο ΠΑΣ έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα  μόλις στο 3΄λεπτό. Ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε  πλάγιο, ο Παμλίδης  γύρισε το σώμα του σέντραρε, ο Σεργκελασβίλι πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στα σώματα και στη συνέχεια σουτ του Αθανασιάδη πέρασε άουτ.

Στο 14΄λεπτό ο ΠΑΣ χάνει την τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς επέλεξε αντί να σπάσει την μπάλα στον Παμλίδη να τελειώσει με διαγώνιο σουτ 2 μέτρα από τη γωνία της μικρής περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 41΄ λεπτό χάθηκε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Πάντελιτς εκτέλεσε  κόρνερ, ο Μπάγιτς απέκρουσε πάνω στον Ζησόπουλο η μπάλα, ο Μιχαήλ γύρισε στον Κάστρο που σούταρε από το σημείο του πέναλτι για να διώξει αμυντικός 2 μέτρα από τη γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 και τον ΠΑΣ να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ, στις δύο τεράστιες ευκαιρίες που είχε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και μόλις στο 50΄ λεπτό  ο Κάργας αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο κ. Πετράκης άλλαξε το σύστημα της ομάδας χωρίς να κάνει αλλαγή.

Έτσι λοιπόν γυρνάει σε 4-4-1 με τον Αθανασιάδη μόνο στην κορυφή της επίθεσης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρόλο που παίζει με παίκτη λιγότερο, καλύπτει με περισσότερα τρεξίματα και ουσιαστικά δεν φαίνεται η αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου.

Την μεγάλη ευκαιρία την έχει και πάλι ο ΠΑΣ στο 60΄λεπτό. Δυνατό σουτ του Σεργκελασβίλι έξω από την περιοχή, η μπάλα  στο οριζόντιο δοκάρι. με τον τερματοφύλακα άγαλμα….

Στο 78΄λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα μας

Ο Ν. Μιχαήλ πέταξε την μπάλα μπροστά στον Νικολιά να βγει σε αντεπίθεση, ο Αντιλέχου έκοψε την μπάλα, αλλά πήγε να προλάβει το πλάγιο και τη γύρισε άτσαλα πίσω,

ο Νικολιάς με ψηλοκρεμαστό σουτ περνάει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα  και πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα μας. τεράστια η έμπνευση της εκτέλεσης από τον Νικολιά…

Στο 79΄λεπτό ο Αποστολόπουλος μπαίνει στη θέση του Παμλίδη και αγωνίζεται σαν δεξί χαφ μπροστά από τον Μπουκουβάλα, στην προσπάθεια του κ. Πετράκη να κλειδώσει την δεξιά μας μεριά… καθώς από εκεί ήταν και οι περισσότερες επιθέσεις της αντιπάλου ομάδας.

Στο 81΄λεπτόο  Νικολιάς πήρκερδίζει  τις κόντρες και σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά  η μπάλα καταλήγει  άουτ.

Στο 87΄ λεπτό ο   Μάνος μπαίνει στη θέση του Αθανασιάδη για να πιέσει μπροστά τους αντιπάλους… και στο 90΄λεπτό ο Γιάκος στη θέση του Νικολιά και ολοκληρώνονται οι αλλαγές για την ομάδα μας.Η αντίπαλη ομάδα προσπαθούσε με γιόμες να απειλήσει αλλά οι παίκτες μας, έδειξαν πολύ καλή σταθερότητα και κράτησαν ανέπαφη την εστία μας, ενώ ο Μιχαήλ σταθερότατος στις επεμβάσεις του.

Αντεπίθεση του ΠΑΣ στο 95 λεπτό…

ο Πάντελιτς από τα αριστερά άλλαξε παιχνίδι για τον Αποστολόπουλο

που σέντραρε και ο Μάνος με ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνει γκολ

Πανέμορφο γκολ δε σύλληψη και εκτέλεση…. με τον ποδοσφαιριστή να το πανηγυρίζει δεόντως…

Το 0-2 ήταν το τελικό σκορ του σημερινού αγώνα, δείχνοντας ότι ο ΠΑΣ στα δύσκολα δήλωσε παρών και με περίσσιο πάθος διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα και παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο σχεδόν, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι φοβάται. Μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το nova:

Το παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά της 26ης αγωνιστικής. Ο Λεβαδειακός, ο οποίος διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι, είδε να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η προσπάθεια του να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο ΠΑΣ «διόρθωσε» την επιθετική του αναποτελεσματικότητα για να πετύχει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου αναζητούσε την επιστροφή στις νίκες μετά από τρία ματς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από πέντε. Η διαφορά των τριών βαθμών που χώριζε τις δύο ομάδες, έκανε ακόμη πιο σημαντικό το ματς στη Βοιωτία στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τους γηπεδούχους να είναι στην 15η θέση και τους φιλοξενούμενους στη 13η.

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Λεβαδειακός. Ο Μπάγιτς βρισκόταν στην εστία, Τσαμπούρης Αντιλεού, Ρεκβιασβίλι και Παντελιάδη σπό τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζησόπουλος, Μητρόπουλος ενώ στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής άρχισαν οι Νανζίς, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μαρκόφσκι.

Με σχηματισμό 3-5-2 άρχισε το ματς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ ήταν στην εστία, Κάργας, Τζημόπουλος και Αλέξης Μιχαήλ στην τριάδα των στόπερ, ενώ στις πτέρυγες επιχείρησαν δεξιά ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Σεργκελασβίλι. Κάστρο, Πάντελιτς και Νικολιάς αποτέλεσαν την τριάδα του άξονα ενώ το δίδυμο στην επίθεση δημιούργησαν ο Αθανασιάδης με τον Παμλίδη

Διαμαρτυρίες για το Λεβαδειακό, ευκαιρίες για τον ΠΑΣ
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς προέκυψε για τους φιλοξενούμενους στο τρίτο λεπτό, όταν ο Σεργκελασβίλι μετά από σέντρα του Παμλίδη πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στον Τσαμπούρη και “στρώθηκε” στον Αθανασιάδη ο οποίος σούταρε άστοχα!

Ακολούθησαν δύο τελικές εκτός περιοχής για το Λεβαδειακό. Στην πρώτη ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη το σουτ του Στανόγεβιτς κόντραρε, άλλαξε πορεία και δυσκόλεψε την επέμβαση του Μιχαήλ, ο οποίος κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ.
Στο 16ο λεπτό ο Αθανασιάδης δαπάνησε την πρώτη μεγάλη στιγμή του ΠΑΣ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση σούταρε άστοχα, αγνοώντας την επιλογή του Παμλίδη ο οποίος περίμενε αμαρκάριστος σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων!

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 42ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντελιτς ο Μπάγιτς απομάκρυνε αναποτελεσματικά, ο Κάστρο σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Παντελιάδης απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν τέρμα του Μαρκόφκσι. Ο Σέρβος έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά ο Σιδηρόπουλος δε μέτρησε το γκολ θεωρώντας ότι ο επιθετικός του Λεβαδειακού έκανε φάουλ στον Αθανασιάδη στη διεκδίκηση της κεφαλιάς.

Δεν τον πτόησε η αποβολή
Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε με καλό τρόπο για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 50ο λεπτό ο Κάργας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Μαρκόφσκι κι αποβλήθηκε.

Ωστόσο ήταν η ομάδα του Πετράκη εκείνη που έβγαλε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος, όμως το σουτ του Σεργκελασβίλι  εκτός περιοχής τράνταξε το δοκάρι του Μπάγιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να φτάσει μια ανάσα από το προβάδισμα. Ο Νανζίς κινήθηκε από τα αριστερά, πάτησε στην περιοχή και πέρασε τη μπάλα στον άξονα όπου ο «ελεύθερος» Ζησόπουλος πλάσαρε άστοχα.


Η λανθασμένη απόπειρα του Αντιλεού στο 77ο λεπτό να επιστρέψει από τη μεσαία γραμμή τη μπάλα στον τερματοφύλακα του, αποδείχθηκε μοιραία για τους Βοιωτούς. Ο Νικολιάς έκλεψε τη μπάλα και την «έσκαψε» πάνω από τον εξερχόμενο Μπάγιτς για να βάλει μπροστά στο σκορ του Γιαννιώτες.

Ο Λεβαδειακός πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό αναζητώντας την ισοφάριση, ωστόσο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΣ όχι μόνο άντεξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αλλά σημείωσε και δεύτερο γκολ.

Ο Μάνος με εκπληκτικό ψαλιδάκι στις καθυστερήσεις σφράγισε τη δεύτερη νίκη του ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία στη Λιβαδειά, μετά από εκείνη το 2015.

Η ομάδα του Πετράκη επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες μετά από εννέα ματς κι εκείνη κόντρα στον Απόλλωνα τον περασμένο Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα, την ώρα που ο Λεβαδειακός βλέπει να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η προσπάθεια του να πάρει αποστάσεις από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Κίτρινες κάρτες:  / Μπουκουβάλας (35’)

Κόκκινες κάρτες:  Κάργας (50’, δεύτερη κίτρινη)

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς – Τσαμπούρης, Αντλεού, Ρεκβιασβίλι, Παντελιάδης – Ζησόπουλος (75’ Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82’ Καραχάλιος) – Νανζίς, Στανόγεβιτς (61’ Μέλεγκ), Γιακουμάκης – Μαρκόφσκι (4-2-3-1)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν.- Κάργας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ Αλ. – Μπουκουβάλας, Νικολιάς (89’ Γιάκος), Κάστρο, Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι – Αθανασιάδης (87’ Μάνος), Παμλίδης (80’ Αποστολόπουλος) (3-5-2)

Από το super fm του κ. Γιαννάκη το σχόλιο και οι συνεντεύξεις:

Άργησε, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ότι διαθέτει μεγάλη ψυχή και δεν πρόκειται να κάνει σε κανένα το χατίρι να πέσει αμαχητί! Μετά από μια ψυχωμένη, αλλά και μυαλωμένη εμφάνιση, οι Ηπειρώτες πέρασαν με σπουδαίο διπλό από τη Λιβαδειά (0-2) και μάλιστα πέτυχαν δύο «μυθικά» γκολ, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 50ο λεπτό, εξαιτίας αποβολής του Κάργα!

Μία λόμπα του Νικολιά στο 77’ κι ένα ανάποδο ψαλιδάκι του Μάνου στο 95’, χάρισαν στον ΠΑΣ τους 3 πολύτιμους βαθμούς, τον έβαλαν σε θέση οδηγού για τη θέση του μπαράζ και του άφησαν ελπίδες ακόμα και για απευθείας σωτηρία, αν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών τόσο αυτό που έχει ο ίδιος όσο κι αυτό που έχει η ΑΕΛ. Αλλά πρώτα θα περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το ματς ΑΕΛ-Αστέρα που βρίσκεται σε εξέλιξη (19:30).

Ήταν μία δίκαιη νίκη βάσει προσπάθειας για τους «κυανόλευκους», που στο α’ ημίχρονο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη και τον Κάστρο και κινδύνευσαν ελάχιστα, κάνοντας βέβαια κάποια εύκολα λάθη, που θα μπορούσαν να κοστίσουν, αφού ο Μαρκόφσκι σκόραρε και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στην πρώτη σωστά του ακυρώθηκε το γκολ, ενώ στη φάση του 45’ δεν φαίνεται να έχει κάνει επιθετικό φάουλ, αν και δεν δόθηκε ένα καθαρό ριπλέι για να σχολιαστεί ξεκάθαρα το αν ήταν σωστή η απόφαση του Σιδηρόπουλου.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός μπήκε πιο πιεστικά και στο 50’ ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κάργα με 2η κίτρινη. Εκεί φάνηκε ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει πάρα πολύ, αν λάβουμε υπόψη μας και το παρελθόν που είχε φέτος η ομάδα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, όμως έγινε μια άριστη διαχείριση του ματς, ο ΠΑΣ δεν κλείστηκε πίσω, αλλά φρόντισε να κάνει συνέχεια αισθητή την παρουσία του επιθετικά με κάποια κόρνερ και προσπάθειες αντεπιθέσεων, ενώ στο 61’ ο Πάντελιτς με δυνατό σουτ πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός ανέβαινε όλο και πιο ψηλά στο γήπεδο, αλλά ο ΠΑΣ κρατούσε ψυχωμένα και λίγο τυχερά κάποιες φορές, ειδικά όταν ο Νανγκίς πλαγιοκοπούσε και περνούσε πολύ εύκολα τον Μπουκουβάλα, δημιουργώντας κινδύνους.

Τελικά στο 77’ ήρθε το γκολ που έψαχνε στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ. Ο Ν. Μιχαήλ πέταξε την μπάλα μπροστά με τα χέρια στον Νικολιά για να βγει σε αντεπίθεση, ο Αντιλέχου έκοψε αρχικά την μπάλα, αλλά πήγε να προλάβει το πλάγιο και τη γύρισε άτσαλα προς τα πίσω, ο Νικολιάς το εκμεταλλεύτηκε, έφυγε σε τετ-α-τετ και με απίθανη λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπάγιτς και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ! Για την κρισιμότητα της φάσης και την κριτική που του έχει ασκηθεί για τα τελειώματά του, η επιλογή να κάνει μια τέτοια κίνηση δείχνουν και το πόσο πολύ το πίστευε εκείνη τη στιγμή, καθώς ήταν απόφαση που θα έκρινε μία κατηγορία για τις δύο ομάδες!

Αμέσως μετά το γκολ ακολούθησε μία έξυπνη αλλαγή από τον κ. Πετράκη, που ενίσχυση την πλευρά που έμπαζε πολύ ο ΠΑΣ, αφού έβαλε τον Αποστολόπουλο στη θέση του Παμλίδη κι έτσι σταμάτησαν οι επελάσεις του Αντιλέχου.

Ο Καραγεωργίου ανέβασε όλη την ομάδα ψηλότερα, ενίσχυσε την επίθεσή του, αλλά εκεί η ψυχραιμία και η εμπειρία του Τζημόπουλου έπαιξαν ρόλο στο να μη γίνουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Μιχαήλ.

Κι ενώ το ματς όδευε προς ένα ψυχοφθόρο φινάλε, ο Μάνος έδωσε τέλος στην αγωνία στο 95’ με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι.  Ο Πάντελιτς σε αντεπίθεση άλλαξε παιχνίδι για τον Αποστολόπουλο, αυτός σέντραρε γλυκά και ο Μάνος με ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνει γκολ ποίημα για το 0-2!

Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ, ίσως στο πιο κρίσιμο παιχνίδι που έδωσε μετά το ματς του 2016 με την Ξάνθη που τον έβγαλε Ευρώπη. Το λέμε με την έννοια, ότι ήταν το ματς με τον Λεβαδειακό σήμερα έκρινε το μέλλον της ομάδας, έστω κι αν ο στόχος δεν ήταν το ίδιο υψηλός.

Για τον Λεβαδειακό η ήττα ήταν μάλλον καταδικαστική, αφού δεν έχει περιθώρια επιστροφής με το πρόγραμμα που έχει. Θα περιμένει πλέον να δει αν θα γίνει η αναδιάρθρωση και αν ο ΟΦΗ θα πέσει λόγω ύποπτου παιχνιδιού.

Για τον ΠΑΣ η νίκη σημαίνει ότι μπαίνει σε θέση οδηγού για τα μπαράζ και ίσως να του αρκεί η ισοπαλία το άλλο Σάββατο με τον ΟΦΗ για να την «κλειδώσει», αλλά δείχνει ότι μπορεί και το κάτι παραπάνω, όμως θα έχει να αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο δύο σοβαρά προβλήματα, την απουσία των τιμωρημένων Κάργα και Κάστρο, αλλά και τους τραυματισμούς των Λίλα και Σκόνδρα. Να δούμε τουλάχιστον, αν προλαβαίνει ο δεύτερος. Σήμερα, πάντως, προέχει η ομάδα να το χαρεί, να πάρει ψυχολογία και να δουλέψει με περισσότερη όρεξη για τους 4 τελευταίους «τελικούς».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο