Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ο γύρος του κόσμου μ΄ ένα ποδήλατο.

mesitidis1.jpgΟ Βασίλης Μεσιτίδης, ένας σύγχρονος Φιλέας Φογκ, ξεκίνησε πριν από 400 περίπου ημέρες μια απίστευτη περιπέτεια.
Με το ποδήλατο του και χωρίς καμία υποστήριξη επιχειρεί να κάνει τον γύρο του κόσμου, εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του όνειρο και προσπαθώντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώσει δημοσιότητα και χρήματα που θα βοηθήσουν την μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS να πετύχει τους στόχους της….

Είναι ο πρώτος Έλληναs που επιχειρεί τον ποδηλατικό γύρο του κόσμου και από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων παγκοσμίως που τολμούν κάτι ανάλογο.
Το ταξίδι του Βασίλη πλησιάζει στο τέλος του αφού έχει ήδη διανύσει απόσταση περίπου 50.000 χλμ διασχίζοντας την Ασία, την Ωκεανία, την Νότια και Βόρεια Αμερική, ενώ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Ευρώπη. Περνώντας από τη Νότια Αγγλία φιλοξενήθηκε από μέλη του συνδέσμου μας. Κάνοντας μια μικρή στάση στο μακρύ και επίπονο ταξίδι του ο Βασίλης είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους φίλους του εντυπώσεις και εμπειρίες από την απίστευτη περιπέτεια που ζει τον τελευταίο χρόνο. Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του, αναφορικά με τον τόπο που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και τον οποίο θα επιθυμούσε να επισκεφτεί οπωσδήποτε στο μέλλον, αν και δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει κάποια χώρα, ανέφερε τη Νέα Ζηλανδία ως τον πλέον εντυπωσιακό τόπο που συνάντησε με απίστευτη φυσική ομορφιά!! Οι πλέον φιλόξενοι άνθρωποι που συνάντησε στη μακρά διαδρομή του μέχρι στιγμής ήταν στο Ιράν, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι ντόπιοι μάλωναν για το ποιος θα τον πρώτο-φιλοξενήσει στο σπίτι τους!!!

mesitidis.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης αν και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ήπειρο, όντας ο ίδιος λάτρης του βουνού και της περιπέτειας … 
Xαρακτηριστικά τονίζει ότι η Ήπειρος αποτελεί κατά τη γνώμη του ίσως το πιο όμορφο κομμάτι της Ελλάδας και όταν κάτι τέτοιο λέγεται από τον Βασίλη η γνώμη του σίγουρα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα !!!
 

Σχόλια

Σχολιάστε