Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Λίσα Εδουάρδος

Όνομα: Eduardo

Επίθετο: Lisa

Θέση: Τερματοφύλακας

Ημερ. Γέννησης: 24/01/1948

O Εδουάρδος Λίσα γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Πριν από τον ερχομό του στο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε στην Atlanta και στην Comunicaciones Αργεντινής.
Ο Αργεντινός ξανθομάλλης, ψιλόλιγνος τερματοφύλακας που ήρθε στην ομάδα μας τον Ιούνιο του 1973 και από το αεροδρόμιο οδηγήθηκε στο γήπεδο της «Λεωφόρου» για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό, παρόλο που αρχικά με την σωματοδομή του έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται για τις ικανότητες του, πήρε αμέσως την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα και «έγραψε» χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας μας.
Ο Λίσα, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, χρίστηκε αναντικατάστατος στον ΠΑΣ Γιάννινα και τις δυο πρώτες του χρονιές αγωνίσθηκε σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος που έδωσε η ομάδα μας.
Την τρίτη του χρονιά στον ΠΑΣ και ενώ η ομάδα μας είχε ήδη ανέβει στην Α΄  Εθνική, οι πρώτοι δεκατρείς αγώνες βρήκαν τον Αργεντινό γκολκίπερ να ξεκινάει και τότε ως ο βασικός τερματοφύλακας, συμπληρώνοντας έτσι τον αριθμό των 89 συνεχών παρουσιών στην ενδεκάδα της ομάδα μας.
Ρεκόρ αγώνων που κανείς τερματοφύλακας δεν έφθασε ποτέ στην ιστορία του ΠΑΣ και που φυσικά πολύ δύσκολα και στο μέλλον θα μπορέσει κάποιος να το πλησιάσει.
Ρεκόρ που θα μπορούσε να ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο αν την 14η  αγωνιστική της περιόδου 1974-75 η ομάδα μας δεν αποφάσιζε να κατέβει στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ,  με την αναπληρωματική της ενδεκάδα, διαμαρτυρόμενη έτσι για την διαιτησία που είχε στο προηγούμενο παιγνίδι της, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Συνολικά ο Εδουάρδος Λίσα στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας σε 207 παιγνίδια πρωταθλήματος και είναι καταγεγραμμένος ως γκολκίπερ με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του ΠΑΣ.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο