Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Μάντζιος Βασίλειος

Όνομα: ΒΑΣΙΛΗΣ

Επίθετο: ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Θέση: ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ

Ημερ. Γέννησης: 1943

Ο Βασίλης Μάντζιος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αβέρωφ και στην ομάδα μας ήρθε το  1967 από τον ΠΑΣ Μπιζάνι. Αγωνιζόταν κυρίως ως δεξιός οπισθοφύλακας. Το 1968 ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (30) στην ομάδα μας εκείνη τη χρονιά.  Στον ΠΑΣ έπαιξε ως και την περίοδο 1970-71 συμπληρώνοντας 151 συμμετοχές. Μια μόλις φορά σκόραρε με τα «κυανόλευκα» και αυτό έγινε στο παιγνίδι της 22ης αγωνιστικής της περιόδου 1969-70, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικού. Σε εκείνο το παιγνίδι και στο 37΄, μετά το σουτ φάουλ που εκτέλεσε ο Βασίλης Τσιούρης, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Βασίλης Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία και την προώθησε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το 1971 πήγε για έναν χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και αγωνίσθηκε σε ομάδα της Ν. Υόρκης. Το 1972 επέστρεψε στην πατρίδα μας αλλά αναγκάσθηκε να σταματήσει πρόωρα το ποδόσφαιρο εξαιτίας της άρνησης των Αμερικάνων να του επιστρέψουν το δελτίο του.

Υπήρξε από τους ιδρυτές της τοπικής αθλητικής εφημερίδος «το Σουτ», ιδρυτής του τοπικού συλλόγου προπονητών, προπονητής ο ίδιος για πολλά χρόνια σε ομάδες της περιοχής μας και την περίοδο 1985-86 συνεργάτης του τότε προπονητή της ομάδος μας Γ. Πρόκοπ.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ. από το 1992 έως το 2014 καθώς και μέλος της Ε.Π.Ο. ενώ υπηρέτησε και την τοπική αυτοδιοίκηση. Απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο