Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ – Απόλλων Πόντου 3-0… κρατάμε μόνο το σκορ!!!

Νίκη με 3-0 πέτυχε σήμερα η αγαπημένη μας ομάδα απέναντι στην ομάδα του Απόλλωνα Πόντου ή Καλαμαριάς όπως τον έχουμε συνηθίσει από παλιά. Ο ΠΑΣ σήμερα στους Ζωσιμάδες έπαιξε ίσως το χειρότερο πρώτο ημίχρονο στην ιστορία του. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παμλίδη ξεκλείδωσε την άμυνα της αντιπάλου, πέτυχε το πρώτο γκολ και μετά ήρθαν τα άλλα δύο με εύκολο τρόπο. Κρατάμε μόνο την νίκη και ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα….

Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Γιαννίκης επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουν τον σημερινό αγώνα: Χουτεσιώτης στο τέρμα, Αποστολόπουλος δεξί μπακ, Μπουκουβάλας αριστερό, Σκόνδρας και Παντελάκης οι στόπερ. Σιόντης, Λιάσος, Νάουμετς στο κέντρο, Ξύδας, Παμλίδης και Λέο στην επίθεση.

Η αντίπαλη ομάδα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς προσπάθησε από την αρχή να διασφαλίσει τα νώτα της κυρίως. Οι μεγάλες ηλικίες των παικτών της σίγουρα δείχνουν την φιλοσοφία της ομάδας τους….

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δεν κατάφερε να πείσει σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις ώστε να πετύχει το γκολ. Ίσως είναι από τα πιο ανούσια πρώτα ημίχρονα που έχει παίξει. Άχρωμες ενέργειες που έδειχναν ότι η ομάδα μας μάλλον δεν είχε τους κατάλληλους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Παντελώς ακίνδυνη επιθετικά, δεν μπήκε στην περιοχή και δεν δημιούργησε. Αντιθέτως θα λέγαμε ότι η αντίπαλη ομάδα είχε κλασσική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μπορεί να είχαμε καλή κυκλοφορία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορέσαμε να την μετατρέψουμε σε κλασσικές ευκαιρίες. Η Καλαμαριά βλέποντας την κακή εμφάνιση της αγαπημένης μας ομάδας, άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί κάτι να κερδίσει από τον σημερινό αγώνα. Με καθυστερήσεις, ψευτοπεσίματα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την καλή εμφάνιση του ΠΑΣ. Ο διαιτητής τους ανέχτηκε σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς αυτά που λέμε να αποτελούν σε καμιά περίπτωση δικαιολογίες στην κάκιστη εμφάνιση. Τα 3 λεπτά καθυστέρησης που κρατήθηκαν ίσως είναι και λίγα.

Περίπου το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κρίζμαν στη θέση του Νάουμετς στο 46΄ λεπτό και ο Πίτου Γκαρσία στη θέση του Λιάσου στο 56΄ λεπτό ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από τον πάγκο της ομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι ικανές να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας μας. Στο 67΄λεπτό ο Κάστρο στη θέση του τραυματία Σκόνδρα, και ουσιαστικά δίνει την αναγκαία πνοή για την αγαπημένη μας ομάδα. Ο Σιόντης που ήταν αρνητικότατος και σήμερα παίζει πιο πίσω, και ο Κάστρο αρχίζει να κινεί επιθετικά την ομάδα μας, κάνοντας έτσι σιγά σιγά αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 78′ λεπτό ο Ο Παμλίδης πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι κινήθηκε αριστερά, γύρισε και σούταρε και άνοιξε το σκορ . Οι παίκτες της καλαμαριάς πέφτουν στο χορτάρι, λες και και έχασαν τον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό.

Ο ΠΑΣ πέτυχε το πρώτο γκολ που ουσιαστικά ξεκλείδωνε τον αγώνα και σίγουρα θα έκανα πιο εύκολη την συνέχεια….

Στο 80΄λεπτό Ο Κρίζμαν πήρε την μπάλα από αριστερά κοντά στη γραμμή του πλαγίου, γύρισε και κινήθηκε παράλληλα προς το ημικύκλιο της περιοχής και με συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0!

Στο 83΄λεπτό ήρθε η σειρά του Λεό να χρισθεί σκόρερ. Ο Μπουκουβάλας γύρισε μέσα στην περιοχή από αριστερά στον Λέο, αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πολίτη που έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ και 3-0! Σε πέντε λεπτά η αγαπημένη μας ομάδα καθάρισε τον αγώνα. Ο Λεό επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ στον πάγκο της ομάδας μας.

Το τελικό σκορ 3-0 …. Μέσα σε 5 λεπτά….. Θα πρέπει όμως όλοι μας να επαναπροσδιορίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί αυτό που είδαμε σήμερα,μέχρι να πετύχουμε το πρώτο γκολ, μάλλον δεν θα πρέπει να το ξαναδούμε.

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα….

….. Απόλλων Πόντου ή Καλαμαριά…. Ιστορική ομάδα που ουσιαστικά είναι η κυρίαρχη ομάδα του Πόντου

…..Ο Χάρυ Κλίν ήταν αυτός που ήταν το σήμα κατατεθέν για την ομάδα.

….Από τότε έχει περάσει καιρός και η ομάδα δεν είναι στα καλύτερά της….

…..Μεγάλοι παίκτες σε ηλικία….. Γεωργιάδης που είχε περάσει από εμάς, Σαμαράς, Λαϊτάν κ.λ.π.

….Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο Καλαϊτζίδης μπορεί να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα….

….Ο ΠΑΣ σήμερα δεν ήταν καλός…. Πολύ κακός θα λέγαμε… Συζητούσαμε στο γήπεδο με τους παλιούς… Μακράν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο….

….Με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα αδικεί τον εαυτό της. Υπάρχουν οι παίκτες, αλλά αυτό δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο….

….Είναι δεύτερη κατηγορία…. Δεν περιμένουμε από τους υπεύθυνους του τμήματος εισιτηρίων να σεβαστούν τον κόσμο…. Ακριβά τα διαρκείας, πανάκριβα τα εισιτήρια του αγώνα….

…. Απαιτούμε να δούμε όμορφη μπάλα, να δούμε νέους παίκτες με όρεξη και δίψα, απαιτούμε να δούμε καλές εμφανίσεις και πολλά γκολ.

… Έχουμε την ποιοτική διαφορά, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η διαφορά δεν φαίνεται στο χορτάρι.

….έχουμε χάσει την πρώτη κατηγορία και είναι ευκαιρία και παίκτες να βγάλουμε και φιλάθλους να πείσουμε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

….Βέβαια κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε… Άραγε τώρα γιατί δεν χρειάζεται το ΑΜΚΑ??? Γίναμε ευέλικτοι??? Αν ναι τότε θα πρέπι κάποιος να πάρει την ευθύνη γιατί τόσο καιρό δεν ήμασταν!!!

…..Το μεροκάματάκι πέφτει…. το ίδιο και οι προσκλήσεις που πάνε και έρχονται….

…..Τερατογεννήσεις και θα ψάχνεται μετά ο πρόεδρος!!!

….. Διαβάσατε καμιά ανακοίνωση για τα διαρκείας???? Δεν θα έπρεπε εκεί στα γραφεία να ευχαριστήσουν για παράδειγμα τους 324 κατόχους???

……Μπα σιωπή …. μήπως ξυπνήσουμε κανέναν…..

….. Δύσκολα ή εύκολα θα πρέπει να παίρνουμε τα ματσάκια σίγουρα….. με ή χωρίς καλές εμφανίσεις… Το αποτέλεσμα θέλουν κάποιοι….

…..Εμείς όμως μπορεί να είμαστε ονειροπόλοι και θέλουμε και άλλα…..

…… 8 Δεκέμβρη λογικά παίζουμε στην Δράμα…. Οι Blue Vayeros Laidies επέλεξαν να οργανώσουν πολιτιστική περιήγηση στην Δράμα. Σίγουρα έχουμε περιέργεια……

….Θα μπορούσαν να επιλέξουν την Ριζούπολη… αλλά όπως δήλωσαν δεν είναι μοδάτες… θέλουν δύσκολα….

…..Ο Απόλλων και η Ριζούπολη είναι η πρόκληση της Κυριακής. Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη ο αγώνας….

….Είναι από τα ματάκια που πρέπει και μπορούμε να τα καθαρίζουμε αν θέλουμε την πρωτιά φέτος….

… Εύκολα ή δύσκολα, θα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site super-fm του κ. Γιαννάκη:

4΄ Ο Παντελάκης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, μπλόκαρε ο Πολίτης

5΄ Αντεπίθεση με τον Λέο από αριστερά, δεν ακολούθησε γρήγορα ο Παμλίδης και στο “σπάσιμο” της μπάλας πρόλαβε ο Σαμαράς.

8΄ Ο Ολαϊτάν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νάουμετς στα χαφ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά του έκανε την τελευταία στιγμή την προβολή ο Σκόνδρας και έδιωξε σε κόρνερ.

11΄ Ο Μπουκουβάλας τροφοδότησε τον Παμλίδη στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, ο Παμλίδης με περιστροφή γύρω από τον άξονά του σούταρε συρτά και μπλόκαρε ο Πολίτης.

14΄ Ο Σιόντης κέρδισε μονομαχία έξω από την περιοχή, κατέβασε με το στήθος και σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

21΄ Σουτ του Χασομέρη έξω από την περιοχή, έπεσε στην αριστερή πλευρά της εστίας του και μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

24΄ εγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Πόντου ο Λιάσος έπεσε για τάκλιν σύρθηκε μαζί με την μπάλα ως τον Σκόνδρα μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και ο Λουφάκης πλάσαρε από κοντά με τον Χουτεσιώτη να βγάζει δύσκολα με τα πόδια.

28΄ Ανόητη κίτρινη κάρτα του Νάουμετς για επικίνδυνη προβολή.

35΄ Ο Ξύδας εκτέλεσε φάουλ και γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκόνδρας γύρισε με κεφαλιά παράλληλα, αλλά ο Πολίτης “άρπαξε” την μπάλα.

40΄ Κίτρινη στον Λιάσο

42΄ Δυνατό σουτ του Μπρίτο από αριστερά έξω από την περιοχή, η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη στην επαναφορά ολομόναχος ο Χασομέρης σούταρε άτσαλα άουτ! Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα.

45΄ 45+1 Συρτό σουτ του Νάουμετς από τη γωνία της περιοχής, μπλόκαρε ο Πολίτης.

Τέλος ημιχρόνου με αποδοκιμασίες από τους φίλους του ΠΑΣ που βλέπουν σήμερα έναν ΠΑΣ σκιά του εαυτού του…

46΄ Ο Κρίζμαν στη θέση του Νάουμετς

46΄ Διεισδυση του Ξύδα από αριστερά και σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

56΄ Ο Πίτου Γκαρσία στη θέση του Λιάσου

56′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ. Νέο κόρνερ. Τρίτο κόρνερ. Ανεκμετάλλευτα όλα.

67΄ Ο Κάστρο στη θέση του τραυματία Σκόνδρα

69΄ Σουτ του Ξύδα πάνω από τα δοκάρια.

69΄ Σουτ του Ξύδα πάνω από τα δοκάρια.

71΄ Αποβολή του Πουρτουλίδη Με 10 ο Απόλλων Πόντου. Αποβολή με 2η κίτρινη για φάουλ στον Λέο

77΄ Ο Πίτου Γκαρσία μπήκε στην περιοχή κατά μέτωπο, πάσαρε στον Κρίζμαν που σε τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Πολίτη. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

75΄ Ο Παμλίδης πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι κινήθηκε αριστερά, γύρισε και σούταρε και άνοιξε το σκορ!

78′ Ο Κρίζμαν πήρε την μπάλα από αριστερά κοντά στη γραμμή του πλαγίου, γύρισε και κινήθηκε παράλληλα προς το ημικύκλιο της περιοχής και με συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0!

83΄ Ο Μπουκουβάλας γύρισε μέσα στην περιοχή από αριστερά στον Λέο, αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πολίτη που έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ και 3-0!

94΄ Σουτ του Αποστολόπουλου από τη γωνία της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε σύριζα από τη συμβολή των δοκών σε κόρνερ.

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Πόντου η νίκη και δη ένα 3-0 ήταν ανέλπιστα, αλλά στο ποδόσφαιρο μία στιγμή μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε σήμερα ο ΠΑΣ, μία κακή στιγμή του Πουρτουλίδη και την αποβολή του και έφτασε σε μία νίκη από την οποία κρατάει μόνο το αποτέλεσμα και τα διδάγματα που αφήνει. Ο κ. Γιαννίκης τόνισε ότι σήμερα υπήρχε ατολμία στο κάθετο ποδόσφαιρο από την ομάδα του, αλλά με κάποιες αλλαγές τα πράγματα διορθώθηκαν στην επανάληψη, σε συνδυασμό πάντα με την αποβολή.

Αναλυτικά:

«Κάναμε ένα κακό α ημίχρονο απέναντι σ’ έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο. Δεν είχαμε τόλμη να παίξουμε με κάθετες μπαλιές στους χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες, ενώ δεν βοήθησαν και 2-3 ατομικά λάθη που έδωσαν φάσεις στον αντίπαλο. Στη σούμα είμαι ευχαριστημένος μόνο από το β’ ημίχρονο. Ένα ματς διαρκεί 90 λεπτά κι εμείς είχαμε τις ευκαιρίες στο β’ μέρος. Χαίρομαι που σκόραραν και οι τρεις επιθετικοί μας. Χρειάστηκαν 20 καλά λεπτά σήμερα για να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι καλό σημάδι ότι κερδίζουμε ένα ματς που συνολικά δεν ήμασταν καλοί και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά το κερδίσαμε και πάμε για το επόμενο».

Για το τι έπαιξε ρόλο που δεν ήταν καλός σήμερα ο ΠΑΣ: «Μπήκαμε με άλλον αέρα στο β’ από τα αποδυτήρια, και είχαμε την ευκαιρία με τον Ξύδα. Όπως είπα δεν παίξαμε κάθετα στην αρχή, πηγαίναμε πολύ πίσω την μπάλα και αυτό ευνόησε τον αντίπαλο. Το αίτιο αυτής της απόδοσης είναι ότι δεν παίξαμε μπροστά την μπάλα, δεν είχαμε την τόλμη. Εμείς το προκαλέσαμε το πρόβλημα και δεν βοήθησαν και κάποια λάθη που κάναμε. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο».

Για τον λόγο που ενώ όλα ήταν σωστά προετοιμασμένα δεν λειτούργησε τελικά τίποτα: «Υπάρχουν και μέρες που το δημιουργικό παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε έχει κάποιο ρίσκο και απαιτεί πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει βγαίνει ένα τέτοιο ημίχρονο. Τα αλλάξαμε όμως από το πρώτο λεπτό στο β’ ημίχρονο, κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές και γίναμε καλύτεροι».

Για αποτέλεσμα που αδικεί την ομάδα του έκανε λόγο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ είχε παράπονα από τη διαιτησία λέγοντας πως ήταν πέναλτι η φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι σε σπρώξιμο του Μπουκουβάλα.

«Πιστεύω ότι μέχρι την αποβολή του Πουρτουλίδη ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που υπερείχε του αντιπάλου του στους περισσότερους τομείς. Είχαμε καλή οργάνωση άμυνας, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει οργανωμένες επιθέσεις. Παγιδεύσαμε τους αντιπάλους μας και βγήκαμε σε πλεονεκτικές θέσεις για γκολ. Δυστυχώς δεν σκοράραμε. Είναι πολύ άδικο το αποτέλεσμα, αν υπάρχει αδικία στο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να συγχαρώ τα παιδιά που ξεκίνησαν στο ματς σήμερα για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα δικά μας επίπεδα, θα φτάσουμε να πετυχαίνουμε και τέρματα και να συγκεντρώνουμε βαθμούς.

Στείλαμε στην ΚΕΔ τα βίντεο όπου οι διαιτητές μας αδίκησαν κατάφωρα σε προηγούμενα ματς. Η αίσθηση από τα βιώματα 30 και πλέον ετών ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα και σήμερα. Καλή συνέχεια στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για την ανατροπή Λουφάκη και αν υπάρχει πέναλτι: «Από το βίντεο δεν φαίνεται, αλλά είναι θέμα λήψης. Προηγείται και είναι έτοιμος να σκοράρει. Εκεί ή λιποθύμησε ή τον έριξε. Υπάρχει σημάδι στον σβέρκο του και εκτιμώ ότι είναι πέναλτι».

Για το γκολ και τι λείπει για να το πετύχει: «Έχω την άποψη ότι η άμυνά μας άρχιζε στην αντίπαλη εστία και ότι οι αντίπαλοι μετά την αποβολή μόνο πλησίασαν στην περιοχή μας. Όταν δημιουργείς φάσεις οι εκτελέσεις είναι το ζητούμενο. Η παραγωγή είναι άλλο θέμα. Στερείται εμπειρίας και εμπιστοσύνης στον εαυτό του ο Λουφάκης που είχε σήμερα τις φάσεις και πέσαν σχεδόν όλες πάνω του. Ήταν πολύ καλός, αλλά είχε φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Μας λείπει χρόνος και δεν μας περισσεύει εδώ που φτάσαμε».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο